Menu
Смачно і незвично – готуємо оригінальні страви з курки

Смачно і незвично – готуємо оригінальні страви з курки

Смачно і незвично – готуємо оригінальні страви з курки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Незважаючи на велику популярність курячого м'яса, іноді ми стикаємося з проблемою придумати щось по-справжньому оригінальне і незвичайне. У такому випадку пропонуємо кілька смачних і досить нестандартних страв із курки, які обов'язково сподобаються вам і вашим близьким.

Ніжна курка в желейном соусі – рецепт

Ніжна курка в желейном соусі

Вам знадобляться:

  • 2 курячі грудки
  • 1 ст.л. масла канолі
  • 1 чашка курячого бульйону
  • 1 цибуля-шалот
  • 2 ч.л. желатину
  • 1 ст. л. розмарину
  • 1 лимон
  • 2 ст. л. вершкового масла

вершкове масло Славія

  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • сіль і перець – за смаком

Куряче філе натираємо сіллю та перцем. Обсмажуємо на розігрітій з вершковим маслом сковороді до золотистої скоринки з кожного боку приблизно 7 хвилин. У ємності з курячим бульйоном розчиняємо весь желатин і відкладаємо.Кладемо філе в сотейник з товстим дном і запікаємо близько 15 хвилин.

Потім готуємо соус. У сковороду з залишками масла від курки додаємо розмарин і дрібно нарізану цибулю-шалот. Тушкуємо близько 30 секунд. Додаємо желатин, розчинений в бульйоні і посипаємо цедрою лимона. Варимо близько 8 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо лимонний сік, соєвий соус і масло. Варимо ще 30 секунд і потім знімаємо з вогню.

Куряче філе акуратно розрізаємо на три частини, поливаємо желейним соусом і подаємо.

Смачного!

Болгарський перець, фарширований куркою в соусі «Баффало» – рецепт

Болгарський перець, фарширований куркою в соусі «Баффало»

Візьміть інгредієнти:

  • 4 болгарських перці (великих)
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 великого ріпчастої цибулі
  • 2 зуб. часнику
  • 700 г курячої грудки
  • 100 мл гострого соусу
  • 200 г сиру

сир Гауда Славія

  • 60 г зеленої цибулі
  • 3 ч. л. вершкового масла
  • соус Ранч – за смаком

Промийте, почистіть від насіння і розріжте навпіл болгарський перець. Деко застеліть папером для запікання і викладіть перець. Полийте оливковою олією, поперчіть і посоліть.

Розігрійте масло в сковороді, додайте подрібнену цибулю і готуйте близько 5 хвилин. Далі додайте нарізаний часник і готуйте ще 1 хвилину. Подрібніть курячу грудку і додайте до піджарки. Полийте гострим соусом і перемішайте. Готуйте до тих пір, поки суміш не почне кипіти. Потім приберіть з вогню. Перекладіть начинку в половинки болгарського перцю. Посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 400 градусів духовку, поки сир не розтане, а перець не стане м'яким.

Полийте соусом Ранч і подавайте до столу. 

Смачного!

Копчена курка в соусі з йогурту – рецепт

Копчена курка в соусі з йогурту

Вам знадобляться:

  • 8 курячих ніжок
  • 600 мл йогурту

Йогурт Яготинський

  • півсклянки лимонного соку
  • 1 ст. л. імбиру
  • 4 зуб. часнику
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. кайенского перцю
  • 1 ч. л. куркуми
  • сіль і перець – за смаком
  • 6 ст. л. оливкової олії

Вичавте лимонний сік, натріть імбир і дрібно наріжте часник. У велику миску покладіть усі інгредієнти маринаду, включаючи йогурт і спеції. Перемішайте до однорідного стану. Замаринуйте курячі ніжки в маринаді протягом 5-6 годин, або залиште на цілу ніч.

Випікайте у добре розігрітій духовці протягом 25 хвилин. Переверніть курку і змастіть залишками суміші. Потім випікайте ще 20-25 хвилин. Як тільки ніжки придбають красивий рум'яно-золотистий колір помістіть їх на тарілку для подачі і полийте залишками йогуртового соусу.

Готово!

Читайте також: Як смачно приготувати курячі крильця – рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття