
Смачно і незвично – готуємо оригінальні страви з курки
Смачно і незвично – готуємо оригінальні страви з курки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Незважаючи на велику популярність курячого м'яса, іноді ми стикаємося з проблемою придумати щось по-справжньому оригінальне і незвичайне. У такому випадку пропонуємо кілька смачних і досить нестандартних страв із курки, які обов'язково сподобаються вам і вашим близьким.
Ніжна курка в желейном соусі – рецепт
Вам знадобляться:
- 2 курячі грудки
- 1 ст.л. масла канолі
- 1 чашка курячого бульйону
- 1 цибуля-шалот
- 2 ч.л. желатину
- 1 ст. л. розмарину
- 1 лимон
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. соєвого соусу
- сіль і перець – за смаком
Куряче філе натираємо сіллю та перцем. Обсмажуємо на розігрітій з вершковим маслом сковороді до золотистої скоринки з кожного боку приблизно 7 хвилин. У ємності з курячим бульйоном розчиняємо весь желатин і відкладаємо.Кладемо філе в сотейник з товстим дном і запікаємо близько 15 хвилин.
Потім готуємо соус. У сковороду з залишками масла від курки додаємо розмарин і дрібно нарізану цибулю-шалот. Тушкуємо близько 30 секунд. Додаємо желатин, розчинений в бульйоні і посипаємо цедрою лимона. Варимо близько 8 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо лимонний сік, соєвий соус і масло. Варимо ще 30 секунд і потім знімаємо з вогню.
Куряче філе акуратно розрізаємо на три частини, поливаємо желейним соусом і подаємо.
Смачного!
Болгарський перець, фарширований куркою в соусі «Баффало» – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 4 болгарських перці (великих)
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1/2 великого ріпчастої цибулі
- 2 зуб. часнику
- 700 г курячої грудки
- 100 мл гострого соусу
- 200 г сиру
- 60 г зеленої цибулі
- 3 ч. л. вершкового масла
- соус Ранч – за смаком
Промийте, почистіть від насіння і розріжте навпіл болгарський перець. Деко застеліть папером для запікання і викладіть перець. Полийте оливковою олією, поперчіть і посоліть.
Розігрійте масло в сковороді, додайте подрібнену цибулю і готуйте близько 5 хвилин. Далі додайте нарізаний часник і готуйте ще 1 хвилину. Подрібніть курячу грудку і додайте до піджарки. Полийте гострим соусом і перемішайте. Готуйте до тих пір, поки суміш не почне кипіти. Потім приберіть з вогню. Перекладіть начинку в половинки болгарського перцю. Посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 400 градусів духовку, поки сир не розтане, а перець не стане м'яким.
Полийте соусом Ранч і подавайте до столу.
Смачного!
Копчена курка в соусі з йогурту – рецепт
Вам знадобляться:
- 8 курячих ніжок
- 600 мл йогурту
- півсклянки лимонного соку
- 1 ст. л. імбиру
- 4 зуб. часнику
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. кайенского перцю
- 1 ч. л. куркуми
- сіль і перець – за смаком
- 6 ст. л. оливкової олії
Вичавте лимонний сік, натріть імбир і дрібно наріжте часник. У велику миску покладіть усі інгредієнти маринаду, включаючи йогурт і спеції. Перемішайте до однорідного стану. Замаринуйте курячі ніжки в маринаді протягом 5-6 годин, або залиште на цілу ніч.
Випікайте у добре розігрітій духовці протягом 25 хвилин. Переверніть курку і змастіть залишками суміші. Потім випікайте ще 20-25 хвилин. Як тільки ніжки придбають красивий рум'яно-золотистий колір помістіть їх на тарілку для подачі і полийте залишками йогуртового соусу.
Готово!
Читайте також: Як смачно приготувати курячі крильця – рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття