Menu
Чим корисні горіхи кеш'ю і що з ними приготувати — смачні рецепти

Чим корисні горіхи кеш'ю і що з ними приготувати — смачні рецепти

Користь кеш'ю настільки різноманітна, що цей горіх позитивно впливає на весь організм людини.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кеш'ю відрізняється від інших горіхів і формою, і властивостями. Виглядають вони у вигляді коми, а найбільші плантації по вирощуванню кеш'ю знаходяться в Бразилії. Але основним постачальником цього горіха є В'єтнам, Індія і Нігерія.

Користь кеш'ю настільки різноманітна, що цей горіх позитивно впливає на весь організм людини. Горіхи містять ненасичені жирні кислоти — Омега 3, Омега 6 і Омега 9, які відмінно підтримують роботу нервової системи.

Також кеш'ю багате вітаміном групи В і таких мінералів як калій, магній, цинк, селен, мідь, залізо і так далі. Наприклад, десяток горіхів кеш'ю в день достатньо, щоб запобігти можливості появи дефіциту магнію.

Більш того, кеш'ю захищає організм від розвитку атеросклерозу, розсіяного склерозу і неправильного кровотворення. Часто кеш'ю використовують у горіховій дієті.

А щоб додати горіхи в свій раціон, пропонуємо кілька смачних і корисних страв.

Вершки із кеш'ю та ваніллю — рецепт

Вершки із кеш'ю та ваніллю

Візьміть інгредієнти:

  • 250 г кеш'ю
  • 250 мл води
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1-2 ст. л. кленового сиропу
  • сіль — щіпка

Заздалегідь замочіть у воді кеш'ю і залиште на ніч. Потім злийте воду і добре промийте горіхи. Перекладіть у блендер, додайте воду, сіль, кленовий сироп і ванільний екстракт. Ретельно подрібніть суміш. Готово! Зберігати вершки із кеш'ю можна не більше 3х днів.

Йогурт із кеш'ю та насінням чіа — рецепт

Йогурт із кеш'ю та насінням чіа

Візьміть інгредієнти:

  • 30 г кеш'ю
  • 10 г насіння чіа
  • 100 мл молока

Молоко

  • кориця в порошку — щіпка
  • горіхи пекан — за смаком
  • мед — за бажанням

Заздалегідь замочіть кеш'ю у воді на 4 години. Потім злийте воду і промийте горіхи. Перекладіть горіхи в блендер, додайте молоко і чіа. Залиште на 10 хвилин і потім добре перемішайте суміш. Додайте корицю, розмішайте і перелийте в склянку. Прикрасьте горіхами пекан і додайте мед — за смаком. Готово!

Кеш'ю в глазурі — рецепт

Кеш'ю в глазурі

Візьміть інгредієнти:

  • 1 чашка кеш'ю
  • 1/3 чашки цукру
  • 1/4 чашки кукурудзяного сиропу
  • 1 ч. л. солі
  • 3/4 ч. л. приправи каррі
  • 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 3/4 ч. л. соди
  • рослинної олії — за смаком

Візьміть силіконову форму для випічки і змастіть маслом. Викладіть кеш'ю і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 5-8 хвилин.

Тим часом у невеликому сотейнику доведіть до кипіння цукор, кукурудзяний сироп і 1/4 склянки води. Потім додайте сіль, приправу каррі і кеш'ю. Продовжуйте проварювати горіхи в сиропі ще кілька хвилин, періодично помішуючи. Потім зніміть з вогню і додайте вершкове масло і харчову соду. Перемішайте суміш, карамель повинна трохи пузиритися.

Візьміть деко для запікання, застеліть папером для випічки і перелийте суміш. Дайте трохи охолонути і розподіліть горіхи так, щоб вони лежали рівним шаром. Остудіть і готово!

Смачного!

Читайте також: Корисно і незвично – готуємо страви з волоських горіхів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття