Як приготувати смачний і ситний гуляш — рецепти і поради
Гуляш — це смачна і універсальна страва, яка підходить абсолютно до будь-якого гарніру.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Гуляш — це смачна і універсальна страва, яка підходить абсолютно до будь-якого гарніру. Приготувати його можна за лічені хвилини, а результат сподобається всій родині.
Гуляш зі свинини — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 0,5 кг свинини
- 1 ріпчаста цибуля
- 3 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. борошна
- 2-3 ст. л. рослинної олії
- 5-6 шт. чорного перцю горошком
- 2 лаврові листки
- 2 ч. л. солі
- Чорний мелений перець — за смаком
М'ясо слід промити, обсушити за допомогою паперових рушників і нарізати невеликими шматочками.
Розігрійте в сковороді рослинну олію і викладіть свинину. Обсмажте її на великому вогні близько 5 хвилин, час від часу помішуючи. Додайте подрібнену цибулю і продовжуйте обсмажувати протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. Потім додайте обидва види перцю, сіль, борошно, добре перемішайте і смажте протягом 3 хвилин. Після цього додайте томатну пасту і знову перемішайте.
Додайте лавровий лист, дві склянки води або м'ясного бульйону. Потім накрийте кришкою і тушкуйте протягом пів години.
Готовий гуляш приправте зеленню і подавайте до столу з будь-яким гарніром.
Смачного!
Гуляш зі свинини зі сметаною — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 700 г м'яса
- 100 г сметани
- 2 цибулини
- 2 ст. л. борошна
- 2 ст. л. томатного соусу або пасти
- Дрібка солі
- Щіпка спецій
- 1 ст. л. рослинної олії
Промийте м'ясо і обсушити за допомогою паперових рушників. Потім наріжте його невеликими шматочками і обсмажте на олії, поки не утвориться скоринка. Після цього додайте до м'яса подрібнену цибулю і продовжуйте готувати на середньому вогні, час від часу помішуючи суміш.
В окремій ємності з'єднайте сметану з томатним соусом. Додайте сіль, перець і приправи за смаком.
У сковороду з м'ясом додайте борошно і акуратно перемішайте. Потім влийте соус, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте до м'якості.
Готово!
Гуляш з грибами і м'ясом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г свинячої вирізки
- 300 г грибів
- 1 ріпчаста цибуля
- 3 зуб. часнику
- 400 г помідорів
- 100 г сметани
- 2 ст. л. паприки
- 1,5 ч. л. солі
- 3 щіпки чорного перцю
- 1 ст. л. борошна
- 3 ст. л. рослинної олії
М'ясо промийте, очистіть від плівки і наріжте невеликими шматочками. Потім обсмажте його на рослинній олії до рум'яної скоринки.
Подрібніть цибулю і гриби. Приберіть м'ясо зі сковороди і обсмажте гриби та окремо цибулю з подрібненим часником, паприкою і борошном. Готуйте буквально хвилину. Потім додайте подрібнені за допомогою блендера помідори, влийте пів склянки води і продовжуйте варити суміш протягом 5 хвилин. Після цього викладіть в сковороду м'ясо, гриби, сіль і перець. Перемішайте гуляш і тушкуйте протягом 15 хвилин.
Готово!
Читайте також: Що приготувати на вечерю — незвичайні і смачні страви з індички
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття