Menu
Для тих, хто на дієті — 3 дієтичних рецепти паски

Для тих, хто на дієті — 3 дієтичних рецепти паски

Пропонуємо кілька рецептів низькокалорійних і неймовірно смачних пасок.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Одним з головних частуваннь до Великодня є паска. Традиційно її печуть на дріжджовому тісті з додаванням великої кількості цукру, вершкового масла і яєць. Але є вихід і для тих, хто стежить за своєю фігурою. Пропонуємо кілька рецептів низькокалорійних і неймовірно смачних пасок.

Дієтична паска — рецепт

Дієтична паска

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру
  • 200 г натурального йогурту
  • 1 яйце
  • 4 білка
  • 60 г вівсяного борошна
  • 50 г цільнозернових висівок
  • 40 г сухофруктів
  • 15 г цукрової пудри
  • 5 розпушувача
  • 4 г цукрозамінника
  • Ізюм — за смаком
  • Кокосова стружка — за смаком
  • Кориця — за смаком
  • Ваніль — за смаком

В окремій ємності з'єднайте сир, йогурт і одне яйце з двома білками. Добре переміщайте, щоб отримати однорідну консистенцію. Після цього всипте борошно, висівки, цукрозамінник, ванілін, корицю і розпушувач. Замісіть тісто. Після цього всипте сухофрукти і знову добре перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися по тісту.

Візьміть форму для паски і викладіть тісто, не заповнюючи її до кінця. При випічці він буде ще підніматися.

Відправте паску в розігріту до 170 градусів духовку на годину. Він повинен стати рум'яним.

Поки випікається паска, приготуйте глазур. Для цього з'єднаєте два білка і цукрову пудру. Збийте за допомогою міксера, щоб отримати густу масу.

Отриману суміш поставте на водяну баню і готуйте протягом 5 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб вода не потрапила в білки. Потім зніміть глазур з вогню і ще раз збийте міксером. Глазур повинна збільшиться в об'ємі і загуснути.

Прикрасьте остиглу паску.

Сирні міні-паски — рецепт

Сирні міні-паски

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 400 г натурального йогурту

Йогурт

  • 3 яйця
  • 2 банана
  • 200 г яблук
  • 100 г сухофруктів
  • 80 г кукурудзяного борошна
  • 80 г гіркого шоколаду
  • 5 г розпушувачу
  • 2 г молока
  • Мед - за смаком

У невеликій ємності з'єднайте подрібнений банан, сир, 200 г йогурту і мед. Добре перемішайте суміш.

В окремій мисці збийте білок і додайте в тісто разом з розпушувачем і борошном. Ретельно перемішайте масу, щоб не було грудочок.

Очистіть і наріжте яблука кубиками. З'єднайте з сухофруктами і додайте в тісто. Знову добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися по тісту.

Візьміть форми для кексів і заповніть їх на 3/4 частини. Відправте паски в розігріту до 170 градусів духовку на годину. Потім дайте їм охолонути і тільки тоді діставайте з форми.

На водяній бані розтопіть шоколад і додайте натуральний йогурт і молоко. Потім ретельно збийте вінчиком, поки шоколад ще гарячий.

Готові паски полийте кремом і відправте в холодильник для застигання. Потім прикрасьте кондитерської посипкою.

Готово!

Бананова паска — рецепт

Бананова паска

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1,5 ст. вівсяної муки
  • 1 ст. кефіру

Кефір

  • 4 банана
  • 3 яєчні білки
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Ізюм — за смаком
  • Розпушувач

Подрібніть банан і з'єднайте його з кефіром. Добре перемішайте масу, щоб вийшла однорідна консистенція. Потім додайте просіяне борошно і розпушувач. Збивайте масу, поки не утворяться бульбашки.

Візьміть форму для випічки і змастіть її олією. Перелийте тісто. Відправте паску в розігріту до 180 градусів духовку на годину.

Готову паску остудіть і прикрасьте за бажанням.

Читайте також: Як спекти смачну великодню паску крафін — всі секрети приготування

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття