Menu
Надзвичайне авокадо — корисні властивості та цікаві рецепти

Надзвичайне авокадо — корисні властивості та цікаві рецепти

Вчені давно довели, що авокадо – найкращий, найкорисніший плід на планеті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У авокадо міститься дуже багато вітамінів (А, С, B5, B6, і E, які позитивно впливають на стан шкіри, волосся, та організму загалом) мікроелементів (калій, магній, фосфор, кальцій і мідь), а також корисних полі- та мононенасичених жирів, які знижують рівень холестерину, покращують еластичність судин, кровопостачання, та нормалізують роботу серця, а також (всупереч поширеним побоюванням щодо жирності авокадо і загрози фігурі) – допомагають знизити вагу, покращуючи обмін речовин і збагачуючи організм потрібними жирами, якщо той у силу дієтичного харчування їх недоотримує. Калій є обов’язковим для нормалізації водного балансу, роботи печінки, нирок, залоз внутрішньої секреції, а також для підвищення м'язового тонусу. Багатий цей плід також на антиоксиданти – вороги вільних радикалів, що порушують захисні функції організму та прискорюють його старіння.

Авокадо

А ще, прекрасний авокадо містить білок, що робить його незамінним для веганів та вегетаріанців, які можуть на велику долю заміняти цим фруктом м’ясо й рибу. Заміняють ним і тваринні жири (вершкове масло, наприклад) у кулінарії: авокадо ідеально поєднується як з овочами, так і з фруктами, яйцями, м’ясом, рибою, та навіть солодощами! Тож, він стає ідеальною основою для перших страв і десертів, особливо – якщо їх потрібно зробити дієтичнішими.

Насправді, вчені давно довели, що авокадо – найкращий, найкорисніший плід на планеті! І навіть якщо харчуватися деякий час лише ним – організм не втратить своєї життєздатності і не потребуватиме негайного надолужування втрати якихось корисних речовин. А ще – воно є відмінним афродизіаком!
Ось кілька цікавих рецептів з авокадо, які стануть ще одним промінчиком тепла і світла як для авокадоманів, так і для тих, хто тільки збирається відкривати для себе цей шедевр природи.

Тости з авокадо

Найсмачніші авокадо-тости готуються з цільнозернового хліба, яєць, червоної рибки (слабосолоної, консервованого у власному соку тунця, а також ідеально смакують відварені креветки), вершкового сиру(рікотти, філадельфії, тощо), свіжих овочів і зелені. Проте, варіювати інгредієнти кожен може під себе, адже все на любителя!
Пропонуємо спробувати в такому порядку: тост + вершковий сир + пюре з авокадо + с/с червона риба або тунець + подрібнена руккола + яйце пашот + тертий твердий сир.
Ідеальний сніданок!

Про те, як готувати ідеальні яйця пашот можете знайти тут: 5 ідей для тих, кому набридла звичайна яєчня

Паста з авокадо-соусом

На 2 порції вам знадобляться:

  • улюблені спагетті або макарони (з твердих сортив пшениці) — 250 г
  • 1 велике авокадо
  • листя шпинату
  • базилік свіжий або сушений
  • долька часнику
  • гострий мелений перець за смаком
  • лимонний сік— 1 ч.л.
  • пармезан, або інший витриманий сир — 70г

Парменталь

Приготування:

Макарони відварюємо, а у чаші блендера змішуємо: авокадо, шпинат, базилік, лимонний сік і перець. Коли макарони будуть готові, не зливаємо з них усю воду, трішки залишаємо і додаємо до інших інгредієнтів у блендері. Все подрібнюємо до соусоподібного стану. Далі все просто: розкладаємо порційно спагетті, поливаємо нашим соусом, посипаємо пармезаном.. і насолоджуємося!

Паста з авокадо-соусом

Гуакамоле

Повірте, а краще спробуйте -- це ідеальна закуска до сніданку, обіду, чи просто перекусу!
Інгредієнти:

  • авокадо - 1 шт
  • половинка помідора
  • лимон.сік - 1 ст.л
  • зубчик часнику
  • половинка цибулини ⠀
  • кінза за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:
Цибульку, помідор та кінзу дрібненько нарізаємо. Часник подрібнюємо, щоб пустив сік, додаємо до овочів, перемішуємо. Авокадо очищаємо від шкірки, пюруємо виделкою або блендером, поливаємо одразу лимонним соком, перемішуємо, додаємо до решти інгредієнтів, і все разом ще раз гарненько змішуємо.
Гуакамоле виступає як у ролі соуса, чи намазки на хліб, так і повноцінної страви, яку так і хочеться їсти ложкою!
Гуакамоле

Морозиво з авокадо

Інгредієнти:

  • 1 великий банан
  • 1 середнє авокадо
  • Листя м’яти
  • Кокосова стружка
  • 2-3 ст.л вершків
  • Цукрозамінник, мед або корисний цукор – за бажанням та смаком

Вершки

Приготування:
Простіше не буває: усі інгредієнти перемелюємо блендером до однорідності, викадаємо в улюблені формочки і відправляємо на годинку до морозильника.

Шоколадна паста

Такою можна без остраху балувати діток, і навіть ласувати на ніч ( у міру, звісно), адже тут самі лише користь та натуральність!
Інгредієнти:

  • 1 велике (дуже стигле) авокадо
  • Великий банан
  • Какао 2-3 ст.л
  • Улюблені горішки (або готова арахісова паста)
  • Ваніль
  • Мед чи підсолоджувач за смаком

Приготування:
Таке ж просте, як і з морозивом: усе гарненько перебиваємо блендером, і насолоджуємося! Єдина примітка: горіхи перед тим краще замочити на годинку-дві, або ж брати справді уже готову натуральну арахісову пасту. Горіхи підійдуть будь-які, але найкраще обирати арахіс, кеш’ю та мигдаль. Можна й узагалі без горіхів обійтися, та повірте – з ними стократ смачніше!

Запечений авокадо з яйцем

Інгредієнти:

  • 1 велике авокадо
  • 2 яйця
  • Улюблена зелень
  • Твердий сир, найкраще пармезан
  • Спеції за смаком

Парменталь

<itemprop="recipeInstructions">Приготування:
Авокадо миємо, розрізаємо та дістаємо кісточку. У кожну половинку вибиваємо яєчко, посипаємо спеціями, та зеленню. Сир натираємо на терці, посипаємо ним авокадо та відправляємо наші «човники» запікатися в духовці 10-15 хвилин (залежить від потужності вашої духовки).

Салат з авокадо та грушею

Інгредієнти:

  • Авокадо 1 шт
  • 1 середня солодка грушка
  • Творог розсипчатий 150г
  • Пучок рукколи
  • Базилік свіжий або сушений
  • Горіхи грецькі
  • Насіння соняшника
  • Олія оливкова або кокосова для заправки – 1 ст.л

Приготування:
Горіхи й насіння підійдуть і у сирому вигляді, та для особливого смаку можна й обсмажити на сухій пательні. Зелень промиваємо, нарізаємо, те ж робимо з грушкою й авокадо. Перемішуємо усі інгредієнти, і насолоджуємося!

Зелений смузі

Інгредієнти:

  • Яблуко середнє (бажано кисле або кисло-солодке)
  • Банан середній
  • Половинка авокадо
  • знежирене молоко 100-150 мл
  • шпинат морожений 2 шайбочки

Приготування:
Фрукти нарізаємо на кубики, вкидуємо у чашу, заливаємо молоком, перебиваємо блендером. Останнім додаємо шпинат, перебиваємо ще раз усе до однорідності.

Зелений смузі

А-ля капрезе

Інгредієнти:

  • 1 середнє авокадо
  • Середній помідор
  • Моцарела 50 г
  • 1 ст.л песто
  • Базилік свіжий

Приготування:
Варіант1: авокадо очищаємо від шкірки. Помідор, авокадо й моцарелу нарізаємо тонкими кільцями, і почергово перекладаємо уздовж тарілки. Поливаємо соусом песто й прикрашаємо базиліком.
Варіант 2: нарізані кільцями інгредієнти почергово викладаємо одне на одного, в кінці простромлюємо нашу «вежу» обсмаженою спагетинкою. Прикрашаємо песто й базиліком!

А взагалі – фантазуйте, як вам тільки заманеться! Додавайте авокадо в усе, воно ідеально поєднується з усіма продуктами, і не зіпсує жодної страви. Ба більше – ви подивитесь на неї зовсім іншими очима!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття