Menu
Джерело: pixabay

Готуємо по-італійськи: паста карбонара — смачні рецепти з беконом і вершками

Всі ми любимо і знаємо традиційні страви італійської кухні. Піца, лазанья, равіолі, різотто, джелатто і, звичайно ж, десятки і сотні рецептів з макаронами.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Напевно, ви не раз чули про таку страву як паста карбонара, а якщо пощастило, то і куштували цей дивовижний витвір італійської кухні. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати пасту карбонара самостійно — це не так складно, як може здатися на перший погляд.

Паста карбонара — це одна з найвідоміших страв італійської кухні, яка готується зі спагеті (або іншими видами макаронів), беконом, сиром і яєчними жовтками. У класичному варіанті рецепту вершки не повинні додаватися, однак, як показав досвід і відгуки любителів італійської кухні, багато хто полюбляє саме цей рецепт — паста карбонара з вершками і беконом.

Паста Карбонара

Почнемо з базового рецепту — пасти карбонара з беконом і пармезаном

• 100 г бекону

• 50 г сиру Пекоріно Романо

• 50 г пармезану

• 3 великих яйця

• 350 г спагеті

• 2 зубчики часнику

• 50 г олії

• Сіль і мелений перець

Закип'ятіть воду в каструлі. Дрібно наріжте бекон, натріть обидва види сиру на тертці. В окремій тарілці збийте яйця і додайте перець. Відставте бекон, сир і яйця в бік.

Окріп посоліть та відваріть спагеті. Поки спагеті варяться, зробіть надрізи на зубчиках часнику і підсмажте на олії бекон з часником. Коли скибочки бекону стануть коричневими і хрусткими, часник можна забрати. Коли спагеті будуть готові, викладіть їх на сковороду з беконом.

Візьміть більшу частину тертого сиру і змішайте його зі збитими яйцями. Отриману суміш вилийте на сковороду. При необхідності додайте кілька столових ложок води (можна брати воду, в якій варилися спагеті). Додайте трохи солі, і паста карбонара готова!

Паста карбонара з вершками, беконом і грибами рецепт другої

• 1 столова ложка рослинної олії

• 3 великі білі цибулі, нарізані кільцями

• 600 г свіжих нарізаних грибів

• 1 столова ложка олії

• 800 г бекону

• 8 яєць

• 1 чашка жирних вершків

• 1 чашка тертого сиру Пармезан

• 800 г спагеті

• Трохи петрушки

• Мелений червоний перець

Соус. Підсмажте цибулю на рослинній олії так, щоб вона стала золотистого відтінку, і викладіть зарум'янену цибулю на окрему тарілку або паперовий рушник. На тій же сковороді підсмажте гриби. Коли гриби будуть готові, додайте на сковороду бекон і цибулю. Продовжуйте підсмажувати на середньому вогні, поки бекон не набуде коричневого відтінку. В окремій тарілці збийте яйця, вершки і тертий сир. Отриману суміш вилийте на сковороду і готуйте, поки соус не загусне.

Спагеті. Тим часом, відваріть спагеті і злийте воду. У готові спагеті додайте соус, петрушку і червоний перець. Страва готова!

Паста карбонара з локшиною феттуччине, беконом і вершками рецепт третій

• 5 чайних ложок оливкової олії

• 4 цибулі-шаллот, нарізаної квадратиками

• 1 звичайна цибуля, нарізана кільцями

• 800 г дрібно нарізаного бекону

• 1 зубчик часнику

• 500 г локшини феттуччине

• 3 яєчних жовтки

• 1 чашка подрібненого сиру Пармезан

• Сіль і перець за смаком

Нагрійте оливкову олію на сковороді і протушкуйте нарізану цибулю-шаллот під кришкою, доки вона не стане м'якою. Додайте на сковороду цибулю і бекон. Підсмажуйте, поки бекон не підрум'яниться. Коли бекон буде наполовину готовий, додайте часник.

У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть локшину. Коли локшина буде готова, злийте воду, локшину залиште в каструлі.

В окремій тарілці добре збийте яєчні жовтки, вершки і пармезан. Зверху на локшину викладіть бекон з цибулею і вилийте яєчну суміш. Додайте сіль і перець за смаком.

Локшина Феттуччине

Паста карбонара з локшиною феттуччине, беконом і вершками рецепт четвертий

• 400 г локшини феттуччине

• 8 скибочок бекону

• 4 яйця

• Пів чашки тертого сиру Пармезан

• 1,3 склянки жирних вершків

• Сіль і мелений чорний перець за смаком

У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть локшину. Коли локшина буде готова, злийте воду, локшину залиште в каструлі. Підсмажте бекон на сковороді так, щоб скибочки стали хрусткими. Викладіть скибочки бекону на паперовий рушник, подрібніть. В окремій тарілці збийте яйця, сир і вершки. Вилийте суміш на локшину і злегка перемішайте за допомогою щипців. Поставте каструлю на дуже повільний вогонь і злегка протушкуйте. Додайте сіль і перець за смаком. Страва готова!

Паста карбонара з шинкою, беконом і зеленим горошком рецепт п'ятий

Наостанок, пропонуємо вам ще один оригінальний рецепт пасти карбонара — на цей раз з італійськими макаронами рігатоні, зеленим горошком і беконом.

• 3 чашки макаронів рігатоні

• 6 скибочок бекону, нарізаних кубиками

• 2 зубчики часнику, подрібненого

• 1,3 склянки молока

• 1 упаковка вершкового сиру (близько 200 г)

• Пів чашки топленого масла

• Пів чашки тертого сиру Пармезан

• Чверть чашки свіжого зеленого горошку

• Чверть чашки порізаної кубиками шинки

У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, відваріть макарони. Коли макарони будуть готові, злийте воду, макарони залиште в каструлі.

Тим часом, підсмажте бекон на сковороді так, щоб він набув коричневого відтінку. Шумівкою перекладіть бекон на окрему тарілку. На сковороду додайте часник, молоко, м'який сир і масло. Розмішуйте до тих пір, поки маса не стане однорідною. Тепер додайте сир пармезан, шинку, горошок і бекон та залиште на вогні на 5 хвилин, час від часу помішуючи. Додайте заздалегідь приготовані макарони. Страва готова!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття