Menu
Готуємо італійський хліб фокачча – 3 смачних рецепти

Готуємо італійський хліб фокачча – 3 смачних рецепти

Готуємо італійський хліб фокачча – 3 смачних рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Фокачча з беконом і сиром, фокачча з томатами, фокачча з розмарином – в цій статті ми підібрали рецепти смачної італійської страви, яка обов'язково урізноманітнить ваш раціон.
Фокачча – це традиційний італійський дріжджовий хліб. Іноді його порівнюють з піцою, але тут головне не начинка, а корж. Він може бути прямокутним або круглим, товстим або тонким. За бажанням можна урізноманітнити страву смачною начинкою з сиру, томатів або пряних трав. А щоб фокачча вийшла ідеальною – радимо прислухатися до таких рекомендацій:

- Краще готувати хліб круглим, а не прямокутним. Віддавате перевагу круглому тісто, адже його легше скатати і тоді воно вийде пухким та повітряним.

- Коли перекладете тісто в форму для випічки – дайте йому піднятися ще раз і тільки потім переходите до запікання. Таким чином всередині коржа збережеться якомога більше повітря і він стане дуже м'яким.

- Влийте трішки оливкового масла в форму для запікання – в процесі випічки нижня частина тіста вбере масло, що додасть фокаччі хрускоту та аромату.

- Щоб отримати напівпишний виріб, спробуйте використовувати мінеральну воду замість звичайної.

- Звертайте увагу на температуру води: для правильного тіста важливо, щоб вона була теплою.

1.Фокачча з беконом і сиром

Фокачча з беконом і сиром

  • Для приготування вам знадобиться:
  • борошно – 500 г
  • оливкова олія – ​​3 ст. л.
  • свіжий розмарин – 2 ст. л.
  • свіжі дріжджі – 20 г
  • сир – 50 г

Сир

  • бекон – 50 г
  • сіль – 10 г

Розведіть дріжджі в 30 мл теплої води і залиште на 10 хвилин. Потім змішайте борошно, сіль, оливкову олію і 250 мл теплої води. Вимішуйте тісто протягом 10 хвилин, після чого накрийте його рушником і відставте на півтори-дві години. Коли тісто збільшиться в об'ємі – викладіть його на присипану борошном поверхню. Додайте нарізаний розмарин, сир і бекон. Ретельно перемішайте і розділіть тісто на дві частини. Розкачайте їх в прямокутник або коло – за бажанням. Потім перемістіть тісто на застелене пергаментним папером деко, накрийте рушником і залиште на 40 хвилин, щоб тісто ще раз підійшло. Розігрійте духовку до 200 градусів. Трохи змочіть фокаччу водою і відправляйте запікатися на 25 хвилин.

2.Фокачча з томатами

Фокачча з томатами

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно – 250 г
  • вода – 150 мл
  • картопля – 2 шт.
  • свіжі дріжджі – 10 г
  • оливкова олія – ​​1 ст. л.
  • сіль – за смаком

Для начинки:

  • помідори черрі – 100 г
  • оливки – жменя
  • орегано – щіпка
  • сіль – щіпка
  • оливкова олія – ​​за смаком

Приготуйте тісто. Зваріть картоплю, розімніть і пропустіть через сито. У склянці з водою перемішайте до повного розчинення одну ложку цукру і дріжджі. Ретельно перемішайте картоплю, борошно і поступово додайте дріжджі. Вимісити м'яке тісто, посоліть і додайте оливкову олію. Намагайтеся зробити тісто максимально м'яким, але не рідким. Отриману масу перекладіть в змащену маслом форму для випічки (діаметром 24-26 см). Накрийте рушником і відставте тісто на півтори години, щоб воно підійшло.
Приготуйте начинку. Наріжте помідори і оливки. Додайте орегано, оливкову олію і посоліть. Як тільки тісто підійде – викладіть зверху оливки, помідори і ще раз присипте орегано. Збризніть тісто оливковою олією і залиште ще на півгодини в теплому місці. Після чого запікайте хліб 15 хвилин при 180 градусах і потім 10-15 хвилин при 220 градусах. Готову фокаччу накрийте рушником і залишаємо на кілька хвилин. Потім дістаємо його з форми і подаємо на стіл. Смачного!

3.Фокачча з розмарином

Фокачча з розмарином

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • дріжджі – 25 г свіжих або 8 г сухих
  • сіль – 1 ч. л.
  • борошно – 1 кг
  • оливкова олія – ​​5 ст. л.
  • вода – 2,5
  • склянки розмарин – за смаком

Висипати борошно на стіл і сформуйте ямку, а в центр покладіть подрібнені дріжджі, сіль, масло і поступово вливайте 2,5 склянки води. Замішайте тісто: спочатку виделкою, поступово збираючи його по колу, а потім руками. Тісто має вийти пружним. Відставте на дві години в тепле місце, а як тільки тісто підніметься – розкачайте до бажаної товщини. Форму для випічки змастіть маслом, перекладіть тісто і наколіть виделкою по всій площі. Полийте зверху маслом, посоліть і посипте розмарином. Розігрійте духовку до 240 градусів і відправте запікатися нашу фокаччу на 10 хвилин. Готово!

Читайте також: Як спекти хліб в домашніх умовах — найкращі рецепти смачного хліба

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття