
Полуничний суп, полуничний салат, різотто з полуницею — готуємо смачні та оригінальні страви
Полуничний суп, полуничний салат, різотто з полуницею — готуємо смачні та оригінальні страви
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Полуниця — це ідеальний продукт для десертів, пирогів, коктейлів і трайфлів. Але з неї можна готувати не тільки традиційні і звичні страви, а й супи або навіть різотто. Пропонуємо кілька незвичайних і смачних страв з полуниці, які здивують ваших рідних і близьких.
Полуничний суп — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г полуниці
- 1 гілочка м'яти
- 1/2 шт. лимона
- 2 ст. л. тростинного цукру
- 100 мл вершків (33%)
Добре промийте і обсушіть полуницю. Потім в глибокій ємності з'єднайте її з цукром, лимонним соком і м'ятою. Збийте масу до однорідної консистенції за допомогою блендера.
В окремій ємності збийте вершки. Розлийте суп по тарілках і викладіть зверху вершки.
Готово!
Різотто з полуницею — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 450 г рису
- 500 г полуниці
- 1 ріпчаста цибуля
- 80 г вершкового сиру
- 80 г тертого сиру пармезан
- 1,5 л курячого або овочевого бульйону
- 20 г вершкового масла
- 10 мл білого вина
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль і перець — за смаком
Полуницю промийте і розріжте на 4 частини.
У сотейнику з товстим дном змішайте вершкове масло з оливковою олію, додайте цибулю і обсмажте її протягом 5 хвилин. Потім всипте рис і обсмажуйте протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
Влийте вино, добре перемішайте і дайте йому випаруватися. Потім влийте бульйон, посоліть і поперчіть масу. Продовжуйте готувати різотто ще 10 хвилин. Всипте полуницю і залиште на плиті ще на 6 хвилин.
Додайте в кінці вершковий сир і пармезан. Перемішайте і готуйте ще 2 хвилини під кришкою.
Готово!
Салат з полуницею і шпинатом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 стакан шпинату
- 1 склянка полуниці
- 1 шарик сиру моцарелла
- 2 ст. л. кедрових горіхів
- 1 стакан брокколі
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. бальзамічного оцту
- 1 лимон
Промийте і приготуйте брокколі в духовці або на пару. Таким чином ви збережете всі корисні речовини в ньому.
З'єднайте сік лимона і олію.
Подрібніть полуницю і моцареллу. З'єднайте всі інгредієнти: шпинат, полуницю, сир, горішки, брокколі. Збризніть лимонною сумішшю і бальзамічним оцтом.
Готово!
Читайте також: Час полуниці — 7 простих ідей для смачного полуничного десерту
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття