Menu
Джерело: pexels.com

10 ідей, як заохотити дитину до занять спортом

Пропонуємо вам 10 ідей, як зробити так, щоб дитина полюбила спорт і хотіла більше часу проводити на свіжому повітрі. Ці рекомендації підійдуть для дітей віком від 3 років.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні деякі батьки скаржаться, що діти занадто багато часу проводять за комп'ютером, що їх складно відірвати від смартфона, що вони мало часу проводять на свіжому повітрі. Тому, пропонуємо вам 10 ідей — що робити, щоб ваша дитина була фізично активною.

Для того щоб дитина нормально розвивалася, необхідна фізична активність. Як і інші корисні звички, звичку займатися спортом найкраще формувати з раннього дитинства. Пропонуємо вам 10 ідей, як зробити так, щоб дитина полюбила спорт і хотіла більше часу проводити на свіжому повітрі. Ці рекомендації підійдуть для дітей віком від 3 років.

1. Обмежте час використання девайсів

Навіть якщо вашій дитині дуже подобається проводити час за переглядом мультфільмів, в телефоні або відеоіграх, таке проведення часу варто обмежувати. Наприклад, можна встановити час, який дозволено проводити перед екраном, і час, коли варто зайнятися чимось іншим, наприклад, погуляти на свіжому повітрі.

2. Знайдіть час для активного відпочинку

Сьогодні багато дітей перевантажені різними завданнями: домашні завдання, позакласні заняття, уроки англійської. За всім цим легко забути про те, наскільки важлива для дитини фізична активність. Тому, виділіть хоча б одну годину на день — нехай це буде час, коли дитина зможе погуляти, побігати або погратися на свіжому повітрі. На вихідних можна витратити на фізичну активність більше часу.

Як заохотити дитину до спорту

3. Купуйте іграшки для активного відпочинку

Чого-чого, а іграшок зараз — величезний вибір. Намагайтеся купувати дитині не тільки іграшки, якими можна гратися в помешканні, але й такі, які призначені для активності на свіжому повітрі. Як мінімум, дитині буде цікаво випробувати нову іграшку і буде ще однапричина провести трохи часу на вулиці.

4. Допомога по дому — це теж фізична активність

Якщо дитина виявляє бажання допомогти вам по дому, підіть їй назустріч. Звичайно, маленькому помічникові можна доручити не всі завдання. У той же час, допомога по дому — це теж фізична активність. Прибирання в будинку або допомога в саду, миття посуду — це те, з чим маленький помічник може впоратися. Крім того, таким способом ви з раннього віку привчаєте дитину виконувати домашні обов'язки.

5. Хваліть дитину

Причому, хваліть не тільки за результат, а й за спробу. Навіть якщо у дитини не все виходить так, як вам би хотілося, похваліть її. Навіть якщо, допомагаючи з прибиранням, маленький помічник більше насмітив, ніж допоміг — похваліть його. Якщо ви хочете добитися від дитини якоїсь поведінки (будь то заняття спортом або допомога в саду), хваліть її за все, що вона робить.

Як заохотити дитину до спорту

6. Будьте зразком

Найбільше, діти беруть приклад з батьків. Тому, якщо ви хочете, щоб ваша дитина займалася спортом і була фізично активною, почніть самі займатися спортом. Якщо ви кожен день робите зарядку, не сумнівайтеся, що ваша дитина буде робити так само. Якщо ви багато гуляєте на свіжому повітрі та отримуєте від цього задоволення, не сумнівайтеся, що ваша дитина теж полюбить прогулянки.

7. Проводьте час з дитиною

Для дитини важливо, щоб батьки проводили з нею час. Гуляйте увечері. У теплу пору року і по вихідних проводьте більше часу на свіжому повітрі. Грайте разом з дитиною в футбол чи волейбол. Так ви, по-перше, показуєте дитині хороший особистий приклад, по-друге, проводите з нею більше часу. Крім того, якщо у дитини щось не одразу виходить, їй буде корисна ваша підтримка.

Як заохотити дитину до спорту

8. Вибирайтеся на природу

Влітку і в теплу пору року влаштовуйте відпочинок на природі. І якщо походи з ночівлею в наметі підійдуть не всім, то вибратися всією родиною на річку чи в ліс — не так вже й складно. На природі дитина відпочине набагато краще, ніж вдома за комп'ютером, і у неї буде більше енергії, щоб займатися спортом та навчанням.

9. Запишіть дитину в спортивну секцію

Виберіть вид спорту, який підходить дитині за віком — такий, щоб дитині це приносило задоволення. Це може бути плавання, командні види спорту, їзда на велосипеді. Якщо потрібно, проконсультуйтеся з дитячим лікарем — він допоможе вам вибрати саме те, що потрібно дитині в певному віці.

Як заохотити дитину до спорту

10. Головне — комфорт і безпека дитини

Точно так само, як і з електронними пристроями, у фізичній активності важлива міра. Якщо дитина втомилася і у неї зовсім немає бажання йти на прогулянку, дозвольте їйзалишитись вдома. Якщо дитина не хоче ходити в спортивну секцію, можливо, варто зробити перерву або вибрати інший вид фізичної активності. Адже здоров'я і хороше самопочуття вашої дитини — це найважливіше. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття