Готуємо смачний десерт Парфе — рецепти і поради
Готуємо смачний десерт Парфе — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Десерт Парфе прийшов до нас з французької кухні, і його назва дослівно перекладається як "прекрасний" або "бездоганний". Це й не дивно, оскільки десерт заворожує своїм ідеальним видом і захоплює смаком.
Пропонуємо вам приготувати Парфе в домашніх умовах і здивувати своїх рідних і близьких.
Полуничне парфе з вершковим прошарком — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 5 г пісочного печива
Для полуничного шару:
- 150 г полуниці
- 2 ч. л. цукру
Для вершкового шару:
- 2 полуниці
- 2 ст. л. цукру
- 150 г йогурту
- 60 г вершкового сиру
- 0,25 ч. л. ванільного екстракту
- 1 ст. л. вершків
- Сіль — за смаком
Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній подрібнену полуницю з цукром. Потім відставте ємність на деякий час, щоб полуниця пустила сік. Він піде на полуничний шар.
Візьміть окрему ємність і з'єднайте в ній вершковий сир, йогурт, вершки, екстракт ванілі, цукор і сіль. Збийте масу за допомогою вінчика до однорідної консистенції. Вершковий шар готовий.
Подрібніть печиво і викладіть його на дно креманок. Розподіліть якомога рівніше. Потім викладіть вершковий шар, а слідом полуничний. Чергуючи шари, роблячи їх якомога рівніше.
Готово!
Банановий парфе — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 350 г бананів
- 1 ст. жирних вершків
- 0.25 ст. цукрової пудри
Для ванільного крему:
- 0.5 ст. сахара
- 70 г вершкового масла
- 500 мл молока
- 0.75 ст. жирних вершків
- 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 2 ст. л. борошна
- 0.25 ч. л. солі
- 5 яєчних жовтків
- 0.5 ч. л. ванілі
Для присипки:
- 300 г печива крекер
- 50 г цукру
- 6 ст. л. вершкового масла
Готуємо присипку. Для цього подрібніть крекери з цукром за допомогою блендера, поки не утвориться дрібна крихта. Потім розтопіть масло і додайте до подрібненого печива. Добре перемішайте. Отриману масу викладіть на деко і відправте в духовку при 190 градусів на 10 хвилин.
Тим часом приготуйте ванільний крем. Влийте молоко і вершки в каструлю і доведіть масу до кипіння. Поки маса закипає, з'єднайте у великій ємності цукор, кукурудзяний крохмаль, борошно і сіль. В цукрову суміш додайте яєчні жовтки і добре перемішайте до однорідності. Потім вливаємо молочно-вершкову суміш, при цьому поступово помішуючи масу. Готовий крем перекладіть в миску і відправте в холодильник, накривши харчовою плівкою.
Тим часом збийте вершки з цукровою пудрою до стійких піків.
Збираємо десерт. Візьміть креманки і викладіть шар за шаром ванільний крем, нарізані банани і розсипчасту крекерну крихту. Прикрасьте збитими вершками і подавайте до столу.
Готово!
Шоколадне парфе — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 яйце
- 1 жовток
- 60 г цукру
- 0.5 ч. л. меленої кориці
- 3 ст. л. рому
- 150 г гіркого шоколаду
- 250 г жирних вершків
Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній яйце, цукор і жовток. Поставте миску на водяну баню і збивайте суміш до однорідної пишної консистенції.
Зніміть з плити, додайте корицю і ром. Поступово помішуючи масу, дайте їй охолонути.
Подрібніть і розтопіть шоколад на водяній бані. Потім з'єднайте обидві суміші і перемішайте. Охолодіть.
Тим часом збийте вершки. Додайте їх до решти інгредієнтів і добре перемішайте.
Готову масу розкладіть по формах і відправте в морозилку на ніч.
Готово!
Читайте також: Як приготувати смачний і корисний пудинг — найоригінальніші і апетитні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття