Чим корисні горіхи кеш'ю і що з ними приготувати — смачні рецепти
Користь кеш'ю настільки різноманітна, що цей горіх позитивно впливає на весь організм людини.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кеш'ю відрізняється від інших горіхів і формою, і властивостями. Виглядають вони у вигляді коми, а найбільші плантації по вирощуванню кеш'ю знаходяться в Бразилії. Але основним постачальником цього горіха є В'єтнам, Індія і Нігерія.
Користь кеш'ю настільки різноманітна, що цей горіх позитивно впливає на весь організм людини. Горіхи містять ненасичені жирні кислоти — Омега 3, Омега 6 і Омега 9, які відмінно підтримують роботу нервової системи.
Також кеш'ю багате вітаміном групи В і таких мінералів як калій, магній, цинк, селен, мідь, залізо і так далі. Наприклад, десяток горіхів кеш'ю в день достатньо, щоб запобігти можливості появи дефіциту магнію.
Більш того, кеш'ю захищає організм від розвитку атеросклерозу, розсіяного склерозу і неправильного кровотворення. Часто кеш'ю використовують у горіховій дієті.
А щоб додати горіхи в свій раціон, пропонуємо кілька смачних і корисних страв.
Вершки із кеш'ю та ваніллю — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 250 г кеш'ю
- 250 мл води
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1-2 ст. л. кленового сиропу
- сіль — щіпка
Заздалегідь замочіть у воді кеш'ю і залиште на ніч. Потім злийте воду і добре промийте горіхи. Перекладіть у блендер, додайте воду, сіль, кленовий сироп і ванільний екстракт. Ретельно подрібніть суміш. Готово! Зберігати вершки із кеш'ю можна не більше 3х днів.
Йогурт із кеш'ю та насінням чіа — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 30 г кеш'ю
- 10 г насіння чіа
- 100 мл молока
- кориця в порошку — щіпка
- горіхи пекан — за смаком
- мед — за бажанням
Заздалегідь замочіть кеш'ю у воді на 4 години. Потім злийте воду і промийте горіхи. Перекладіть горіхи в блендер, додайте молоко і чіа. Залиште на 10 хвилин і потім добре перемішайте суміш. Додайте корицю, розмішайте і перелийте в склянку. Прикрасьте горіхами пекан і додайте мед — за смаком. Готово!
Кеш'ю в глазурі — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 чашка кеш'ю
- 1/3 чашки цукру
- 1/4 чашки кукурудзяного сиропу
- 1 ч. л. солі
- 3/4 ч. л. приправи каррі
- 1 ст. л. вершкового масла
- 3/4 ч. л. соди
- рослинної олії — за смаком
Візьміть силіконову форму для випічки і змастіть маслом. Викладіть кеш'ю і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 5-8 хвилин.
Тим часом у невеликому сотейнику доведіть до кипіння цукор, кукурудзяний сироп і 1/4 склянки води. Потім додайте сіль, приправу каррі і кеш'ю. Продовжуйте проварювати горіхи в сиропі ще кілька хвилин, періодично помішуючи. Потім зніміть з вогню і додайте вершкове масло і харчову соду. Перемішайте суміш, карамель повинна трохи пузиритися.
Візьміть деко для запікання, застеліть папером для випічки і перелийте суміш. Дайте трохи охолонути і розподіліть горіхи так, щоб вони лежали рівним шаром. Остудіть і готово!
Смачного!
Читайте також: Корисно і незвично – готуємо страви з волоських горіхів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття