Menu
Готуємо ніжний кокосовий пудинг для райської насолоди

Готуємо ніжний кокосовий пудинг для райської насолоди

Кокосові десерти завжди смачні й вишукані, і навіть якщо ви ніколи раніше не мали справи з кокосом, є безліч аргументів, чому це варто спробувати. Розпочнемо з цього ніжного пудингу!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Бувають моменти, коли хочеться взяти щось солоденьке, загорнутися в ковдру, включити романтичну комедію, і забути про усі справи. Саме для таких моментів створений цей неймовірний кокосовий десерт на пряженому молоці!

Мало хто знає, проте у пряженого молока є ряд переваг, порівняно зі звичайним. Молоко пряжене — це високоякісний натуральний продукт, виготовлений виключно з коров’ячого молока шляхом пряження протягом 3,5-4 годин до набуття молоком кремового кольору та приємного горіхового присмаку. Пряжене молоко ТМ «Яготинське» зберігає всі корисні речовини, які містяться в пастеризованому коров’ячому молоці: дієтичні молочні жири та білки, молочний цукор, мінеральні солі та вітаміни. Крім того, молоко пряжене ТМ «Яготинське» містить більшу кількість корисних молочних жирів, багатих на поліненасичені жирні кислоти, вкрай необхідні людському організму, в порівнянні зі звичайним пастеризованим молоком.

Молоко

А кокос — як би там не було — це справді райське задоволення, адже окрім смакових достоїнств, у нього ще й маса корисних! Кокос дуже добре насичує (завдяки високому вмісту клітковини), він багатий на: кальцій, магній, фосфор, залізо, натрій, йод тощо, також вітаміни (А, С, Е, Н і група В) й жири, які підтримують серцево-судинну систему, покращують травлення, стан шкіри, волосся, допомагають при атеросклерозі, захищають організм від впливу вірусів, а лауринова кислота, яка у великій кількості міститься в кокосі, — активно бореться з утворенням бляшок на стінках судин. І це тільки початок списку його безцінних властивостей.

Кокос

Окрему увагу варто приділити кокосовій олії: вона чудово перетравлюється, знижує рівень поганого холестерину, прискорює обмін речовин, а що найважливіше — на цій олії можна смажити, адже вона не руйнується під впливом високих температур та не утворює канцерогени. Найбільше для цього підходить олія саме холодного віджиму, адже вона не піддається обробці хімікатами, а тому в ній збережено максимум користі. Кокосову олію активно використовують у косметології в якості рятівника волосся та шкіри — з нею виготовляють маски, скраби, масла для тіла та багато інших косметичних продуктів. При цьому, абсолютно не обов’язково іти до салону краси, адже такі процедури краси можна регулярно проводити вдома.

Читайте також: Млинці на десерт — як та з чим зробити солодку начинку для млинців

Також у кокосі багато цукрів, проте це незвичайний цукор: він не тільки врятує вас від депресії, допоможе відновити сили, але й не зумовить «злету» рівня цукру у крові, адже у нього низький глікемічний індекс, і він не відкладеться на стегнах та інших проблемних місцях підступними сантиметрами. Ось чому уже тривалий час усі еко-бренди зосереджують свої сили на виготовленні або поставці кокосового цукру, а націлені на здоров’я й струнку фігуру жінки — активно заміняють звичайний білий цукор на екзотичний, проте корисний кокосовий.

Кокосові десерти завжди смачні й вишукані, навіть якщо окрім кокосу у них більше немає інших інгредієнтів! І навіть якщо ви ніколи раніше не мали справи з кокосом та продуктами з нього, є безліч аргументів, чому це варто спробувати. Розпочнемо з цього казкового пудингу!

Ніжний кокосовий пудинг — рецепт

Інгредієнти:

  • 200 мл пряженого молока
  • 10 г желатину або 2 г агар-агару
  • 150 г натурального йогурту
  • 10 г кокосової стружки
  • бл.25 г меду (або кокосовий цукор, для досягнення максимально кокосового смаку й користі!)

Молоко переливаємо до невеликої каструльки й нагріваємо, поступово всипаючи желатин і помішуючи до його повного розчинення, але до кипіння не доводимо. Додаємо до молока кокосову стружку, йогурт і мед, ще 1-2 хвилинки помішуємо і переливаємо до формочок. Залишаємо на хвилин 10 постояти і трішки вистигнути, а далі — прикрашаємо за бажанням, і відправляємо усе до холодильника. Час охолодження залежить від вашого холодильника. Дістаємо, прикрашаємо за власним смаком, і насолоджуємося!

Ніжний кокосовий пудинг

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття