
Готуємо легкі весняні десерти – смачні ідеї
Весняні десерти зі свіжими ягодами і ніжною начинкою – якраз те, що потрібно.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
В очікуванні пляжного сезону хочеться чогось легкого і не дуже калорійного. Весняні десерти зі свіжими ягодами і ніжною начинкою – якраз те, що потрібно. Пропонуємо смачні і легкі десерти, які обов'язково вам сподобаються.
Десерт з ванільним кремом і свіжими ягодами – рецепт
Для тіста вам знадобляться:
- 100 г вершкового масла
- 150 г пшеничного борошна
- 17 г яєчного білка
- 3 г розпушувача
- 51 г цукрової пудри
- Для вершкового крему:
- 200 г маскарпоне
- 50 г вершків
- 45 г цукрової пудри
Приготуйте пісочне тісто: з'єднайте вершкове масло кімнатної температури з борошном, розпушувачем, цукровою пудрою і яєчним білком. Добре перемішайте і приберіть в холодильник на 25 хвилин.
Потім розкатайте тісто і виріжте кружечки за допомогою склянки. Діаметр повинен бути 5 см. Викладіть їх в капсули для капкейков і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 8 хвилин. Дайте заготовкам охолонути.
Тим часом приготуйте вершковий крем: збийте маскарпоне вінчиком, влийте вершки і всипте цукрову пудру. Перемішайте і перемістіть крем ложкою в готові формочки з пісочного тіста. Прикрасьте свіжими ягодами і подавайте до столу.
Смачного!
Лимонний мус – рецепт
Вам знадобляться:
- 3 яйця
- 3 білка від яєць
- 1 ст. + 2 ст. л. цукру
- 2 ч. л. тертої лимонної цедри
- 0,5 ст. лимонного соку
- 1 ст. жирних вершків
- 0,5 ст. якісного лимонного курдів, кімнатної температури
- солодкі збиті вершки
- нарізаний лимон
Візьміть велику миску і збийте в ній 3 яйця, 3 білки, 1 ст. цукру, лимонну цедру, лимонний сік і дрібку солі. Потім поставте миску над киплячою водою і постійно помішуйте 10-15 хвилин, поки суміш не почне загусати. Відкладіть масу на 15 хвилин, після чого накрийте плівкою і відправте в холодильник на 1-2 години.
У чашу міксера покладіть половину яєчних білків і дрібку солі. Добре збийте і додайте 2 ст. л. цукру. Продовжуйте збивати, поки білки не стануть міцними.
Потім акуратно вмішайте білки в лимонну суміш. У чашу блендера влийте вершки і збийте до стійких піків. Збиті вершки також додайте в лимонну суміш. Вмішайте лимонний курд і перекладіть всю масу в форму для суфле діаметром 18 см. І глибиною 8 см. Прикрасьте збитими вершками і шматочками лимона.
Смачного!
Запечені груші з сиром і горіхами – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 6 стиглих, але не дуже м'яких груш
- 120 г м'якого сиру
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 1/2 ст. подрібнених волоських горіхів
- мед – за смаком
Розріжте груші навпіл, видаливши насіння і серцевину. Перекладіть їх на деко з високими бортиками.
З'єднайте сир з маслом і начиніть груші. Посипте горіхами і полийте медом.
Відправте в розігріту до 150 градусів духовку на 20 хвилин.
Прикрасьте збитими вершками або кулькою морозива і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Що приготувати з полуниці – смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття