Як спекти запашний фініковий пиріг — смачні рецепти
Фініковий пиріг — дуже ніжний і легкий десерт для тих, кому набридли звичайна шарлотка, сливовий або морквяний пиріг.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Фініковий пиріг — дуже ніжний і легкий десерт для тих, кому набридли звичайна шарлотка, сливовий або морквяний пироги.
Розповідаємо, як приготувати традиційний фініковий пиріг і пиріг без цукру, для тих, хто стежить за своєю фігурою, але хоче поласувати чимось смачним.
Фініковий пиріг — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г фініків
- 250 мл води
- 200 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 50 г какао-порошку
- 2 курячих яйця
- 1,5 ст. л. розчинної кави
- 250 г пшеничного борошна
- 1 ч. л. соди
- 2 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 щіпка солі
- 1 ч. л. рослинної олії
Насамперед добре промийте і видаліть кісточки з фініків. Подрібніть їх.
Візьміть каструлю і додайте розчинну каву, соду і ванільний цукор. Потім влийте киплячу воду і додайте фініки.
Поставте каструлю на вогонь і варіть масу на слабкому вогні близько 15 хвилин. Не забувайте час від часу помішувати масу. Потім дайте їй повністю охолонути.
В окремій ємності збийте вершкове масло кімнатної температури з цукром. Вбийте яйце і знову збийте масу.
В окремій ємності просійте борошно з розпушувачем, сіллю, содою і какао-порошком.
З'єднайте просіяну суміш з масляною. Перемішайте за допомогою міксера до утворення однорідного тіста. Потім додайте фінікову кашу і перемішайте.
Візьміть круглу форму для випічки і змастіть її рослинною олією. Вилийте тісто і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин. Потім дайте охолонути в формі і подавайте до столу.
Готово!
Фініковий пиріг без цукру — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 20 фініків без кісточки
- 1 стакан молока
- 1 склянка борошна
- 1/2 склянки рослинної олії
- 1/3 склянки горіхів
- 2 ч. л. розпушувача
Фініки залийте теплим молоком і залиште на кілька годин. Потім подрібніть массу до однорідної консистенції і влийте рослинну олію. Додайте просіяне борошно, розпушувач, горіхи і кілька подрібнених фініків (за бажанням). Перемішайте тісто і викладіть у жароміцну форму.
Випікайте пиріг при 180 градусах 40 хвилин. Потім остудіть і наріжте на невеликі шматочки.
Приємного чаювання!
Читайте також: Шоколадний настрій — готуємо смачний бананово-шоколадний торт «Норка крота»
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття