Menu
Готуємо великодню паску – смачні та оригінальні рецепти

Готуємо великодню паску – смачні та оригінальні рецепти

Паска – неймовірно смачна, ароматна і найтрадиційніша великодня випічка.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Паска – неймовірно смачна, ароматна і найтрадиційніша великодня випічка. А щоб вона вийшла бездоганною, пропонуємо декілька оригінальних рецептів.

Лимонна паска – рецепт

Лимонна паска

Вам знадобляться:

  • 1 склянка борошна
  • 125 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 125 г кисломолочного сиру 9%
  • 2 яйця
  • 1 лимон
  • 1/2 склянки цукрового піску
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1 щіпка солі
  • 100 г цукатів
  • 1 жменя лимонів
  • 2 ст. л. кокосової стружки

Відокремте жовтки від білків і відправите другі в холодильник. Розтопить вершкове масло, остудіть і з'єднайте з цукровим піском. Додайте сіль, жовтки, сир, лимонну цедру і сік, соду та добре перемішайте. Всипте борошно і знову перемішайте. Білки збийте в стійку піну і поступово додайте в тісто. Потім всипте цукати, родзинки і кокосову стружку. Ретельно перемішайте.

Перелийте тісто в форму для випічки на 3/4 частини. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Готову паску остудіть і прикрасьте на свій смак.

Готово!

Шоколадна паска – рецепт

Шоколадна паска

Вам знадобиться:

  • 600 г борошна
  • 200 г цукрового піску
  • 1/2 ч. л. солі
  • 4 ч. д. сухих дріжджів
  • 150 г родзинок
  • 300 мл молока

Молоко

  • 2 ст. л. какао порошку в тісто + 2 ч. л. для присипки форми
  • 40 г сухарів з чорного хліба
  • 3 яйця
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 100 г гіркого шоколаду 55%
  • 30 мл шоколадного лікеру або рому
  • 100 цукрової пудри
  • 1/2 ч. л. розчинної кави
  • щіпка меленої гвоздики
  • рослинна олія

Приготуйте опару: з'єднайте 250 мл теплого молока, 1 ст. л. цукру, 6 ст. л. борошна з гіркою і дріжджі. Добре перемішайте, накрийте рушником і відправте в тепле місце на 20 хвилин. Подрібніть сухарі в крихту і з'єднайте з 1 ст. л. какао, цукром, що залишився, корицею, мускатним горіхом, гвоздикою і сіллю. Потім додайте цю суміш в опару, влийте лікер, 2 яєчних жовтки (білки відправте в холодильник, вони знадобляться для глазурі) ціле яйце і розм'якшене вершкове масло. Перемішайте масу, поступово додаючи борошно і замішуючи тісто. Воно повинно бути липким.

З'єднайте 50 мл молока та кубики шоколаду і розігрійте до однорідної маси. Потім додайте її в тісто і ретельно перемішайте. Накрийте рушником і відправте в тепле місце на 2-3 години. Коли тісто підніметься – всипте родзинки і перемішайте. Заповніть форми для випічки на 1/3 частини, попередньо змастивши форму рослинною олією і посипавши дно какао з борошном. Потім накрийте форми і відправте в тепле місце на 40 хвилин, після чого відправте в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.

Тим часом приготуйте глазур: збийте білки з цукровою пудрою до міцної піни. Відкладіть 3 ст. л. глазурі, а в масу, що залишилася додайте 1 ст. л. какао і 0,5 ч. л. розчинної кави. Добре перемішайте. Нанесіть шоколадну глазур на остуджені паски, а білу перемістіть в кондитерський мішок і прикрасьте по бажанню. Посипте шоколадною крихтою і готово!

Зі святом!

Про те, як правильно приготувати паску ми говорили в статті Як спекти великодню випічку за всіма правилами — секрети і рецепт

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття