Menu
Осінній десерт — 7 ідей для фруктових та овочевих смузі

Осінній десерт — 7 ідей для фруктових та овочевих смузі

Яблучно-банановий смузі на молоці, фруктовий смузі на йогурті, смузі з гарбузовим пюре та свіжим м'якушем гарбуза, морквяно-яблучний смузі на ряжанці та овочеві смузі на айрані — у цій статті ми зробили підбірку, з чим приготувати смачний та корисний смузі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Восени доступно багато свіжих фруктів та овочів: яблука, груші, огірки, помідори, болгарський перець, різні види капусти. Зі свіжими фруктами та овочами можна готувати смачні й корисні смузі на молоці та молочних продуктах.

У смузі міститься багато вітамінів, мікроелементів, а також пробіотики (якщо ви готуєте смузі на кисломолочних продуктах) й інші корисні речовини. Крім того, смузі — це дуже смачно. У цій статті ми підібрали 7 ідей — фруктові та овочеві смузі, які можна приготувати цієї осені.

смузі

Яблучно-банановий смузі на молоці

Якщо хочеться перекусити чимось смачним та корисним, то якнайкраще підійде яблучно-банановий смузі на молоці. В такому десерті — мало калорій, при цьому багато корисних речовин (вітамінів, мікроелементів, білка, клітковини).

велике молоко

Щоб приготувати дві порції смузі, вам знадобиться одне середнє яблуко, м'якуш одного банана та півсклянки коров'ячого молока. Складіть інгредієнти в блендер, добре подрібніть, розлийте в красиві склянки — і смачного! За бажанням, в такий смузі можна додати кілька заморожених ягід полуниці.

смузі

Читайте також: День Молока — 7 цікавих ідей, як і з чим можна пити молоко

Фруктовий смузі на йогурті

Класичний питний йогурт без добавок — молочнокислий продукт, в якому містяться корисні бактерії (пробіотики), кальцій, вітаміни. Йогурт корисний для здоров'я кісток та суглобів, йогурт допомагає підвищити імунітет й поліпшити загальне самопочуття, йогурт допомагає схуднути та очистити організм.

йогурт

На йогурті, як і на інших молочних продуктах, можна готувати корисні та смачні десерти, наприклад яблучно-грушевий смузі. Щоб приготувати дві порції такого смузі, візьміть одне яблуко, одну стиглу грушу, кілька столових ложок вівсяних пластівців, півсклянки молока та класичного йогурту — подрібніть інгредієнти в блендері й насолоджуйтеся!

смузі

Читайте також: 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

Морквяно-яблучний смузі на ряжанці

Смачні, поживні та корисні десерти можна готувати не тільки з фруктами, а й з овочами — наприклад, з морквою та яблуком. Візьміть одне яблуко, одну невелику морквину, склянку ряжанки (звичайної або «З печі») та кілька столових ложок вівсяних пластівців. Подрібніть все в блендері — поживний перекус готовий!

ряжанка

Читайте також: Як та з чим приготувати яблучний смузі — 10 ідей для швидкого перекусу

Смузі з гарбузовим пюре

Осінь та зима — час, коли можна готувати корисні десерти з м'якушем гарбуза або гарбузовим пюре. (Про те, як приготувати гарбузове пюре, ми писали в статті Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці).
Наприклад, чому б не поласувати гарбузово-банановим смузі на молоці? Візьміть одну чашку гарбузового пюре, м'якуш одного банана, склянку молока, трошки меду — подрібніть в блендері, і смачного!

смузі

Смузі з м'якушем гарбуза

Якщо немає готового гарбузового пюре, не менше смачний смузі можна приготувати зі свіжим м'якушем гарбуза. Для цього візьміть 100 грамів м'якушу гарбуза, два яблука, трохи м'якушу лимона, склянку ряжанки, цукор або мед за смаком. Смачного!

ряжанка

Читайте також: Сезон гарбуза — 10 ідей для смачного та корисного гарбузового смузі

Кефірний коктейль з огірком та м'ятою

Ще один смачний та корисний продукт — це, звичайно ж, кефір. В кефірі міститься багато корисних речовин, кефір допомагає очистити організм, кефір корисний для роботи шлунково-кишкового тракту, кефір нейтралізує шкідливі бактерії та знижує ризик остеопорозу. На кефірі, як і на молоці, йогурті та ряжанці, можна приготувати багато смачних напоїв та десертів.

Кефір

Пропонуємо вам приготувати незвичайний кефірний коктейль з м'ятою та м'якушем огірка. Щоб вийшло дві порції, візьміть один середній огірок, дві склянки кефіру, кілька листів свіжої м'яти та дві скибочки лимона, кілька столових ложок мінеральної води та трохи цукру. Огірок натріть на тертці, м'яту подрібніть. Всі інгредієнти добре перемішайте, розлийте в красиві склянки — і смачного!

смузі

Читайте також: Корисно для здоров'я — 7 несподіваних ідей для кефірного коктейлю

Овочеві смузі на айрані

Айран — смачний солоний напій, який добре втамовує спрагу, корисний для здоров'я, допомагає схуднути, добре засвоюється та навіть полегшує стан похмілля. Торгова марка «Яготинське» випускає два види айрану: айран без добавок та айран з кропом.

айран

Айран можна вживати як окремий продукт, а можна готувати з ним солоні смузі, коктейлі, супи, окрошку. Наприклад, чому б не приготувати овочевий смузі на айрані з відвареною капустою броколі або овочевий смузі на айрані з огірком та зеленню?

смузі

Більше — читайте в статті Для тих, хто любить солоненьке — 5 ідей для солоного коктейлю

А з чим готуєте смузі Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття