Menu
Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

Класичний манник на молоці, яблучний манник на кефірі, манник на ряжанці без яєць, манник без борошна на сметані — у цій статті розповідаємо, як спекти смачний манник.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Манник — солодкий пиріг, який дуже легко приготувати та який сподобається як дорослим, так і дітям. Як можна здогадатися з назви, манник готується з манної крупи. Існують рецепти манника без борошна та рецепти манника з борошном. Приготувати манник можна на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані. Крім того, смачний манник готують з начинкою: фруктами, ягодами, сухофруктами.

Випікається манник в духовці не менше, ніж півгодини при температурі 180 градусів (час випікання залежить від рецепта). Поки манник випікається, не рекомендується відкривати духовку, щоб пиріг не опав. Готовність манника можна перевірити дерев'яною зубочисткою. Коли манник готовий, у нього з'являється золотисто-коричнева скоринка.

Класичний манник на молоці без борошна — рецепт

Один з найпростіших рецептів манника — це манник на молоці. Щоб приготувати такий манник, знадобляться інгредієнти:

  • 1,5 склянки манної крупи
  • 1 склянку молока
  • 1 склянку цукру
  • 3 яйця
  • 50 грамів м'якого вершкового масла
  • 1,5 чайні ложки розпушувача
  • Дрібка солі
  • Рослинна олія, щоб змастити форму
молоко

Манну крупу залийте молоком та залиште приблизно на одну годину, щоб вона набухла. Тим часом збийте яйця з цукром, сіллю та маслом. Коли манка набухне (приблизно через годину), додайте яєчну суміш й добре перемішайте. Вилийте тісто у форму для запікання (якщо форма металева, її потрібно попередньо застелити пекарським папером та змастити олією). Поставте манник у розігріту духовку на 50–60 хвилин при температурі 180 градусів. Через годину дістаньте манник з духовки, охолодіть, розріжте на шматочки — і можна подавати на стіл. Смачного!

манник на молоці

Читайте також: Що приготувати з лохиною — прості рецепти смачних десертів

Манник на сметані без борошна — рецепт

Смачний манник можна приготувати і на сметані. Візьміть інгредієнти:

  • 1 склянку манної крупи
  • 1 склянку сметани
  • 1 склянку цукру
  • 3 яйця
  • 0,5 чайної ложки соди
  • Рослинну олію, щоб змастити форму

сметана

Яйця збийте. Додайте цукор, манку, сметану та соду. Добре перемішайте. Відставте тісто на півгодини, щоб манка набухла (по консистенції вона повинна вийти як густа сметана). Форму змастіть рослинною олією, вилийте тісто в форму. Поставте манник в попередньо розігріту духовку та випікайте приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Манник на сметані

Читайте також: Як швидко спекти чорничний пиріг — прості рецепти смачної випічки

Манник на ряжанці без яєць — рецепт

Смачною і незвичайною виходить солодка випічка на ряжанці. Щоб спекти манник на ряжанці без яєць, візьміть інгредієнти:

  • 1 склянку манної крупи
  • 2 склянки ряжанки
  • 0,5 склянки цукру
  • 2,5 чайні ложки розпушувача
  • 1,5 чайні ложки ванільного цукру
  • Родзинки, цукати, яблука, ягоди — за бажанням
  • ряжанка

Манку перемішайте з цукром та ванільним цукром, залийте ряжанкою й відставте на 40 хвилин, щоб манка набухла. Коли манка набухне, додайте розпушувач, перемішайте. Якщо у вашому рецепті є сухофрукти або ягоди, додайте їх в кінці, перемішайте. Вилийте тісто у форму для запікання (форму попередньо змастіть маслом) та поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте манник приблизно 40 хвилин або до готовності (готовність можна перевірити зубочисткою). Коли манник буде готовий, трохи охолодіть — і можна подавати на стіл. Смачного!

Манник на ряжанці

Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — рецепти

Яблучний манник на кефірі з борошном — рецепт

І, звичайно ж, смачний манник можна приготувати на кефірі. Пропонуємо вам рецепт яблучного манника:

  • 1 склянка манної крупи
  • 1 склянка кефіру
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 2–3 яблука
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • Рослинна олія, щоб змастити форму

кефир

У великій мисці перемішайте манку, цукор та кефір. Відставте на півгодини, щоб манка набухла. Вбийте яйце, перемішайте. В окремій мисці перемішайте борошно з содою. Поступово додайте в миску з манкою борошно з содою, перемішайте. Яблука очистіть від шкірки та наріжте тоненькими скибочками. Додайте яблука і корицю в тісто, перемішайте. Форму для запікання застеліть папером для випічки, змастіть рослинною олією, вилийте тісто. Поставте яблучний манник в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте 60 хвилин. Готовий манник трохи охолодіть, наріжте — і подавайте на стіл. Смачного!

Яблучний манник

За матеріалами russianfood.com, povar.ru, eda.ru, edimdoma.ru

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття