
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 100 мл молока ТМ «Яготинське» 2,6% жиру
- 15 г свіжих дріжджів (5 г сухих)
- 3 жовтки
- 120 г цукру
- 75 г вершкового масла ТМ «Яготинське» 82,5% жиру
- 200 г сметани ТМ «Яготинська» 15% жиру
- 150 г сухофруктів та цукатів
- Ром, коньяк чи інший міцний алкоголь для заливання сухофруктів
Приготування:
- Сухофрукти та цукати залити кип'ятком хвилін на 15, потім воду відцідити і залити до верху вибраним міцним алкоголем. Залишити настоюватися.
- Молоко та 40 грамів борошна помістити у невеликий сотейник, добре вимішати і поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння і варити до загустіння. Зняти з вогню та остудити.
- Сметану, дріжджі та половину цукру помістити у глибоку миску чи чашу планетарного міксера та вимішати до повного розчинення дріжджів. Додати решту борошна, цукру, жовтки та заварене з молоком борошно.
- Добре вимісити тісто (увага, воно липке і так має бути), Місити 8−10 хвилин руками або ж 4−5 хвилин у планетарному міксері на середніх обертах. Продовжуючи вимішувати тісто, додати частинами м'яке вершкове масло, вмішуючи його в тісто.
- Миску з тістом накрити кришкою або злегка вологим кухонним рушником і залишити тісто ферментувати, доки не виросте вдвічі, приблизно на 1,5 години. Далі тісто обім'яти, сухофрукти з цукатами відцідити і додати до тіста, добре вимісити все разом і викласти тісто на присипану борошном робочу поверхню.
- Розділити тісто на 2 частини, відповідно до розміру форм. Паперові форми нічим не змащувати, а сталеві змастити тонким шаром вершкового масла і посипати борошном. Залишити форми з тістом для підростання, прикривши їх злегка вологим рушником, тісто повинно підійти доверху.
- За пів години до випікання, духовку розігріти до 170°C з конвекцією та нижнім підігрівом. Змастити поверхню пасок яйцем і поставити до розігрітої духовки. Пекти, доки зубочистка, встромлена всередину, виходитиме сухою, а паски підрум'янятимуться. Дістати паски з духовки і залишити як є на 5 хвилин. Далі обережно дістати паски з форм і залишити до повного вистигання. Покрити паску вибраною глазур'ю і прикрасити на власний розсуд.
Смачного!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття