Menu
Готуємо оригінальну випічку – 5 рецептів дуже смачного печива

Готуємо оригінальну випічку – 5 рецептів дуже смачного печива

Печиво по-шотландськи, печиво по-віденськи, шоколадні Мадлен, печиво на йогурті, печиво Гата – в цій статті ми розповімо, як приготувати смачне печиво в домашніх умовах.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви великий поціновувач смачного і ніжного печива і хочете приготувати його в домашніх умовах, то ця стаття - якраз те, що потрібно. Ми розповімо про цікаві, прості та різноманітні рецепти випічки, яка сподобається всім без винятку.

Пісочне печиво по-шотландськи – рецепт

Це дивовижне печиво дуже ніжне всередині і просто тане в роті. Його рецепт дуже простий і легкий. Вам знадобиться:

  • Пшеничне борошно – 260 г
  • Вершкове масло – 225 г
  • Ванілін – 4 г
  • Сіль – ¼ ч. Л.
  • Цукрова пудра – 60 г

Масло

Для початку збийте масло до білого кольору і додайте сюди ванілін і цукрову пудру. Отриману масу з'єднайте з попередньо просіяним борошном з сіллю і добре перемішайте. Готове тісто залиште в холодильнику на 15 хвилин, після чого викладіть його на деко в будь-якій зручній для вас формі, на відстані близько 2 см один від одного. Відправляємо печиво в духовку на 20-30 хвилин, розігріту до 150 градусів. Готово!

Більше цікавих рецептів випічки читайте в статті Скони, мафіни, печиво — три рецепти солоної випічки з сиром чеддер

Печиво по-віденськи – рецепт

Печиво по-віденськи – розсипчасте та в міру солодке, віддає нотками варення, а також відмінно смакуватиме до чаю або кави. Візьміть такі інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйця – 1 шт
  • Варення – 200 г
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Цукор – 200 г
  • Сода – ½ ч. Л.

Яйце, тепле вершкове масло і цукор змішайте до однорідності. Додайте борошно і замісіть тісто вручну. Розділіть його на дві частини, одна з яких повинна бути трохи більше другий і залиште тісто в холодильнику на 20 хвилин. Тим часом, змастіть деко олією, або накрийте пергаментним папером. Більшу частину тіста викладіть по всій довжині дека тонким шаром. Потім змажте тонким шаром улюбленого варення (найкраще чорничне або смородинове). Другу частину тіста натріть на тертці та викладіть поверх варенні. Відправляємо в духовку при 200 градусів на пів години. Поділіть печиво на невеликі квадратики і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Печиво

Печиво Гата – рецепт

Ця вірменська випічка дуже незвичайна на смак. Нагадує чи то солодкі рулетики, чи то пиріжки з листкового тіста і все ж залишається одним з найсмачніших східних смаколиків. Приготувати це печиво в домашніх умовах дуже просто. Вам знадобиться:

  • Пшеничне борошно – 300 г
  • Яйця – 2 шт
  • Сметана – 100 г
  • Масло вершкове – 175 г
  • Розпушувач тіста – 10 г
  • Цукор – 120 г
  • Молоко – 1 ст. л.

Масло та борошно

Просійте 200 грам борошна і змішайте з розпушувачем тіста. Додайте сюди 125 грам холодного вершкового масла, порізаного на кубики і перемішайте в блендері до стану дрібної крихти або зробіть це вручну. Додайте одне яйце, 100 грам сметани і перемішайте. Отриману масу викладіть на стіл і замісіть не липке, м'яке тісто. Для начинки вам знадобиться змішати 70 грам борошна, 50 г вершкового масла і цукор в блендері або вручну, до стану дрібної крихти. Готову начинку рівномірно розподіляємо на розкатаному тісті в прямокутник (товщина тіста приблизно 3-5 мм). Після чого, згорніть його в щільний рулет і поділіть на невеликі шматочки, шириною 3-4 см. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть наше печиво. Збийте жовток з ложкою молока і змастіть кожен виріб. Відправляємо в духовку при 190 градусах на 15 хвилин. Печиво Гата готово!
Читайте також: Що таке cкони та як їх приготувати — рецепти простої смачної випічки

Як приготувати печиво на йогурті – рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 3 склянки
  • Йогурт – 180 мл
  • Яйця – 1 шт
  • Вершкове масло – 75 г
  • Розпушувач тіста – 10 г
  • Сіль – ½ ч. Л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Йогурт

Насамперед змішайте борошно з сіллю і розпушувачем. Холодне вершкове масло поріжте на шматочки і додайте в нашу суміш. Перемішайте все до дрібної крихти і додайте йогурт. Швидко замісіть тісто, щоб масло не розтануло і не почала виділяти жир. Розкачайте його в пласт, товщиною в 5 мм і виріжте будь-яку зручну форму печива. Змастіть отримане печиво збитим жовтком і посипте цукром. Випікайте при 170 градусах 15 хвилин. Готово!
Читайте також: Готуємо смачні молдавські десерти — бабка албе та бабка нягре

Як приготувати шоколадний Мадлен

Шоколадний Мадлен

А якщо ви хочете чогось з нотками шоколаду, то цей рецепт – як раз те, що потрібно. Вам знадобиться:

  • Яйце – 3 шт
  • Пшеничне борошно – 150 г
  • Вершкове масло – 130 г
  • Цукор – 110 г
  • Какао – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 5 г

Для початку збийте вінчиком яйця і цукор. Розтопіть масло і дайте охолонуть. Тим часом, борошно змішайте з розпушувачем, поступово додаючи яєчну суміш. Влийте масло і ретельно розмішайте. Сюди додайте какао і ще раз ретельно перемішайте. Силіконові формочки для нашого печива змастіть маслом і заповніть тестом. Випікайте в духовці на 8-12 хвилин при 180 градусах. Смачного!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття