Menu
Що приготувати з персиків – оригінальні страви

Що приготувати з персиків – оригінальні страви

Що приготувати з персиків – оригінальні страви

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Страви з персиків – відмінна знахідка для тих, хто хоче чогось незвичайного. Цей фрукт чудово підійде не тільки для десертів, але і для салатів і навіть м'ясних страв.

Більш того, персики володіють багатьма корисними властивостями, наприклад:

- вони є хорошим джерелом вітаміну С, це корисно для імунної системи і знижує ризик хронічних захворювань;

- один персик середнього розміру містить 3 грама клітковини, а це корисно для вашого шлунку;

- калій допомагає знизити кров'яний тиск, врегулювати цукор і збалансувати рідину в організмі;

- містять кальцій, а це сприяє міцним кісткам і зубам;

- у них від 85 до 89 відсотків води, вони є відмінним способом зволоження, особливо коли жарко.

Пропонуємо декілька рецептів, щоб урізноманітнити ваш раціон персиками:

Персики-гриль з сиром – рецепт

Персики-гриль з сиром

Для приготування вам знадобляться:

  • 6 шт. персиків 
  • 200 г фети
  • 200 г прошутто
  • 2 зуб. часнику
  • мед – за смаком
  • чебрець – за смаком

Поріжте персики навпіл і приберіть ложкою приблизно половину м'якоті. У отримані виїмки щільно викладіть сир і прошутто. Викладіть персики на добре розігріту сковороду-гриль і готуйте до хрусткої скоринки на прошутто.

Поки готуються персики, подрібніть часник і змішайте з дрібно нарізаним листям чебрецю і медом. Цією сумішшю полийте вже готові персики.

Смачного!

Салат із персиком та шпинатом – рецепт

Салат із персиком та шпинатом

Вам знадобляться:

  • 4-6 чашок шпинату
  • 2 персика
  • 1 авокадо
  • 1 червона цибуля
  • 100 г м`ягкого сиру

Сир Яготинский

  • 100 г смаженого мигдалю
  • 3 ст. л. бальзамічного оцту
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 зуб. часнику
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль і перець – за смаком

У невеликій ємності перемішайте бальзамічний оцет, оливкову олію, мелений часник, діжонську гірчицю, сіль і перець.

У велику миску для салату додайте шпинат. Збризніть бальзамічним соусом і перемішайте. Зверху викладіть шматочки персика, нарізаний кубиками авокадо, дуже тонко нарізаний червоний лук, козячий сир та мелений мигдаль.

Страва готова!

Лосось з персиковою сальсою – рецепт

Лосось з персикової сальсою

Вам знадобиться:

  • 400 г лосося
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. меду
  • 3 зуб. часнику
  • 1 ч. л. червоного перцю
  • 1 ч. л. свіжого імбиру
  • 1 авокадо
  • 1 персик
  • 1 червона цибуля
  • 1 халапеньйо
  • 2 ст. л. кінзи
  • 1 лайм
  • сіль і перець – за смаком

У маленькій ємності змішайте оливкову олію, соєвий соус, бальзамічний оцет, мед, мелений часник, червоний перець і імбир. Залиште лосось у маринаді на 30-50 хвилин.

Поки лосось маринується, приготуйте персикову сальсу. Додайте авокадо і персик кубиками, дрібно нарізаний червоний лук і халапеньйо, кінзу, сік лайму, сіль і перець у миску середнього розміру і перемішайте до однорідної маси.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте рибу протягом 15-20 хвилин.

Зверху прикрасьте лосось сальсою з авокадо і персиків. Страву можна подавати з коричневим рисом, овочами або киноа.

Смачного!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття