
Готуємо страву британської кухні — рецепт смачного вівчарського пирога
Готуємо страву британської кухні — рецепт смачного вівчарського пирога
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Вівчарський пиріг — це стара традиційна страва британської кухні. Насправді це звичайна запіканка з картоплі і фаршу (в ідеалі баранина або ягнятина).
Ще одна назва страви — "котеджний пиріг". Справа в тому, що в 1791 році картоплю ввели до числа основних продуктів харчування бідних людей, які проживали в "котеджах" — невеликих будинках для сільських працівників. Спочатку страва складалась із залишків смаженого м'яса і картопляного пюре. Але пиріг вийшов настільки смачним, що став популярним у всьому світі.
Розповідаємо, як приготувати таку ситну і смачну запіканку, яка ідеально підійде для сімейної вечері або навіть святкового столу.
Вівчарській пиріг — покрокова інструкція приготування
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 70 мл овочевого бульйону
- 300 г картоплі
- 30 мл соняшникової олії
- 1 морква
- 130 г стебел селери
- 0.5 ст. л. томатної пасти
- 350 г яловичого фаршу
- 1 білу цибулю
- 60 мл молока
- 60 г твердого сиру
- 2 гілочки свіжої петрушки
- Щіпка мускатного меленого горіха
- Щіпка чорного перцю
У першу чергу приготуйте картоплю. Очистіть, наріжте невеликими шматочками і відваріть до готовності, не забувши трішки посолити. Потім злийте воду, влийте в готову картоплю молоко, додайте дрібку перцю і мускатний горіх. Перемішайте масу до однорідності.
Очистіть і подрібніть моркву, цибулю і селеру.
Розігрійте масло на сковороді і додайте моркву. Трохи обсмажте її і додайте цибулю. Перемішайте, обсмажте і всипте селеру. Продовжуйте тушкувати овочі на слабкому вогні. Потім додайте фарш і ретельно перемішайте лопаткою, щоб не залишилося грудочок. Добре протушкуйте м'ясо і влийте бульйон (або гарячу воду) з томатною пастою.
Готуйте до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Візьміть прямокутну форму для запікання і викладіть фарш з овочами. Зверху накрийте картопляним пюре. Розрівняйте по всій поверхні. Потім присипте тертим сиром і відправте в духовку при 250 °С на 10 хвилин, а потім випікайте пиріг при 200 °С 30-35 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Готуємо справжній американський пиріг — 3 смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття