Menu
Як спекти запашний фініковий пиріг — смачні рецепти

Як спекти запашний фініковий пиріг — смачні рецепти

Фініковий пиріг — дуже ніжний і легкий десерт для тих, кому набридли звичайна шарлотка, сливовий або морквяний пиріг.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Фініковий пиріг — дуже ніжний і легкий десерт для тих, кому набридли звичайна шарлотка, сливовий або морквяний пироги.

Розповідаємо, як приготувати традиційний фініковий пиріг і пиріг без цукру, для тих, хто стежить за своєю фігурою, але хоче поласувати чимось смачним.

Фініковий пиріг — рецепт

Фініковий пиріг

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г фініків
  • 250 мл води
  • 200 г цукру
  • 150 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 50 г какао-порошку
  • 2 курячих яйця
  • 1,5 ст. л. розчинної кави
  • 250 г пшеничного борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1 щіпка солі
  • 1 ч. л. рослинної олії

Насамперед добре промийте і видаліть кісточки з фініків. Подрібніть їх.

Візьміть каструлю і додайте розчинну каву, соду і ванільний цукор. Потім влийте киплячу воду і додайте фініки.

Поставте каструлю на вогонь і варіть масу на слабкому вогні близько 15 хвилин. Не забувайте час від часу помішувати масу. Потім дайте їй повністю охолонути.

В окремій ємності збийте вершкове масло кімнатної температури з цукром. Вбийте яйце і знову збийте масу.

В окремій ємності просійте борошно з розпушувачем, сіллю, содою і какао-порошком.

З'єднайте просіяну суміш з масляною. Перемішайте за допомогою міксера до утворення однорідного тіста. Потім додайте фінікову кашу і перемішайте.

Візьміть круглу форму для випічки і змастіть її рослинною олією. Вилийте тісто і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин. Потім дайте охолонути в формі і подавайте до столу.

Готово!

Фініковий пиріг без цукру — рецепт

Фініковий пиріг без цукру

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 20 фініків без кісточки
  • 1 стакан молока

Молоко

  • 1 склянка борошна
  • 1/2 склянки рослинної олії
  • 1/3 склянки горіхів
  • 2 ч. л. розпушувача

Фініки залийте теплим молоком і залиште на кілька годин. Потім подрібніть массу до однорідної консистенції і влийте рослинну олію. Додайте просіяне борошно, розпушувач, горіхи і кілька подрібнених фініків (за бажанням). Перемішайте тісто і викладіть у жароміцну форму.

Випікайте пиріг при 180 градусах 40 хвилин. Потім остудіть і наріжте на невеликі шматочки.

Приємного чаювання!

Читайте також: Шоколадний настрій — готуємо смачний бананово-шоколадний торт «Норка крота»

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття