Як спекти італійську паску панеттоне — всі секрети приготування
Готуємо італійську паску панеттоне — всі секрети приготування
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Італійська панеттоне — це те ж саме, що й паска. Тільки перша більш пориста і легка. До того ж італійці традиційно готують її на Різдво, а ми на Великдень.
Нереально смачна і ніжна текстура панеттоне не дає шансів залишитися байдужими буквально нікому. Тому її обов'язково варто приготувати для своїх рідних і близьких. Як це зробити — розповідаємо у цій статті.
Італійська панеттоне — покроковий рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 430 г борошна
- 150 г цукру
- 5 г пудри ванілі
- 150 г жовтків
- 190 г теплого молока
- 25 г липового меду
- 180 г вершкового масла
- 1 апельсин
- 2 лимона
- 100 г білих родзинок
- 100 г чорних родзинок
- 50 г коньяку
- дріжджі
Насамперед з'єднайте сухі інгредієнти: борошно, пудру ванілі і цукор. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, то їх також слід додати в ємність. Вам знадобиться близько 7 грам. Перемішайте все за допомогою вінчика.
В іншій ємності з'єднайте тепле молоко, жовтки і мед. Якщо ви використовуєте живі пресовані дріжджі, то їх слід додавати в цю ємність. Вам знадобиться 25 грам. Добре перемішайте суміш.
Потім за допомогою міксера на середній швидкості або вінчика поступово вливайте рідку суміш в суху і замішуйте тісто. Після цього додайте по одній столовій ложці вершкового масла кімнатної температури. Тісто вийде досить рідким. На цьому етапі всипте цедру лимонів, апельсина і влийте коньяк.
Ємність з тістом накрийте харчовою плівкою і відправте в тепле місце без протягів на 3-6 годин.
Знову перемішайте тісто протягом 5-6 хвилин. Воно впаде до початкових розмірів. Потім додайте родзинки, попередньо замочені у гарячій воді, і знову перемішайте тісто.
Готове тісто викладіть у формочки, не заповнюючи їх до кінця. Відправте їх в тепле місце на півтори години. Вони трохи піднімуться. Потім випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Для прикраси можна використовувати рідкий маршмеллоу.
Готово!
Читайте також: Як спекти великодню випічку за всіма правилами — секрети і рецепт
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття