Menu
Готуємо ароматний віденський штрудель – рецепт і секрети

Готуємо ароматний віденський штрудель – рецепт і секрети

Готуємо ароматний віденський штрудель – рецепт і секрети.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Віденський штрудель – неймовірно смачна страва з тіста з ніжною та ароматною начинкою всередині. В приготування штруделя є свої особливості та секрети. Вважається, якщо через тісто можна читати книгу – воно приготовлено правильно. Начинку ж готують як солодкою (з яблук, вишні і т. д.), так і солоною. Традиційно солодкий штрудель подають з кулькою морозива.
Віденський штрудель

Для приготування тіста візьміть інгредієнти:

  • борошно – 300 г
  • тепла вода – 150 мл
  • рослинна олія – 30 мл
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • вершкове масло – 100 г (для змащування тіста)

Масло

Для начинки вам знадобиться:

  • яблука – 1 кг (краще брати кислі)
  • родзинки – 150 г
  • цукор – 140 г
  • фундук – 100 г (можна інші горіхи – за бажанням)
  • сухарі – 100 г
  • вершкове масло – 50 г
  • кориця – 1 ч. л.

Готуємо витяжне тісто. Просійте борошно і з'єднайте її в мисці з сіллю. Добре перемішайте. У центрі зробіть ямку і влийте олію та теплу воду. Замісіть тісто. Воно не повинно липнути до рук і виходить дуже м'яким. Готове тісто змастіть рослинною олією та оберніть плівкою. Залиште в теплому місці на 1 годину.

Тим часом готуємо начинку. Подрібніть в блендері 100 грам сухарів. На сковороді розтопіть 50 грам вершкового масла і обсмажте сухарі до золотистого кольору. Окремо подрібніть і обсмажте фундук. Ізюм залийте окропом і через 2 хвилини злийте воду. Корицю змішайте з цукром. Яблука почистіть і видаліть серцевину, розрізавши на 4 частини. Після чого наріжте їх тонкими пластинками. А щоб яблука не потемніли – збризніть їх лимонним соком. Заготовки для начинки готові.

Продовжуємо готувати тісто. Застеліть стіл бавовняною тканиною і присипте її борошном. Розділіть тісто на дві частини і скачайте їх в кулю. Одну частину покладіть на тканину і розкатуйте по краям. Після чого розкатуйте від центру до країв. Товщина тіста повинна складати 2-3 мм. Просуньте під тісто руки (тильною стороною долоні) і таким чином намагайтеся витягнути тісто. В ідеалі воно повинно бути товщиною майже з папір. Якщо підсунути під нього лист з текстом і його можна буде прочитати – тісто правильно приготоване і достатньо розтягнулося.

Віденський штрудель

Приступаємо до збірки штруделя. Розтопіть 50 г вершкового масла і змастіть ним тісто. Рівномірно, не доходячи до краю, посипте половину яблук, цукру, горіхів, родзинок, суміші цукру з корицею. Після чого загорніть тісто з одного боку. Защипніть краю і перенесіть штрудель на застелене пергаментним папером деко. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Готовий штрудель посипте цукровою пудрою та подавайте до столу. Смачного!

Читайте також: Що таке булочки Сіннабон і як їх приготувати – простий рецепт смачного десерту

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття