Menu
Готуємо популярний японський десерт моті — рецепти і поради

Готуємо популярний японський десерт моті — рецепти і поради

Готуємо популярні японські моті — рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Останнім часом великої популярності набуває японський десерт моті. Це невеликі тістечка, які складаються з клейкого рисового тіста, приготованого у нестандартний спосіб. Додатково це тісто можна начиняти різними начинками.

У цій статті розповімо, як приготувати популярний десерт моті в домашніх умовах.

Традиційні моті — рецепт

Традиційні моті

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г цукрової пудри
  • 50 г рисового борошна
  • 150 мл води
  • Барвник (на кінчику ножа)
  • Кукурудзяне борошно або крохмаль

У невеликій ємності з'єднайте рисове борошно з цукровою пудрою. Потім влийте вже забарвлену барвником воду. Поступово замішуємо тісто. Потім накрийте миску харчовою плівкою і відправте в мікрохвильовку на одну хвилину.

Перемішайте тісто, щоб маса стала однорідною. Потім знову накрийте плівкою і поставте в мікрохвильовку на хвилину.

Перемішайте тісто і викладіть на робочу поверхню, присипану кукурудзяним борошном. Дайте тісту трохи охолонути і розкатайте його. Виріжте кружечки і покладіть будь-яку начинку всередину. Дайте їм форму кульки

Готово!

Моті з вершковим сиром і фруктами — рецепт

Моті з вершковим сиром і фруктами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 220 г води
  • 100 г цукру
  • 100 г рисового клейкого борошна
  • Кукурудзяний крохмаль (для присипки і розкатування тіста)

Для начинки візьміть:

  • 50 г вершкового сиру

Крем-сир

  • 50 г жирних вершків
  • Будь-які фрукти або ягоди

Насамперед приготуємо начинку. Для цього з'єднаєте холодні вершки з вершковим сиром і збийте масу до стійких піків. Викладіть начинку в кондитерський мішок і відкладіть. Якщо для начинки вибрали фрукт, то поріжте його на маленькі шматочки, якщо ягоди — вибирайте невеликі за розміром плоди.

Готуємо тісто. Для цього в невелику ємності перемішайте цукор, борошно і воду. Потім накрийте її харчовою плівкою і відправте в мікрохвильовку на дві хвилини. Після цього знову перемішайте тісто і ще раз відправте в мікрохвильовку на хвилину.

Робочу поверхню присипте крохмалем і викладіть тісто. Руки також змастіть крохмалем і розтягніть тісто в тонкий пласт, приблизно 2-3 мл. Потім виріжте коло діаметром 9-10 см. Викладіть крем та фрукт і акуратно запечатайте моті по колу.

Відправте заготовки в холодильник на 30-40 хвилин.

Готово!

Читайте також: Готуємо смачні і незвичайні спрінг-роли — рецепти легкої закуски

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття