-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ачма — це традиційна грузинська страва, яка готується з тонкого відвареного тіста та з розсільними сирами. Приготувати такий пиріг не зовсім просто, але результат того вартий. У цій статті розповімо, як зробити традиційний варіант пирога і ачму з лавашем.
Ачма з сулугуні — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 склянки пшеничного борошна
- 0,7 кг сулугуні
- 120 г вершкового масла
- 2 яйця
- 7 ст. л. води
- сіль — за смаком
Поставте на середній вогонь підсолену воду. Злегка збийте яйця, додайте воду і сіль. Додайте до яєчної маси просіяне борошно і замісити тісто. Розділіть тісто на 7 частин, так щоб дві з них були більші за інших. Кожну частину скатайте в кулю і відправте в холодильник на 10 хвилин. Потім розкатайте їх на тонкі пласти.
Натріть сир на крупній тертці. Розтопіть масло.
Візьміть форму і застеліть пергаментним папером. Змастіть маслом і викладіть перший шар тіста (краї повинні виходити за форму). Потім знову змастіть маслом і викладіть сир.
Візьміть ще 5 шарів, опустіть в киплячу підсоленную воду на 20 секунд і відразу перекладіть в холодну воду. Потім викладіть на рушник, щоб добре просушилося тісто.
Покладіть тісто шар за шаром у форму, кожен раз змащуючи маслом і посипаючи сиром.
Візьміть останній шар, накрийте пиріг, скріпіть краї і знову змастіть маслом та злегка збитим яйцем.
Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на пів години.
Готово!
Ачма з сиром — рецепт
Вам знадобляться:
- 2 лаваша
- 500 г кисломоллочного сиру
- 1 яйце
- 180 мл кефіру
- 40 г вершкового масла
- сіль і перець — за смаком
- кінза — кілька гілочок
Візьміть сир і додайте сіль, перець, кінзу. Добре перемішайте. Окремо з'єднайте яйце, кефір і сіль. Також добре перемішайте суміш.
Форму для запікання змастіть маслом і викладіть лист лаваша. За допомогою пензлика, просочіть серединку кефірною сумішшю. Викладіть 1/3 начинки з сиру. Збризніть вершковим маслом. Викладіть другий лист лаваша і знову просочіть кефірною сумішшю. Проробіть цю процедуру на скільки вистачить лаваша, потім накрийте пиріг, складаючи до центру краї. Просочіть кефірною сумішшю.
Розріжте пиріг на кілька частин і змастіть вершковим маслом. Відправте в духовку при 180 градусах на 15-20 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Готуємо справжній американський пиріг — 3 смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття