Що приготувати з молодої картоплі — смачні і незвичайні рецепти
Що приготувати з молодої картоплі — смачні і незвичайні рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
У сезон молодої картоплі гріх не приготувати ароматні і апетитні страви, які мають ніжно-солодкуватий відтінок завдяки цьому овочу. Пропонуємо кілька простих і смачних рецептів, які здивують ваших рідних і близьких.
Молода картопля, запечена на вугіллі зі сметанним соусом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі
- 2 ст. л. рослинної олії
- 250 г сметани
- 0,5 пучка кропу
- 0,5 пучка петрушки
- 0,5 пучка зеленої цибулі
- Сіль і перець — за смаком
Картопля ретельно промити, обсушити, змастіть рослинною олією і покладіть в фольгу, трохи присоліть його.
Потім викладіть картоплю на вугілля і готуйте по 5 хвилин з кожного боку.
Викладіть картоплю на тарілку і акуратно розріжте її разом з фольгою. Розкрийте, трохи вивертаючи картоплину. Краї фольги необхідно відігнути.
Приготуйте соус. Для цього подрібніть зелень і з'єднайте її зі сметаною, сіллю і перцем. Полийте соусом картоплю.
Готово!
Молода картопля з петрушкою і консервованим тунцем — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,5 кг молодої картоплі
- 450 г консервованого тунця
- 300 г йогурту
- 45 г каперсів
- 60 мл майонезу
- 60 мл лимонного соку
- 30 мл оливкової олії
- 45 г петрушки
- 15 мл вершкового масла
- 10 г тертої лимонної цедри
- Сіль і перець — за смаком
Ретельно промийте картоплю і варіть протягом 20 хвилин.
Тим часом з'єднайте тунець, йогурт, майонез, лимонний сік, сіль, перець і каперси. Добре перемішайте.
Розігрійте на сковороді вершкове масло і оливкову олію. Трохи обсмажте картоплю, потім з'єднайте його з тунцем, лимонною цедрою, сіль і перцем.
Готово!
Французький картопляний салат — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 750 г молодої картоплі
- 1/4 склянки оливкової олії
- 3 ст. л. діжонськой гірчиці
- 2 ст. л. винного оцту
- 1 маленька цибулина
- 3 гілочки свіжої петрушки
- 1 ч. л. чебрецю
- 1/4 цибулини червоної цибулини
- Морська сіль і чорний перець — за смаком
Ретельно вимийте картоплю і покладіть у велику каструлю. Залийте водою і посоліть її. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити ще 15 хвилин. Після цього влийте трохи холодної води, щоб картопля охолола, а потім злийте всю воду.
В окремій ємності з'єднайте олію, гірчицю, оцет, подрібнені ріпчасту цибулю, петрушку, чебрець, сіль і перець. Перемішайте.
Картоплю наріжте половинками і подрібніть червону цибулю. З'єднайте їх з заправкою і добре перемішайте.
Готово!
Теплий салат з молодою картоплею, горошком і яйцями — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 яйця
- 150 г молодої картоплі
- 150 г замороженого гороху
- 150 г стручкової квасолі
- 150 г салату романо
- 1 зуб. часнику
- 3 ст. л. подрібнений базилік
- 2 ст. л. подрібненої м'яти
- 1 ст. л. каперсів
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. яблучного оцту
- 1/2 ч. л. порошку гірчиці
Картопля промийте та відваріть до готовності. Потім додайте квасолю і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
Відваріть горох і яйця.
Тим часом приготуйте заправку. Для цього з'єднаєте оливкову олію, яблучний оцет, гірчичний порошок, каперси, подрібнену м'яту, базилік і часник.
Картоплю і яйця розріжте на половинки. Подрібніть салат руками. Розкладіть овочі по тарілках і збризніть заправкою.
Готово!
Читайте також: Що приготувати з молодої картоплі – 5 смачних рецептів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття