Menu
Полуничний бум – 3 рецепти смачних літніх десертів

Полуничний бум – 3 рецепти смачних літніх десертів

Полуниця – ягода, яку люблять як маленькі дітки, так і дорослі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Полуниця – ягода, яку люблять як маленькі дітки, так і дорослі. Перед її солодким ароматом і особливим смаком просто неможливо встояти. Вона також є дуже корисною, завдяки вітамінам А, В, С і Е. Полуниця багата на велику кількість пектину і клітковини, що корисні для обміну речовин. Вона зміцнює наше серце завдяки калію і стежить за нашим зовнішнім і внутрішнім здоров'ям внаслідок наявності в її складі фолієвої і елагової кислот.

Крім цього, існує безліч цікавих, незвичайних і смачних полуничних десертів, які дуже просто готувати.

Полуниця

Мигдальний пиріг з полуницею

Ароматний і смачний пиріг, який займає не так багато часу для його приготування. Ідеально підійде для вашого сімейного чаювання. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 г полуниці
  • 275 г пшеничного борошна
  • 60 г мигдального борошна
  • 200 г вершкового масла

Масло

  • 100 г коричневого цукру
  • ваніль в порошку – щіпка
  • сіль – щіпка
  • 80 г тертого мигдалю

Полуниця

Змішайте в мисці борошно (мигдалеве і пшеничне) цукор, ваніль, сіль і додайте розм'якшене вершкове масло. Замістити тісто руками. Розділіть тісто на дві частини, щоб одна з них була трохи більша за іншу. Маленький шматок відправте в холодильник, а великий – розкачайте в квадрат до 20 см. Перекладіть тісто на деко, застелене пергаментом. Наріжте полуницю навпіл і розподіліть по всій площі тіста. Потім посипте тертим мигдалем. Зверху покришіть другу половину тіста і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Приємного чаювання!

Полуничний суп з вершковим кремом

Цей десерт досить незвичайний і дуже освіжаючий – те що потрібно, для літнього спекотного дня. Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • ½ лимона
  • 300 г вершкового сиру
  • 100 мл вершків

Вершки

  • 1 стручок ванілі
  • сіль за смаком
  • м'ята – до смаку

Полуниця

У блендері подрібніть полуницю з лимонним соком до однорідної маси. Потім додайте лимонну цедру. Збийте вершки з цукром і поступово додайте ванільне насіння і вершковий сир. У відповідну тарілку викладіть крем, налийте полуничне пюре і прикрасіть страву листочками м'яти. Смачного!

Десерт Ітон Месс

Десерт Ітон Месс

Цей надзвичайно смачний десерт традиційно подається в Ітонському коледжі, що в Англії, під час змагань або літніх пікніків. Готується він на основі яєчних білків і полуниці, але зі своїми особливостями. Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 800 г полуниці
  • 3 яєчні білки
  • 1 ст. цукру
  • 1 ч. л. оцту
  • вершки – за смаком
  • сіль – за смаком

У підходящій мисці збийте білки з дрібкою солі. Поступово додайте цукор і оцет. У вас повинна вийти щільна піна. Розігрійте духовку до 100 градусів. Тим часом із білкової маси сформуйте, за допомогою кондитерського мішка або двох ложок, невеликі меренги (безе). Викладіть їх в форму для випічки з пергаментним папером. Відправте в духовку на півтори години, після чого остудіть.

Збийте вершки з невеликою кількістю цукру і дрібкою солі. Наріжте полуницю і змішайте її з вершками. Зверху розкришіть безе руками. Ви можете все перемішати або ж викласти десерт шарами – за бажанням. Готово!

Більше цікавих рецептів з полуницею – в статті Час полуниці — 7 простих ідей для смачного полуничного десерту

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття