Menu
Готуємо страву британської кухні — рецепт смачного вівчарського пирога

Готуємо страву британської кухні — рецепт смачного вівчарського пирога

Готуємо страву британської кухні — рецепт смачного вівчарського пирога

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Вівчарський пиріг — це стара традиційна страва британської кухні. Насправді це звичайна запіканка з картоплі і фаршу (в ідеалі баранина або ягнятина).

Ще одна назва страви — "котеджний пиріг". Справа в тому, що в 1791 році картоплю ввели до числа основних продуктів харчування бідних людей, які проживали в "котеджах" — невеликих будинках для сільських працівників. Спочатку страва складалась із залишків смаженого м'яса і картопляного пюре. Але пиріг вийшов настільки смачним, що став популярним у всьому світі.

Розповідаємо, як приготувати таку ситну і смачну запіканку, яка ідеально підійде для сімейної вечері або навіть святкового столу.

Вівчарській пиріг — покрокова інструкція приготування

Вівчарській пиріг

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 70 мл овочевого бульйону
  • 300 г картоплі
  • 30 мл соняшникової олії
  • 1 морква
  • 130 г стебел селери
  • 0.5 ст. л. томатної пасти
  • 350 г яловичого фаршу
  • 1 білу цибулю
  • 60 мл молока

Молоко

  • 60 г твердого сиру

Твердий сир

  • 2 гілочки свіжої петрушки
  • Щіпка мускатного меленого горіха
  • Щіпка чорного перцю

У першу чергу приготуйте картоплю. Очистіть, наріжте невеликими шматочками і відваріть до готовності, не забувши трішки посолити. Потім злийте воду, влийте в готову картоплю молоко, додайте дрібку перцю і мускатний горіх. Перемішайте масу до однорідності.

Очистіть і подрібніть моркву, цибулю і селеру.

Розігрійте масло на сковороді і додайте моркву. Трохи обсмажте її і додайте цибулю. Перемішайте, обсмажте і всипте селеру. Продовжуйте тушкувати овочі на слабкому вогні. Потім додайте фарш і ретельно перемішайте лопаткою, щоб не залишилося грудочок. Добре протушкуйте м'ясо і влийте бульйон (або гарячу воду) з томатною пастою.

Готуйте до тих пір, поки не випарується вся рідина.

Візьміть прямокутну форму для запікання і викладіть фарш з овочами. Зверху накрийте картопляним пюре. Розрівняйте по всій поверхні. Потім присипте тертим сиром і відправте в духовку при 250 °С на 10 хвилин, а потім випікайте пиріг при 200 °С 30-35 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Готуємо справжній американський пиріг — 3 смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття