Що приготувати з персиків – оригінальні страви
Що приготувати з персиків – оригінальні страви
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Страви з персиків – відмінна знахідка для тих, хто хоче чогось незвичайного. Цей фрукт чудово підійде не тільки для десертів, але і для салатів і навіть м'ясних страв.
Більш того, персики володіють багатьма корисними властивостями, наприклад:
- вони є хорошим джерелом вітаміну С, це корисно для імунної системи і знижує ризик хронічних захворювань;
- один персик середнього розміру містить 3 грама клітковини, а це корисно для вашого шлунку;
- калій допомагає знизити кров'яний тиск, врегулювати цукор і збалансувати рідину в організмі;
- містять кальцій, а це сприяє міцним кісткам і зубам;
- у них від 85 до 89 відсотків води, вони є відмінним способом зволоження, особливо коли жарко.
Пропонуємо декілька рецептів, щоб урізноманітнити ваш раціон персиками:
Персики-гриль з сиром – рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- 6 шт. персиків
- 200 г фети
- 200 г прошутто
- 2 зуб. часнику
- мед – за смаком
- чебрець – за смаком
Поріжте персики навпіл і приберіть ложкою приблизно половину м'якоті. У отримані виїмки щільно викладіть сир і прошутто. Викладіть персики на добре розігріту сковороду-гриль і готуйте до хрусткої скоринки на прошутто.
Поки готуються персики, подрібніть часник і змішайте з дрібно нарізаним листям чебрецю і медом. Цією сумішшю полийте вже готові персики.
Смачного!
Салат із персиком та шпинатом – рецепт
Вам знадобляться:
- 4-6 чашок шпинату
- 2 персика
- 1 авокадо
- 1 червона цибуля
- 100 г м`ягкого сиру
- 100 г смаженого мигдалю
- 3 ст. л. бальзамічного оцту
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1 зуб. часнику
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. цукру
- сіль і перець – за смаком
У невеликій ємності перемішайте бальзамічний оцет, оливкову олію, мелений часник, діжонську гірчицю, сіль і перець.
У велику миску для салату додайте шпинат. Збризніть бальзамічним соусом і перемішайте. Зверху викладіть шматочки персика, нарізаний кубиками авокадо, дуже тонко нарізаний червоний лук, козячий сир та мелений мигдаль.
Страва готова!
Лосось з персиковою сальсою – рецепт
Вам знадобиться:
- 400 г лосося
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. бальзамічного оцту
- 1 ч. л. меду
- 3 зуб. часнику
- 1 ч. л. червоного перцю
- 1 ч. л. свіжого імбиру
- 1 авокадо
- 1 персик
- 1 червона цибуля
- 1 халапеньйо
- 2 ст. л. кінзи
- 1 лайм
- сіль і перець – за смаком
У маленькій ємності змішайте оливкову олію, соєвий соус, бальзамічний оцет, мед, мелений часник, червоний перець і імбир. Залиште лосось у маринаді на 30-50 хвилин.
Поки лосось маринується, приготуйте персикову сальсу. Додайте авокадо і персик кубиками, дрібно нарізаний червоний лук і халапеньйо, кінзу, сік лайму, сіль і перець у миску середнього розміру і перемішайте до однорідної маси.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте рибу протягом 15-20 хвилин.
Зверху прикрасьте лосось сальсою з авокадо і персиків. Страву можна подавати з коричневим рисом, овочами або киноа.
Смачного!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття