Полуничний бум – 3 рецепти смачних літніх десертів
Полуниця – ягода, яку люблять як маленькі дітки, так і дорослі.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Полуниця – ягода, яку люблять як маленькі дітки, так і дорослі. Перед її солодким ароматом і особливим смаком просто неможливо встояти. Вона також є дуже корисною, завдяки вітамінам А, В, С і Е. Полуниця багата на велику кількість пектину і клітковини, що корисні для обміну речовин. Вона зміцнює наше серце завдяки калію і стежить за нашим зовнішнім і внутрішнім здоров'ям внаслідок наявності в її складі фолієвої і елагової кислот.
Крім цього, існує безліч цікавих, незвичайних і смачних полуничних десертів, які дуже просто готувати.
Мигдальний пиріг з полуницею
Ароматний і смачний пиріг, який займає не так багато часу для його приготування. Ідеально підійде для вашого сімейного чаювання. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 300 г полуниці
- 275 г пшеничного борошна
- 60 г мигдального борошна
- 200 г вершкового масла
- 100 г коричневого цукру
- ваніль в порошку – щіпка
- сіль – щіпка
- 80 г тертого мигдалю
Змішайте в мисці борошно (мигдалеве і пшеничне) цукор, ваніль, сіль і додайте розм'якшене вершкове масло. Замістити тісто руками. Розділіть тісто на дві частини, щоб одна з них була трохи більша за іншу. Маленький шматок відправте в холодильник, а великий – розкачайте в квадрат до 20 см. Перекладіть тісто на деко, застелене пергаментом. Наріжте полуницю навпіл і розподіліть по всій площі тіста. Потім посипте тертим мигдалем. Зверху покришіть другу половину тіста і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Приємного чаювання!
Полуничний суп з вершковим кремом
Цей десерт досить незвичайний і дуже освіжаючий – те що потрібно, для літнього спекотного дня. Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг полуниці
- ½ лимона
- 300 г вершкового сиру
- 100 мл вершків
- 1 стручок ванілі
- сіль за смаком
- м'ята – до смаку
У блендері подрібніть полуницю з лимонним соком до однорідної маси. Потім додайте лимонну цедру. Збийте вершки з цукром і поступово додайте ванільне насіння і вершковий сир. У відповідну тарілку викладіть крем, налийте полуничне пюре і прикрасіть страву листочками м'яти. Смачного!
Десерт Ітон Месс
Цей надзвичайно смачний десерт традиційно подається в Ітонському коледжі, що в Англії, під час змагань або літніх пікніків. Готується він на основі яєчних білків і полуниці, але зі своїми особливостями. Для приготування візьміть інгредієнти:
- 800 г полуниці
- 3 яєчні білки
- 1 ст. цукру
- 1 ч. л. оцту
- вершки – за смаком
- сіль – за смаком
У підходящій мисці збийте білки з дрібкою солі. Поступово додайте цукор і оцет. У вас повинна вийти щільна піна. Розігрійте духовку до 100 градусів. Тим часом із білкової маси сформуйте, за допомогою кондитерського мішка або двох ложок, невеликі меренги (безе). Викладіть їх в форму для випічки з пергаментним папером. Відправте в духовку на півтори години, після чого остудіть.
Збийте вершки з невеликою кількістю цукру і дрібкою солі. Наріжте полуницю і змішайте її з вершками. Зверху розкришіть безе руками. Ви можете все перемішати або ж викласти десерт шарами – за бажанням. Готово!
Більше цікавих рецептів з полуницею – в статті Час полуниці — 7 простих ідей для смачного полуничного десерту
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття