
Готуємо сметанне желе – рецепти і секрети
Дуже простий і неймовірно смачний десерт – сметанне желе.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Дуже простий і неймовірно смачний десерт – сметанне желе. Він привабливий зовні і його сміливо можна подавати поряд з вишуканими стравами. Більш того, з цією стравою можна експериментувати, додаючи різні фрукти, кисломолочний сир, какао. А щоб ваше сметанне желе було ідеальним – пропонуємо враховувати такі особливості його приготування:
- Щоб домогтися ідеальної консистенції – використовуйте компоненти кімнатної температури. Тоді продукти добре змішаються, а цукор повністю розчиниться.
- Найкраще збивати сметану вінчиком. Тоді вийде дуже пишна маса, що за консистенцією нагадує суфле.
- Желатин для сметанного желе потрібно готувати заздалегідь. Не можна просто всипати желатин в сметану, в такому випадку желе не застигне.
- Якщо ви використовуєте фрукти – очищайте їх від кісточок та кірочок. Можна використовувати будь-які фрукти, крім ананасів та ківі. Вони дають занадто багато рідини і желе вийде водянистим.
Сметанне желе з кисломолочним сиром
Для приготування вам знадобиться:
- 250 г кисломолочного сиру
- 100 г цукру
- 250 г сметани
- 30 г ванільного цукру
- 200 мл молока (можна замінити водою)
- 15 г желатину
Замочіть желатин в молоці (або воді) на одну годину. Розчиніть його і додайте цукор та ванільний цукор. Ретельно перемішайте. Додайте сметану і знову перемішайте. Сир перетріть через сито або подрібніть за допомогою блендера. Додайте в нашу суміш і перемішайте. Розподіліть по формам та відправте в холодильник до застигання. Смачного!
Сметанне желе з какао
Візьміть інгредієнти:
- 400 мл сметани
- 2 ст. л. какао-порошку
- 150 г цукру
- 40 г желатину
- 200 мл води
Желатин замочити у воді, після чого розчиніть його. Сметану з цукром добре збийте. Додайте желатин та добре перемішайте. Отриману масу розділіть на дві частини. Одну з них змішайте з какао. У порційні формочки викладайте шар за шаром ложкою, дозволяючи їм розтікатися по колу. Відправте в холодильник, щоб желе застигло. Можна викладати шар за шаром, періодично даючи кожному з них загуснути. Але в будь-якому випадку вийде дуже смачно і красиво.
Сметанне желе з полуницею
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 мл сметани
- 120 г цукру
- 45 г желатину
- 200 г полуниці
Залийте желатин водою, дайте набрякнути і розчиніть його. Сметану з цукром збийте і додайте желатин. Ретельно перемішайте. Почистіть і наріжте на невеликі шматочки полуницю. У порційні формочки викладайте шарами: сметану, полуницю, сметану. Відправте в холодильник застигати, після чого прикрасьте ягодами. Смачного!
Читайте також: 10 смачних страв, які неможливо уявити без сметани
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття