Menu
джерело: pixabay.com

Чим корисне гаряче какао з молоком і як його готувати — 5 рецептів

Какао з молоком — це ароматний напій, що викликає у багатьох людей приємні і теплі спогади про дитинство. У той же час, пити какао можна і в дорослому віці — це не тільки смачно, але і корисно для здоров'я і загального самопочуття.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У цій статті ми розповімо про те, чим корисне какао, і поділимося оригінальними рецептами, як варити какао на молоці і робити смачні поживні смузі на основі какао.

У чому різниця між какао і гарячим шоколадом

Для початку розберемося, чим какао відрізняється від гарячого шоколаду — багато людей плутають ці два напої. Однак різниця є, і суттєва. Гаряче какао готується з какао-порошку, цукру і молока, іноді з додаванням ванілі, кориці та інших приправ. «Правильний» гарячий шоколад готується з розплавленого твердого шоколаду з додаванням молока або вершків. Гарячий шоколад — це густий напій з високим рівнем жирності і калорій, тоді як какао — рідкий по консистенції нежирний напій, який цілком можна віднести до дієтичних. Одна-дві чашки какао не поставлять під загрозу стан вашої фігури. Зловживати гарячим шоколадом, якщо ви стежите за вагою, не рекомендується.

Чим корисне какао

Крім яскравого і приємного смаку, какао на молоці містить ряд корисних для здоров'я характеристик. Ось деякі з них:

• У какао містяться корисні мікроелементи, такі як калій, магній, кальцій, фосфор, натрій, мідь, залізо, а також вітаміни груп А, Е, В і РР.

• За результатами дослідження, проведеного в Корнельському університеті (США), концентрація антиоксидантів в гарячому какао майже в два рази вище, ніж в червоному вині, в два-три рази вище, ніж зеленому чаї, і в чотири-п'ять разів вище, ніж в чорному чаї.

• При цьому важливо, щоб напій був саме гарячим, так як при нагріванні в ньому вивільняється більше антиоксидантів.

• Антиоксиданти у великій кількості містяться і в шоколаді, однак їх користь знижується за рахунок того, що в шоколаді містяться насичені жири. У какао, якщо порівнювати з шоколадом, насичених жирів набагато менше.

• Флавоноїди, які містяться в какао, покращують кровообіг, знижують кров'яний тиск і позитивно впливають на роботу серця.

• Какао корисне для роботи мозку.

• Фенетіламіни, які містяться в какао, сприяють підвищенню рівня ендорфінів і серотоніну, завдяки чому поліпшується загальне самопочуття і настрій.

• Завдяки вмісту мінеральної сірки, какао корисне для волосся, нігтів, а також для печінки і підшлункової залози.

Тепер, коли зрозуміло, що какао з молоком корисне для здоров'я, пропонуємо вам кілька рецептів, які допоможуть створити незабутній напій для вас і ваших близьких! Отже, з чого почати приготування какао на молоці?

Какао порошок

Базові інгредієнти для приготування какао

• Порошок какао без добавок (продається в будь-якому продуктовому магазині).

• Цукор (можна замінювати кленовим сиропом, медом, нектаром агави).

• Молоко.

• Сіль, ваніль, кориця — за смаком.

• Інші інгредієнти — в залежності від рецепту.

Перший рецепт — какао на молоці з ваніллю

• Пів склянки цукру

• 1/3 склянки кип'яченої води

• 1/4 склянки порошку какао

• 4 склянки молока

• Дрібка солі

• 3/4 чайної ложки ванілі

Змішайте в каструлі порошок какао, цукор, воду, сіль, і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Після того як какао закипить, утримуйте на вогні ще 1 хвилину. Тепер додайте молоко і розігрійте, не доводячи до кипіння. В кінці додайте в напій ваніль і добре розмішайте. Какао можна подавати на стіл.

Другий рецепт какао на молоці з кленовим сиропом

• 1 склянка молока

• 2 столових ложки порошку какао

• 1 столова ложка кленового сиропу (прекрасний замінник цукру)

• 1 чайна ложка ванілі

• Дрібка солі

Поставте каструлю з інгредієнтами на середній вогонь і підігрійте, постійно помішуючи.

Какао взимку

Какао по-мексиканськи чарівний рецепт індіанців-майя (третій рецепт)

• 1 склянка молока

• 1 столова ложка цукру

• 2 столових ложки порошку какао

• 1/2 чайної ложки ванілі

• Дрібка солі

• Щіпка кориці

• Щіпка меленого червоного кайенского перцю (можна і більше)

Помістіть всі інгредієнти в каструлю. Каструлю поставте на середній вогонь і підігрійте, постійно помішуючи. Какао можна подавати на стіл!

Какао з чорносливом — смузі на основі какао (четвертий рецепт)

• 1 склянка молока

• 3 середніх сушених сливи

• 2 столових ложки порошку какао

• Дрібка солі

• Чверть чайної ложки ванілі

Рецепт до геніальності простий: покладіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть. При бажанні — підігрійте на плиті до бажаної температури.

Какао з маршмелоу

Какао з фініками на кокосовому молоці смузі на основі какао (п'ятий рецепт)

• 3 столові ложки кокосового молочного напою

• 3/4 склянки кип'яченої води

• 3 королівських фініка (ще їх називають фініками Меджул)

• 1 столова ложка порошку какао

• Щіпка кориці

Покладіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть. При бажанні ­— підігрійте на середньому вогні до бажаної температури. Смачного!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття