Menu
Здорове харчування — що приготувати з різними видами капусти

Здорове харчування — що приготувати з різними видами капусти

Тушкована капуста в сметані, салат з пекінською капустою, кіш з брюссельською капустою, цвітна капуста з плавленим сиром, суп з броколі на айрані — у цій статті ми зробили підбірку страв, які можна приготувати з різними видами капусти.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви дбаєте про своє здоров'я та стежите за харчуванням, то напевно у вашому раціоні є свіжі овочі та овочеві страви. У цій статті ми підібрали рецепти — що можна приготувати з різними видами капусти.

Цвітна капуста з плавленим сиром

Цвітна капуста — доступний за ціною, дуже смачний та надзвичайно корисний овоч. У цвітній капусті міститься мало калорій, зате багато корисних речовин (вітамінів, мікроелементів, клітковини). З цвітною капустою можна приготувати безліч смачних страв: суп з цвітної капусти, вегетаріанські котлети з цвітної капусти, цвітну капусту з сирним соусом (для соусу знадобиться вершкове масло, борошно, молоко, сир чеддер).

Цвітна капуста з плавленим сиром

Рецепт — у статті Цвітна капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати

Салати з пекінською капустою

Пекінська капуста — корисний низькокалорійний овоч. Вона вважається салатним овочем, хоча можна готувати з нею й інші страви (тушкувати в сметані, запікати, додавати в супи або в борщ, готувати голубці з пекінською капустою). За смаком пекінська капуста відрізняється від звичної нам білокачанної капусти — вона м'якіша й ніжніша.

пекінськa капустa

Існує безліч рецептів салатів з пекінською капустою: салат з пекінською капустою та моцарелою, салат з пекінською капустою та яблуком, салат з куркою та сиром чеддер, салат з пекінською капустою та плавленими сирками.

чеддер

Більше — в статті Чим корисна пекінська капуста та що з нею приготувати — найкращі рецепти

Тушкована капуста в сметані

Звичайно ж, ця добірка була б неповною без такої смачної та корисної страви як звичайна капуста, тушкована в сметані. Готується вона дуже просто. Вам знадобляться такі інгредієнти: білокачанна капуста, цибуля, морква, сметана, зелень, рослинна олія, сіль та чорний перець. Тушковану капусту можна подавати як гарнір з м'ясними стравами, наприклад з м'ясом кроля в сметані або з яловичою печінкою в сметані, а можна — як окрему страву. Смачного!

Тушкована капуста в сметані

Рецепт — у статті Як приготувати тушковану капусту зі сметаною — чотири рецепти

Тушкована червона капуста

Приготувати тушковану капусту можна не тільки з білокачанної, але й з червонокачанної капусти. Щоб приготувати тушковану червону капусту, знадобиться вершкове масло, цибуля, яблуко, яблучний оцет, сіль та чорний перець.

Тушкована червона капуста

Рецепт — у статті Що приготувати з червоною капустою — тільки прості рецепти

Суп з броколі на айрані

Капуста броколі — корисний овоч, з яким можна приготувати багато смачного. Капуста броколі з плавленим сиром, крем-суп з капусти броколі, фрітата з броколі та шпинатом, холодний суп з броколі на айрані — ось лише деякі страви, які можна приготувати з цим корисним овочем.

Суп з броколі на айрані

Холодний суп на айрані однозначно сподобається тим, хто сидить на дієті й хоче скинути вагу. Щоб зробити порцію супу, візьміть 200 грамів відвареної капусти броколі, трішки зеленої цибулі та кропу або петрушки, склянку айрану. Інгредієнти складіть в блендер, добре подрібніть — і приємного апетиту!

 айран

Інші рецепти — в статті Капуста броколі — чим вона корисна та що з нею приготувати

Кіш з брюссельською капустою

Багато корисних речовин міститься і в брюссельській капусті (вітаміни, мікроелементи, клітковина). За смаковими якостями вона дуже відрізняється від інших видів капусти, при цьому широко використовується в кулінарії: з брюссельскою капустою готують супи, овочеві запіканки та інші страви.
Щоб приготувати кіш з брюссельською капустою, вам знадобиться форма для відкритого пирога, яйця, молоко, вершкове масло та рослинна олія, тертий твердий сир (наприклад, чеддер), брюссельська капуста, сіль, чорний перець та часник.

Кіш з брюссельською капустою

Рецепт — в статті Брюссельська капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати

А які страви з капустою готуєте Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття