-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ви напевно знаєте, скільки користі в сливі. До того ж, вона дуже смачна і низькокалорійна, тому підходить навіть тим, хто на дієті. У цій статті пропонуємо вам кілька апетитних рецептів зі слив, які обов'язково порадують ваших гостей і рідних.
Галета зі сливами і мигдалем – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 15 слив
- 150 г борошна
- 85 г + 1 ст. л. вершкового масла
- 3 ст. л. холодної води
- 4 ст. л. цукру
- 1/2 чашки очищеного мигдалю
- щіпка солі
З'єднайте 2 ст. л. цукру, борошна та солі. Додайте порізане масло та розітріть масу руками до дрібної крихти. Потім влийте холодну воду і замісіть тісто. Сформуйте кулю і оберніть тісто в плівку. Відправте в холодильник на 1 годину.
Сливи поріжте на скибочки, видаливши кісточки. Змішайте з 2 ст. л. цукру.
Робочу поверхню присипте борошном і розкатайте тісто в тонкий пласт. Форму для випічки застеліть пергаментним папером і викладіть тісто. У центрі розташуйте скибочки слив в кілька рядів. Присипте подрібненим мигдалем. Защипніть краї тіста і змастіть розтопленим вершковим маслом. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Смачного!
Сливовий крамбл – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 150 г борошна
- 10 слив
- 120 г вершкового масла
- 4 ст. л. цукру
- 1/4 ч. л. солі
Змішайте охолоджене вершкове масло, борошно, сіль і 2 ст. л. цукру. Розітріть руками в дрібну крихту. Розріжте сливи на четвертинки, видаливши кісточку і змішайте з цукром, що залишився. Перекладіть сливи в форми для кексів або в одну велику форму. Розподіліть зверху борошняну суміш. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години. Смачного!
Глазуровані сливи з шербетом та лаймом – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 6 слив
- 680 г цукру
- 20 г коричневого цукру
- 5 лаймів
- 480 г сметани
- 30 г мигдалю
Готуємо шербет: з'єднайте 180 грам та 90 мл води і доведіть до кипіння. Дайте охолонути і змішайте з соком та цедрою лайма і сметаною. Ретельно перемішайте вінчиком, перелийте в плоску форму і відправте в морозильник на 2-3 години.
Розріжте сливи навпіл, видаливши кісточку. З'єднайте 500 г цукру і 500 г води. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і додайте сливи. Залиште на 10 хвилин, щоб сливи пропиталися сиропом, але не зварилися. Потім вийміть сливи і знову поставте сироп на вогонь. Випаруйте його 2-3 рази, щоб він добре загус.
Наріжте горіхи пластинами і трохи підсмажте на сухій сковороді.
Зливи викладіть на деко м'якоттю вгору. Посипте коричневим цукром і відправте в духовку на максимальний жар тільки зверху. Не закриваючи дверцята, протримаєте сливи в духовці 5 хвилин, поки цукор не перетвориться на карамель. Потім дайте сливам охолонути.
Візьміть невелику тарілку і налийте сироп. Викладіть сливи і посипте горіхами, а зверху покладіть шербет.
Приємного апетиту!
Запечені сливи з морозивом – рецепт
Вам знадобиться:
- 6 слив
- 6 ч. л. цукру
- 300 мл червоного сухого вина
- 15 г вершкового масла
- 1 бадьян
- 1 ч. л. кориці
- 1 гвоздику
Сливи розріжте навпіл, видаливши кісточку. Залийте їх вином і залиште на пів години. Форму для запікання застеліть пергаментним папером і викладіть сливи. Зверху покладіть по невеликому шматочку вершкового масла і присипте 2 чайними ложками цукру. Відправте сливи в розігріту до 220 градусів духовку і випікайте, щоб вони стали м'якими, але не розвалилися.
Перелийте вино зі слив в сотейник. Додайте цукор, спеції і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Подавайте сливи з соусом і ванільним морозивом.
Смачного!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття