Menu
Чому виробник молочної продукції не має права приймати продукт від кінцевих споживачів для проведення досліджень?

Чому виробник молочної продукції не має права приймати продукт від кінцевих споживачів для проведення досліджень?

Шановний споживач! Користуючись нагодою, висловлюємо Вам свою повагу та повідомляємо, що вся продукція Товариства виробляється у повній відповідності до вимог українського законодавства стосовно якості та безпечності харчових продуктів.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Шановний споживач! 

Користуючись нагодою, висловлюємо Вам свою повагу та повідомляємо, що вся продукція Товариства виробляється у повній відповідності до вимог українського законодавства стосовно якості та безпечності харчових продуктів. Усі технологічні процеси з виробництва продуктів харчування сертифіковані у відповідності до вимог міжнародних стандартів HACCP та/або ISO.

Виробництво продукції знаходиться під постійним контролем Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

Крім того, торгівельними підприємствами, при отриманні продукції для подальшої реалізації кінцевим споживачам, здійснюється перевірка якості кожної партії такої продукції.

При зверненні споживачів до нашого Товариства щодо неналежної якості продукції та проведення дослідження щодо якості продукції Товариства, яка була придбана у торгівельних підприємствах, просимо звернути увагу на наступні обставини:

Товариство, як виробник, несе відповідальність за якість та безпеку харчових продуктів на стадії виробництва  щодо відповідності нормативним документам (ДСТУ, ТУ та ін.), що регламентують порядок виробництва, а саме: контроль якості сировини, технологічних процесів, маркування та ін.

При цьому, Товариство не має права здійснювати дослідження продукції, отриманої від кінцевих споживачів, на предмет дослідження якості та безпечності у зв’язку з тим, що висновки за такими дослідженнями можуть бути не достовірними за рядом факторів.

Нормами чинного законодавства регламентовано чіткий порядок відбору зразків продукції для дослідження.

Так,  відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 833 від 14 червня 2002 року, затверджено «Порядок відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження для проведення досліджень».

Цей Порядок визначає механізм відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження, що підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю, для проведення ветеринарно-санітарної експертизи і досліджень з метою визначення показників її якості та безпеки. Дія цього Порядку поширюється на всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також на фізичних осіб, діяльність яких пов'язана з виробництвом, переробкою, транспортуванням та реалізацією, в тому числі експортом чи імпортом продукції. Відбір зразків усіх видів продукції проводиться в місцях її виробництва, зберігання, транспортування та реалізації з видачею ветеринарного свідоцтва форми № 2. До виконання цієї роботи залучаються спеціалісти державної установи ветеринарної медицини, які визначають державну лабораторію ветеринарної медицини для дослідження зразків. Відбір зразків продукції проводиться за обов'язкової присутності власника (його представника). 

Відповідно до вказаного порядку, для проведення дослідження у державних лабораторіях ветеринарної медицини зразки продукції надаються її власниками безоплатно з оформленням акту. Зразки продукції пакуються і пломбуються на місці відбору.

Також, відповідно до Інструкції щодо організації виробничого мікробіологічного контролю на підприємствах молочної промисловості, погодженої Державною ветеринарною та фітосанітарною службою, Головним державним санітарним лікарем України, Міністерством аграрної політики України, проби продукту повинні бути доставлені в лабораторію не пізніше ніж через 2 години після їх відбирання.

Зберігати та транспортувати проби необхідно таким чином, щоб уникнути будь-яких змін проб та впливу негативних факторів. Мікробіологічне контролювання продукту виконується не пізніше ніж через 4 години із моменту відбирання проб.

На підставі вищевикладеного, наше Товариство не має права приймати продукцію від кінцевих споживачів – фізичних осіб для здійснення будь-яких досліджень, так як не можуть бути дотримані умови відбору та передачі зразків до спеціалізованих лабораторій, що в свою чергу, може вплинути на неупередженість та достовірність висновків таких досліджень. 

Користуючись нагодою, висловлюємо Вам свою повагу та повідомляємо, що вся продукція Товариства виробляється у повній відповідності до вимог українського законодавства стосовно якості та безпечності харчових продуктів. Усі технологічні процеси з виробництва продуктів харчування сертифіковані у відповідності до вимог міжнародних стандартів HACCP та/або ISO.

Виробництво продукції знаходиться під постійним контролем Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Крім того, торгівельними підприємствами, при отриманні продукції для подальшої реалізації кінцевим споживачам, здійснюється перевірка якості кожної партії такої продукції.

При зверненні споживачів до нашого Товариства щодо неналежної якості продукції та проведення дослідження щодо якості продукції Товариства, яка була придбана у торгівельних підприємствах, просимо звернути увагу на наступні обставини:

Товариство, як виробник, несе відповідальність за якість та безпеку харчових продуктів на стадії виробництва  щодо відповідності нормативним документам (ДСТУ, ТУ та ін.), що регламентують порядок виробництва, а саме: контроль якості сировини, технологічних процесів, маркування та ін.

При цьому, Товариство не має права здійснювати дослідження продукції, отриманої від кінцевих споживачів, на предмет дослідження якості та безпечності у зв’язку з тим, що висновки за такими дослідженнями можуть бути не достовірними за рядом факторів.

Нормами чинного законодавства регламентовано чіткий порядок відбору зразків продукції для дослідження.

Так,  відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 833 від 14 червня 2002 року, затверджено «Порядок відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження для проведення досліджень».

Цей Порядок визначає механізм відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження, що підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю, для проведення ветеринарно-санітарної експертизи і досліджень з метою визначення показників її якості та безпеки. Дія цього Порядку поширюється на всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також на фізичних осіб, діяльність яких пов'язана з виробництвом, переробкою, транспортуванням та реалізацією, в тому числі експортом чи імпортом продукції. Відбір зразків усіх видів продукції проводиться в місцях її виробництва, зберігання, транспортування та реалізації з видачею ветеринарного свідоцтва форми № 2. До виконання цієї роботи залучаються спеціалісти державної установи ветеринарної медицини, які визначають державну лабораторію ветеринарної медицини для дослідження зразків. Відбір зразків продукції проводиться за обов'язкової присутності власника (його представника).

Відповідно до вказаного порядку, для проведення дослідження у державних лабораторіях ветеринарної медицини зразки продукції надаються її власниками безоплатно з оформленням акту. Зразки продукції пакуються і пломбуються на місці відбору.

Також, відповідно до Інструкції щодо організації виробничого мікробіологічного контролю на підприємствах молочної промисловості, погодженої Державною ветеринарною та фітосанітарною службою, Головним державним санітарним лікарем України, Міністерством аграрної політики України, проби продукту повинні бути доставлені в лабораторію не пізніше ніж через 2 години після їх відбирання.

Зберігати та транспортувати проби необхідно таким чином, щоб уникнути будь-яких змін проб та впливу негативних факторів. Мікробіологічне контролювання продукту виконується не пізніше ніж через 4 години із моменту відбирання проб.

На підставі вищевикладеного, наше Товариство не має права приймати продукцію від кінцевих споживачів – фізичних осіб для здійснення будь-яких досліджень, так як не можуть бути дотримані умови відбору та передачі зразків до спеціалізованих лабораторій, що в свою чергу, може вплинути на неупередженість та достовірність висновків таких досліджень.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

2912

Готуємо чізкейк без випічки — 3 приголомшливих рецепта

Готуємо чізкейк без випічки — 3 приголомшливих рецепта
2321

Горіховий Спас 2020 року — що приготувати на свято з горіхів

Горіховий Спас 2020 року — що приготувати на свято з горіхів
1047

Як приготувати печиво на сковороді — швидко і смачно

Печиво на сковороді — це швидке і просте рішення для смачного десерту до чаю.
768

Готуємо низькокалорійні десерти — 4 корисних рецепти

Готуємо низькокалорійні десерти — 4 корисних рецепти
758

Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради

Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради
507

Як приготувати фаршировані кальмари — поради і рецепти

Як приготувати фаршировані кальмари — поради і рецепти
493

Що приготувати з тріски — смачні рецепти

Що приготувати з тріски — смачні рецепти
493

Готуємо ароматні сметанні кекси — смачні рецепти

Сметанний кекс — це ароматний, рум'яний і дуже повітряний десерт, який відмінно підійде…