Menu
Для тих, хто любить молоко — 7 смачних десертів на молоці

Для тих, хто любить молоко — 7 смачних десертів на молоці

Тонкі млинці на молоці й пишні оладки на молоці, молочний кисіль та молочне желе, класичний манник і фруктові смузі — у цій статті ми зробили добірку десертів, які можна приготувати на молоці.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Коров'яче молоко — смачний та корисний продукт. У молоці міститься багато білка, необхідного для кісток кальцію, а також фосфор, вітамін D та інші корисні речовини. Більше про користь молока — читайте в статтях Користь молока для всієї родини: кому і скільки потрібно молока, щоб бути здоровим та Скільки кальцію потрібно, щоб бути здоровим, і де його брати — 10 багатих кальцієм продуктів

молоко

Крім того, молоко широко використовується в кулінарії: з молоком готують супи (наприклад, суп з цвітної капусти на молоці або томатний суп на молоці), каші (вівсянку на молоці, рисову кашу на молоці, гарбузову кашу на молоці) та багато іншого. У цій статті ми зробили добірку для тих, хто любить молоко — 7 солодких десертів, які готуються на молоці.

їжа

Тонкі млинці на молоці

Складно знайти людину, яка б не любила тонкі млинці на молоці: млинці з кисломолочним сиром та родзинками, млинці з йогуртом та варенням, млинці з медом, млинці з фруктами та ягодами, млинці з солодким сиропом.

Тонкі млинці на молоці

Приготувати тонкі млинці на молоці — дуже просто. Все, що вам знадобиться, це молоко, борошно, цукор, сіль, рослинна олія для тіста й для смаження, яйця, вершкове масло (щоб змастити готові млинці).

масло

Рецепт — у статті Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів

Пишні оладки на молоці

Як правило, пишні оладки готують на кисломолочних продуктах: на кефірі, ряжанці або сметані (з додаванням харчової соди). Однак, можна приготувати пишні оладки і на молоці з дріжджами.

Пишні оладки на молоці

Щоб приготувати дріжджові оладки на молоці, вам знадобиться борошно, сухі дріжджі, тепле молоко (щоб розчинити дріжджі), цукор, сіль, рослинна олія для смаження. Подавайте з фруктами, ягодами, йогуртом, ряжанкою або сметаною. Смачного!

ряжанка

Рецепт — в статті Як приготувати пишні оладки — оладки на кефірі, ряжанці, молоці і сметані

Молочний кисіль

Молочний кисіль — смачний десерт, який сподобається як дорослим, так і дітям. Готується він дуже просто: вам знадобиться молоко, білий або коричневий цукор (чим більше цукру, тим солодший буде кисіль), трошки ваніліну або ванільного цукру, кілька столових ложок крохмалю (чим більше крохмалю, тим густіший кисіль).

Молочний кисіль

Рецепти — в статті Дитячі десерти — 5 способів приготувати смачний молочний кисіль

Молочне желе

У дитинстві, мало хто з нас не любив желе — ягідне, фруктове, молочне, сирне, двошарове з молоком і какао. Щоб приготувати желе, потрібно не так багато інгредієнтів: желатин (розводьте згідно з інструкцією), молоко або йогурт, кисломолочний сир (для сирного желе), какао або шоколадна крихта, фрукти та ягоди.

Молочне желе

Рецепти — в статті 7 способів приготувати желе — найкращі рецепти улюбленого десерту

Молочні смузі

Якщо ви стежите за харчуванням і дбаєте про своє здоров'я, то напевно у вашому раціоні вже є смузі: смузі на молоці, кефірі, ряжанці, питному та турецькому йогурті. Смузі — це не тільки напій здоров'я, але й смачний поживний перекус. Завдяки свіжим фруктам та ягодам в смузі міститься багато вітамінів, завдяки вмісту молочних продуктів — кальцій, фосфор та інші корисні речовини.

йогурт

Існує безліч рецептів смузі та молочних коктейлів: смузі на молоці з полуницею, яблучний смузі на молоці, морквяний смузі на молоці з м'якушем банана та багато інших.

Молочні смузі

Більше — читайте в статті Осінній десерт — 7 ідей для фруктових та овочевих смузі

Класичний манник на молоці

Манник — солодкий пиріг, який готується з манної крупи. Існують рецепти манника без борошна та рецепти манника з борошном. Крім того, смачний манник виходить з начинкою: фруктами, ягодами, сухофруктами. Класичний манник готується саме на молоці, хоча можна приготувати манник і на кефірі, ряжанці або сметані.

Класичний манник на молоці

Рецепти — в статті Як спекти смачний манник — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

Какао на молоці

Хто з нас в дитинстві не любив какао з молоком? Адже какао з молоком — це не тільки смачно, але й корисно для здоров'я та настрою. Приготувати какао з молоком — дуже просто: вам знадобиться порошок какао, цукор, молоко, ваніль та кориця (останні два інгредієнти — за бажанням). Рецепти какао — в статті Чим корисне гаряче какао з молоком та як його готувати — 5 рецептів

Какао на молоці

Якщо ж готувати какао — зовсім ніколи, можна поласувати готовим напоєм від торгової марки «Яготинське». Він виготовляється з натуральних інгредієнтів і може вживатись не тільки в гарячому, але й в холодному вигляді — потрібно лише збовтати, відкрити, і смачного!

какао

А які десерти готуєте з молоком Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття