
Фітнес-оладки — 8 смачних та нешкідливих для фігури рецептів
Пропонуємо вам добірку найсмачніших рецептів корисних оладок на будь-які колір та смак!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Історія, а особливо свято Масляної, кажуть про те, що оладки — страва неймовірно смачна й «затишна», проте калорійна, жирна, вуглеводна, і страх яка небезпечна для фігури. Але ж як їх можливо не любити?! Особливо ті солодкі й запашні оладки, які готували нам в дитинстві турботливі бабусі й матусі… Та смакота назавжди у наших серцях. Проте, щоб оладки були відверто неймовірними -- їх не обов’язково готувати з великою кількістю цукру, і смажити на добрячому кусні масла: правильне борошно, свіжі фрукти/овочі/ягоди, антипригарна пательня й трішки любові – і божественні й корисні оладки готові вас ощасливлювати!
І ось добірка найсмачніших рецептів корисних оладок на будь-які колір та смак! Такими можна і поснідати без остраху, і перекусити, і діток почастувати, і за страшного-престрашного голоду в міру (!) поласувати перед сном.
Читайте також: Легко, смачно та корисно — рецепти домашніх цукерок на будь-який смак
Оладки з сиром
- 1 яйце
- 100 г брикетного творогу
- 40 г рисового борошна
- 40 г тертого твердого сиру
- Зелень свіжа чи сушена – за бажанням
- Дрібка солі

Яблучні оладки
- 1 яйце
- 40 г рисового борошна
- 1 терте яблуко (зайву рідину вичавлюємо)
- Цукрозамінник, корисний цукор або натуральний сироп – за смаком⠀
Морквяні оладки
- 1 яйце
- 40 г рисового борошна
- 1 терта морква (зайву рідину вичавлюємо)
- Дрібка солі
- корисний підсолоджувач за смаком
Творожні оладки
- 1 яйце
- 100г творогу невисокої жирності
- 40г кукурудзяного борошна
- 40 мл молока
- Дрібочка солі
- Цукрозамінник, корисний цукор або натуральний сироп – за смаком ⠀
Шоколадні оладки
- 1 яйце
- 1,5 ст.л какао
- 0 г цільнозернового борошна (пшениці, спельти, тощо)
- 100 г натурального йогурту
- Дрібка солі
- Підсолоджувач – за смаком
Бананові оладки
- 2 яйця
- 1 банан
- 30г подрібнених кеш’ю, попередньо замочених в прохолодній воді на кілька годин (можна інші горіхи, або й без них)
- 100 мл води
- 60 г рисового борошна
- ванілін ⠀
- 1/2 ч.л розпушувача
Кокосові оладки
- 1 ціле яйце
- 2 яєчні білки
- 25 г кокосового борошна.
- 30г нежирного йогурту
- 1 ч.л розтопленої кокосової олії
- Дрібка солі
- 1 ч.л розпушувача
- Цукрозамінник, корисний цукор або натуральний сироп – за смаком
Гарбузові оладки⠀
- 300 г м’якоті гарбуза ⠀
- 2 яйця ⠀
- 60г рисового борошна
- Дрібка соди ⠀
- Підсолоджувач за смаком (або спеції, можна приготувати солоний варіант для закуски або на обід)
Спосіб приготування для всіх рецептів однаковий: замішуємо тісто консистенції густої сметани, залишаємо постояти кілька хвилин, і випікаємо на антипригарній пательні під кришкою. Для аромату й скориночки можна смажити на невеликій кількості кокосової олії.
*Кілька секретів приготування по-справжньому пишних оладок:
1) яке б борошно ви не використовували – обов’язково його просіюйте
2) консистенція замішаного тіста повинна бути як у густої сметани
3) молочні та кисломолочні продукти використовуйте кімнатної температури
4) дайте тісту настоятися після замішування кілька хвилин (тільки не залишайте у ньому ложку!) і після того більше не перемішуйте
5) пательню прогрійте до максимума, та одразу зменшіть вогонь до 1/3, і тільки тоді починайте пекти оладки
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття