Menu
Що таке манти і як їх приготувати — поради і рецепти

Що таке манти і як їх приготувати — поради і рецепти

Манти — це невеликі свого роду пельмені, які готуються на пару з найрізноманітнішою начинкою.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Манти — це невеликі свого роду пельмені, які готуються на пару з найрізноманітнішою начинкою. Свою популярність страва знайшла в Азії, але його батьківщиною багато хто вважає Китай.

Існують безліч варіантів приготування мант, але все ж є і правила, які слід дотримується, щоб отримати по-справжньому смачна страва. Начинка може бути найрізноманітнішою: з баранини, свинини, з додаванням овочів і навіть креветок. Але при цьому вона повинна залишатися соковитою і в якійсь мірі жирної, тоді і саме блюдо буде ситним і апетитним. Для тесту використовуються тільки яйця, вода, борошно та сіль. Тоді воно виходить досить міцним і еластичним.

Пропонуємо кілька оригінальний рецептів традиційної страви, які точно займуть почесне місце у вашому раціоні.

Манти з м'ясом і сиром — рецепт

Манти з м'ясом і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 1 стакан води
  • 1 яйце
  • Дрібка солі

Для начинки вам знадобиться:

  • 500 г м'яса
  • 250 г твердого сиру

Твердий сир

  • 100 г цибулі
  • 150 г вершкового масла
  • Сіль і перець — за смаком

У першу чергу приготуйте тісто. Для цього просійте борошно і додайте сіль з яйцем. Перемішайте все в крихту. Потім додайте трохи води і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Скачайте його в кулю і накрийте рушником на кілька хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, подрібніть цибулю і натріть сир на тертці. З'єднайте інгредієнти і додайте сіль та перець.

Від тіста відщіпніть невеликий шматочок і сформуйте коло. Покладіть в центр начинку і з'єднайте протилежні краї. Потім зліпіть два краї, що залишились, а після цього зліпіть ті кути, які утворилися.

Готуйте протягом 45 хвилин в пароварці. Потім полийте розтопленим вершковим маслом і подавайте до столу.

Смачного!

Манти з гарбузом — рецепт

Манти з гарбузом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 1 яйце
  • 200 мл води
  • 1 ч. л. солі

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 300 г гарбуза
  • 3 цибулини
  • По 1 ч. л. солі і перцю
  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло

  • Рослинна олія

Приготуйте тісто. Для цього в чашу міксера пересипте борошно, яйце, сіль і воду. Замісіть круте тісто на високій швидкості, поступово додаючи воду. Потім скачайте його в кулю на робочій поверхні і накрийте мискою. Відставте на 15-20 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Очистіть і тонко наріжте гарбуз. Подрібніть цибулю. З'єднайте ці інгредієнти і додайте сіль з перцем.

Розкачайте невеликий шматочок тіста в прямокутник. Його ширина повинна бути 14 см, а довжина — 35 см. Розріжте вздовж на дві рівні частини. Потім уздовж кожної покладіть начинку. Зверху покладіть трохи вершкового масла. Складіть смужку по довжині вдвічі і змастіть рослинною олією. Заверніть тісто в невеликий рулетик.

Манти готуємо на пару протягом години.

Смачного!

Читайтк також: Що таке бурек і як його приготувати — готуємо страви турецької кухні

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття