
Для тих, хто на дієті — 3 дієтичних рецепти паски
Пропонуємо кілька рецептів низькокалорійних і неймовірно смачних пасок.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Одним з головних частуваннь до Великодня є паска. Традиційно її печуть на дріжджовому тісті з додаванням великої кількості цукру, вершкового масла і яєць. Але є вихід і для тих, хто стежить за своєю фігурою. Пропонуємо кілька рецептів низькокалорійних і неймовірно смачних пасок.
Дієтична паска — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г кисломолочного сиру
- 200 г натурального йогурту
- 1 яйце
- 4 білка
- 60 г вівсяного борошна
- 50 г цільнозернових висівок
- 40 г сухофруктів
- 15 г цукрової пудри
- 5 розпушувача
- 4 г цукрозамінника
- Ізюм — за смаком
- Кокосова стружка — за смаком
- Кориця — за смаком
- Ваніль — за смаком
В окремій ємності з'єднайте сир, йогурт і одне яйце з двома білками. Добре переміщайте, щоб отримати однорідну консистенцію. Після цього всипте борошно, висівки, цукрозамінник, ванілін, корицю і розпушувач. Замісіть тісто. Після цього всипте сухофрукти і знову добре перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися по тісту.
Візьміть форму для паски і викладіть тісто, не заповнюючи її до кінця. При випічці він буде ще підніматися.
Відправте паску в розігріту до 170 градусів духовку на годину. Він повинен стати рум'яним.
Поки випікається паска, приготуйте глазур. Для цього з'єднаєте два білка і цукрову пудру. Збийте за допомогою міксера, щоб отримати густу масу.
Отриману суміш поставте на водяну баню і готуйте протягом 5 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб вода не потрапила в білки. Потім зніміть глазур з вогню і ще раз збийте міксером. Глазур повинна збільшиться в об'ємі і загуснути.
Прикрасьте остиглу паску.
Сирні міні-паски — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г сиру
- 400 г натурального йогурту
- 3 яйця
- 2 банана
- 200 г яблук
- 100 г сухофруктів
- 80 г кукурудзяного борошна
- 80 г гіркого шоколаду
- 5 г розпушувачу
- 2 г молока
- Мед - за смаком
У невеликій ємності з'єднайте подрібнений банан, сир, 200 г йогурту і мед. Добре перемішайте суміш.
В окремій мисці збийте білок і додайте в тісто разом з розпушувачем і борошном. Ретельно перемішайте масу, щоб не було грудочок.
Очистіть і наріжте яблука кубиками. З'єднайте з сухофруктами і додайте в тісто. Знову добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися по тісту.
Візьміть форми для кексів і заповніть їх на 3/4 частини. Відправте паски в розігріту до 170 градусів духовку на годину. Потім дайте їм охолонути і тільки тоді діставайте з форми.
На водяній бані розтопіть шоколад і додайте натуральний йогурт і молоко. Потім ретельно збийте вінчиком, поки шоколад ще гарячий.
Готові паски полийте кремом і відправте в холодильник для застигання. Потім прикрасьте кондитерської посипкою.
Готово!
Бананова паска — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,5 ст. вівсяної муки
- 1 ст. кефіру
- 4 банана
- 3 яєчні білки
- 1 ст. л. оливкової олії
- Ізюм — за смаком
- Розпушувач
Подрібніть банан і з'єднайте його з кефіром. Добре перемішайте масу, щоб вийшла однорідна консистенція. Потім додайте просіяне борошно і розпушувач. Збивайте масу, поки не утворяться бульбашки.
Візьміть форму для випічки і змастіть її олією. Перелийте тісто. Відправте паску в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Готову паску остудіть і прикрасьте за бажанням.
Читайте також: Як спекти смачну великодню паску крафін — всі секрети приготування
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття