Що приготувати з баранини і ягняти – кращі рецепти
Що приготувати з баранини і ягняти – кращі рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Багато хто вважає, що баранина – це жирне м'ясо. Але насправді воно досить дієтичне. У баранині менше жиру, ніж у свинині і в кілька разів менше холестерину. Крім того, це м'ясо дає людині на 30% більше заліза, ніж яловичина або свинина. А ягнятина – це м'ясо молодих баранів і овець, яке дуже ніжне, легкого рожевого кольору і буквально тане в роті.
У цій статті ми розповімо, як приготувати таке м'ясо ніжним, ароматним та смачним.
Корейка баранини в аджиці – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г баранячої корейки
- 50 г червоної цибулі
- 1 ст. л. оцту
- 15 г аджики
- 2 г зерен граната
- рослинної олії
Перекладіть м'ясо на решітку і смажте на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку. Окремо з'єднайте аджику, рослинну олію і змастіть цією сумішшю м'ясо.
Цибулю наріжте кільцями і збризніть оцтом за 10 хвилин до подачі.
Готову корейку перекладіть на тарілку, прикрасьте зернами граната і цибулею.
Смачного!
Бараняча лопатка з пюре з селери і обліпихою – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,3 кг м'якоті баранини
- 60 г стебла селери
- 30 г кореня імбиру
- 10 г часнику
- 80 г червоної цибулі
- 135 г моркви
- 5 ст. л. соєвого соусу
- 3,5 ст. л. рослинної олії
- 1,7 л води
- 1,5 ч. л. крохмалю
- 160 г кореня селери
- 35 г ріпчастої цибулі
- 1 ч. л. вершкового масла
- перець чорний подрібнений - за смаком
Почистіть від сухожилля і плівки баранячу лопатку, змастіть оливковою олією, посоліть і обсмажте великі шматком.
З'єднайте червону цибулю, корінь селери, часник, корінь імбиру і обсмажте. Додати соєвий соус і випаріть його. Потім влийте 2 літри води і доведіть до кипіння. Додайте обсмажене м'ясо, накрийте фольгою і відправте в духовку на 4 години при 180 градусах. Потім дайте охолонути, приберіть м'ясо і процідіть бульйон.
У бульйон додайте подрібнений чорний перець горошком, устричний і соєвий соуси, Доведіть до кипіння і затягніть крохмалем.
Готуємо гарнір: подрібніть цибулю і часник, а очищений корінь селери наріжте великими шматками. Обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Влийте бульйон і тушкуйте до готовності. За допомогою блендера подрібніть готовий селера до пюреподібної консистенції. Перетріть через дрібне сито і додайте сіль, перець і кубик холодного вершкового масла.
Готуємо соус: з'єднайте перець, соєвий соус і 0,5 літра баранячого бульйону. Варіть на повільному вогні, поки об'єм не зменшиться у два рази. Процідіть і затягніть крохмалем.
Полийте баранину соусом і прогрійте. Подавайте м'ясо разом з пюре із селери. Прикрасьте свіжою кінзою і ягодами обліпихи.
Готово!
Запечена ніжка ягняти з соусом бешамель - рецепт
Вам знадобиться:
- 170 г ягнячої ніжки
- 1 баклажан
- 300 г молока
- 100 г пшеничного борошна
- 50 г вершкового масла
- 10 мускатного горіха
- 5 г чебрецю
- сіль і перець - за смаком
Посоліть, поперчіть м'ясо і відправте в духовку на 3 години при 170 градусах. Тим часом приготуйте гарнір: відправте баклажани запікатися в духовку при 180 градусах на годину. Потім подрібніть за допомогою блендера, додавши трохи солі.
Готуємо соус бешамель: обсмажте борошно в каструлі з маслом, додайте трохи молока і мускатного горіха. Готуйте, поки соус не загусне.
Готову ягнятину подавайте з баклажанами, перемішавши з соусом бешамель.
Смачного!
Запечена нога ягняти зі спеціями - рецепт
Вам знадобиться:
- 2,5 кг ягнячої ніжки
- 3 зуб. часнику
- 1 ч. л. розмарину
- 1 ч. л. чебрецю
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець - за смаком
Перед приготування дістаньте м'ясо з холодильника, щоб його температура зрівнялася з кімнатною. Розріжте зубчик часнику на 6 шматочків. Зробіть кілька надрізів в м'яких частинах ноги і помістіть туди часник. Натріть м'ясо чебрецем, розмарином, сіллю, перцем і оливковою олією. Відправте в розігріту до 80 градусів духовку на пів години. Потім збільште до 120 градусів і запікайте ще пів години. Після чого знову збільшіть градус до 180 і готуйте 15 хвилин. Протягом цього часу кожні 3-4 хвилини поливайте м'ясо власним соком. Готово!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття