
Що таке манти і як їх приготувати — поради і рецепти
Манти — це невеликі свого роду пельмені, які готуються на пару з найрізноманітнішою начинкою.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Манти — це невеликі свого роду пельмені, які готуються на пару з найрізноманітнішою начинкою. Свою популярність страва знайшла в Азії, але його батьківщиною багато хто вважає Китай.
Існують безліч варіантів приготування мант, але все ж є і правила, які слід дотримується, щоб отримати по-справжньому смачна страва. Начинка може бути найрізноманітнішою: з баранини, свинини, з додаванням овочів і навіть креветок. Але при цьому вона повинна залишатися соковитою і в якійсь мірі жирної, тоді і саме блюдо буде ситним і апетитним. Для тесту використовуються тільки яйця, вода, борошно та сіль. Тоді воно виходить досить міцним і еластичним.
Пропонуємо кілька оригінальний рецептів традиційної страви, які точно займуть почесне місце у вашому раціоні.
Манти з м'ясом і сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г борошна
- 1 стакан води
- 1 яйце
- Дрібка солі
Для начинки вам знадобиться:
- 500 г м'яса
- 250 г твердого сиру
- 100 г цибулі
- 150 г вершкового масла
- Сіль і перець — за смаком
У першу чергу приготуйте тісто. Для цього просійте борошно і додайте сіль з яйцем. Перемішайте все в крихту. Потім додайте трохи води і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Скачайте його в кулю і накрийте рушником на кілька хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, подрібніть цибулю і натріть сир на тертці. З'єднайте інгредієнти і додайте сіль та перець.
Від тіста відщіпніть невеликий шматочок і сформуйте коло. Покладіть в центр начинку і з'єднайте протилежні краї. Потім зліпіть два краї, що залишились, а після цього зліпіть ті кути, які утворилися.
Готуйте протягом 45 хвилин в пароварці. Потім полийте розтопленим вершковим маслом і подавайте до столу.
Смачного!
Манти з гарбузом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г борошна
- 1 яйце
- 200 мл води
- 1 ч. л. солі
Для начинки візьміть інгредієнти:
- 300 г гарбуза
- 3 цибулини
- По 1 ч. л. солі і перцю
- 50 г вершкового масла
- Рослинна олія
Приготуйте тісто. Для цього в чашу міксера пересипте борошно, яйце, сіль і воду. Замісіть круте тісто на високій швидкості, поступово додаючи воду. Потім скачайте його в кулю на робочій поверхні і накрийте мискою. Відставте на 15-20 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Очистіть і тонко наріжте гарбуз. Подрібніть цибулю. З'єднайте ці інгредієнти і додайте сіль з перцем.
Розкачайте невеликий шматочок тіста в прямокутник. Його ширина повинна бути 14 см, а довжина — 35 см. Розріжте вздовж на дві рівні частини. Потім уздовж кожної покладіть начинку. Зверху покладіть трохи вершкового масла. Складіть смужку по довжині вдвічі і змастіть рослинною олією. Заверніть тісто в невеликий рулетик.
Манти готуємо на пару протягом години.
Смачного!
Читайтк також: Що таке бурек і як його приготувати — готуємо страви турецької кухні
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття