Menu
Джерело: pexels.com

Дитячі десерти — 5 способів приготувати смачний молочний кисіль

Звичайний молочний кисіль — це простий і смачний десерт, який сподобається як дорослим, так і дітям. Адже в молочному киселі немає ніяких штучних добавок, а крім того — він дуже просто готується.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Звичайний молочний кисіль — це простий і смачний десерт, який сподобається як дорослим, так і дітям. Адже в молочному киселі немає ніяких штучних добавок, а крім того — він дуже просто готується.

Щоб приготувати молочний кисіль, вам знадобиться кілька склянок молока, кілька ложок цукру (чим більше цукру, тим солодший буде кисіль), трішки ванілі або ванільного цукру, кілька столових ложок крохмалю (чим більше крохмалю, тим густіший кисіль). Також, замість звичайного білого цукру можна взяти коричневий — кисіль вийде з карамельним смаком. Почнемо!

Як приготувати молочний кисіль — найпростіший рецепт

  • 3 склянки молока
  • 2–3 столові ложки цукру
  • 2–3 столові ложки крохмалю
  • Половина чайної ложки ванільного цукру

Крохмаль просійте та розведіть в одній склянці молока. Решту молока доведіть до кипіння, додайте цукор і ваніль. У кипляче молоко потроху додавайте розведений крохмаль, постійно помішуючи. Потримайте кисіль на невеликому вогні кілька хвилин та зніміть з вогню. Готовий кисіль розлийте в тарілки або формочки, охолодіть. Смачного!

Як приготувати молочний кисіль

Читайте також: 7 способів приготувати желе —найкращі рецепти улюбленого десерту

Молочний кисіль з вівсянкою — рецепт

  • 3 склянки молока
  • 150 грамів вівсяних пластівців
  • 3 столові ложки цукрового піску або коричневого цукру
  • 1,5 столові ложки крохмалю
  • Дрібка солі
  • Дрібка ванілі

Вівсяні пластівці залийте теплим молоком і залиште на 20 хвилин, щоб вівсянка набухла. Пластівці процідіть через сито або марлю — для цього рецепта вам знадобиться тільки молоко (з пластівцями можете потім приготувати смачну кашу). Молоко розділіть на дві частини. У першій частині молока розведіть крохмаль. Другу частину молока поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Коли молоко закипить, додайте розведений крохмаль і варіть, постійно помішуючи, кілька хвилин. Коли суміш загусне, зніміть її з вогню, розлийте кисіль по тарілках та охолодіть.

Як приготувати молочний кисіль

Читайте також: Як приготувати вівсяну кашу на молоці — 5 рецептів

Молочний кисіль з яєчними жовтками — рецепт

  • 1 літр молока
  • 3 яєчних жовтки
  • 3–4 столові ложки борошна
  • 3 столові ложки цукру
  • 4 столові ложки крохмалю
  • 1 чайна ложка вершкового масла

Спочатку, яєчні жовтки потрібно розтерти з цукром і борошном. Після цього, додайте потроху тепле молоко, постійно помішуючи (щоб не було грудочок). Варіть кисіль на невеликому вогні, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння (інакше яйця згорнуться). В кінці додайте вершкове масло. Такий кисіль подають гарячим. Смачного!

Як приготувати молочний кисіль

Читайте також: Що таке ег-ногта як його готувати — простий рецепт безалкогольного коктейлю

Турецький молочний пудинг — мухалебі

  • 0,5 літра молока
  • 2 столові ложки рисового борошна
  • 1 столова ложка крохмалю (картопляного або кукурудзяного)
  • 4 столові ложки цукру
  • Дрібка ваніліну

Всі інгредієнти перемішайте віночком й поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та варіть кілька хвилин на маленькому вогні, постійно помішуючи. Розлийте пудинг по формочках або тарілках, трохиохолодіть на столі й поставте в холодильник. Подають такий десерт холодним. Якщо хочете, можете прикрасити готовий десерт шматочками фруктів та ягід, меленими фісташками або іншими добавками. Смачного!

Як приготувати молочний кисіль

Також, читайте, як приготувати рисовий пудинг на молоці — про це ми писали в статті Здорове харчування: чим корисна рисова каша на молоці та як її готувати

Молочний кисіль з какао — рецепт

  • 3 склянки молока
  • 2 столові ложки порошку какао
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 3 столові ложки цукру

Какао перемішайте з цукром. Половину молока доведіть до кипіння, додайте в молоко какао з цукром. У решті молока розведіть крохмаль. Молоко з крохмалем влийте в гаряче молоко і варіть на невеликому вогні кілька хвилин, постійно помішуючи. Залиште кисіль під кришкою на кілька хвилин. Розлийте кисіль по тарілках або склянках. Подавати такий кисіль можна як гарячим, так і холодним. Готовий кисіль можна прикрасити шоколадною крихтою. Смачного!

Як приготувати молочний кисіль

Читайте також: Дитячі десерти — 10 корисних і смачних солодощів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття