Menu
Готуємо картопляний салат – прості та смачні рецепти

Готуємо картопляний салат – прості та смачні рецепти

Картопляний салат з тунцем, картопляний салат з печінкою, картопляний салат з оселедцем – в цій статті ми розповімо, як приготувати нестандартний, але дуже смачний салат.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Картопляний салат готують у багатьох країна світу і всюди страва користується величезною популярністю. Картопля поєднується з овочами, грибами, сиром і м'ясом, а тому ви можете втілити свої смакові уподобання.

Картопляний салат з тунцем

Рецепт цього салату настільки простий, що впорається навіть новачок. Для приготування вам знадобиться:

  • картопля – 400 г
  • цибуля-шалот – 1 шт.
  • тунець консервований (у власному соку) – 1 банка
  • яйце куряче – 3 шт.
  • оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • корнішони мариновані – за смаком
  • сіль та перець – за смаком

Картопляний салат з тунцем

Картоплю відваріть в мундирі. Остудіть, очистіть і наріжте на кружечки. Відваріть яйця та залийте холодною водою. Після чого почистіть і наріжте їх на 4 рівні частини. Очистіть цибулю і наріжте кільцями. Злийте рідину з консервованого тунця і злегка розімніть його виделкою. Кружечки картоплі викладіть на тарілку. Зверху покладіть тунець, яйця, кільця цибулі і нарізані корнішони. Приготуйте заправку: змішайте бальзамічний оцет, сіль, перець і оливкове масло. Полийте салат заправкою і можна подавати. Смачного!

Картопляний салат з печінкою

Салат має дуже яскравий смак і тому його люблять навіть ті, хто не їсть печінки. Для приготування візьміть інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г
  • сметана – 200 г

Сметана

  • картопля – 400 г
  • маринований огірок – 200 г
  • цибуля зелена – 50 г
  • кріп – за смаком

Картопля

Відваріть печінку в підсоленій воді. Потім натріть на крупній тертці печінку, огірки і картоплю.
Візьміть відповідну миску з глибоким дном, застеліть плівкою (для того, щоб зручніше було викласти гірку салату) і починайте викладати наші продукти шар за шаром. Першим шаром покладіть половину картоплі і змастіть сметаною. Потім шар печінки, далі – мариновані огірки і посипте зеленню. Після чого змажте все сметаною. Повторіть весь процес ще раз. Потім перевертаємо миску з салатом на тарілку і знімаємо плівку. Знову змажте сметаною і посипте кропом. Готово!

Картопляний салат з оселедцем

Цей рецепт дуже люблять в німецькій, чеській та австрійської кухні. Салат виходить ситним, а готується швидко і легко. Для цього вам знадобиться:

  • оселедець філе – 200 г
  • картопля – 4 шт.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • цибуля червона – 1 шт.
  • мариновані корнішони – 8 шт.
  • винний оцет білий – 1 ст. л.
  • кріп свіжий – 5 гілочок
  • сіль – 1/5 ч. л.
  • перець чорний – 1/5 ч. л.

Картопляний салат з оселедцем

Картоплю відваріть в мундирі та охолодіть при кімнатній температурі. Всі інгредієнти (оселедець, цибуля, мариновані огірки і картоплю) наріжте на дрібні шматочки. Приготуйте заправку: змішайте білий винний оцет, гірчицю, сіль, перець і масло від оселедця.
Готові інгредієнти разом із заправкою ретельно перемішайте. Готово!

Більше цікавих рецептів – в статті: Просто, смачно, поживно — три способи приготувати картопляний салат

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття