Що приготувати з червоною капустою — тільки прості рецепти
Якщо ви стежите за харчуванням і вибираєте корисні продукти, то напевно у вашому раціоні вже є червонокачанна капуста. У цій статті розповідаємо, як приготувати салат із червонокачанної капусти та як приготувати тушковану червону капусту.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Червонокачанна капуста, як і інші види капусти, відноситься до низькокалорійних продуктів (30 калорій в 100 грамах овочу), тому прекрасно підійде людям, які стежать за фігурою. Крім того, в червонокачанній капусті міститься багато корисних речовин (вітаміни, мікроелементи, клітковина).
Про те, в яких ще продуктах міститься багато клітковини, читайте в статті Продукти для здоров'я та схуднення — навіщо потрібна клітковина та де її брати
З червоною капустою можна (і навіть потрібно!) готувати салати. Також, червону капусту, як і білокачанну, можна приготувати тушковану. У цій статті розповідаємо, як це зробити — тільки прості рецепти.
Салат з червонокачанної капусти і моркви — рецепт
- 300 грамів червонокачанної капусти
- 300 грамів моркви
- 7 гілочок зеленої цибулі
- 4 середніх яблука
- 250 мл йогурту без добавок
- 4 столові ложки лимонного соку
- 2 чайні ложки лимонної цедри
- Сіль, чорний перець — за смаком
Капусту дрібно наріжте, моркву натріть на великій тертці, яблуко наріжте невеликими шматочками, цибулю подрібніть. Лимонну цедру перемішайте з йогуртом в мисці для салату. Додайте капусту, моркву, яблуко, цибулю, лимонний сік, сіль та перець. Добре все перемішайте і поставте в холодильник. Салат готовий!
Читайте також: Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу
Салат з червонокачанної капусти та моцарели — рецепт
- 500 грамів червонокачанної капусти
- 25 мл хересного оцту
- 25 мл оливкової олії
- Кілька кульок моцарели без розсолу
- Сіль, чорний перець — за смаком
Капусту дрібно наріжте. Заправте капусту оцтом і оливковою олією, посоліть та поперчіть. Моцарелу наріжте скибочками,викладіть шматочки моцарели зверху на салат. Подавайте салат зі скибочками шинки. Смачного!
Читайте також: 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою
Простий рецепт тушкованої капусти — як приготувати
- 1 кг червонокачанної капусти
- 50 мл білого оцту
- 200 мл журавлинного соку
- 2 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки цукру
- Сіль за смаком
- Мед — за бажанням
Капусту дрібно наріжте. Вершкове масло розтопіть в каструлі, додайте капусту і протушкуйте кілька хвилин. Потім додайте оцет, журавлинний сік та цукор, перемішайте. Посоліть. Зменшіть вогонь і тушкуйте капусту на невеликому вогні, періодично помішуючи, приблизно годину або до готовності. Якщо капуста вийде кислувата, додайте в кінці ще трохи цукру або меду. Смачного!
Читайте також: Як приготувати тушковану капусту зі сметаною — чотири рецепти
Тушкована капуста з яблуком — рецепт
- 1 кг червонокачанної капусти
- 2 столові ложки вершкового масла
- 1 середня цибулина
- 1 велике кисло-солодке яблуко
- 50 мл яблучного оцту
- 50–100 мл води
- Сіль, чорний перець — за смаком
Цибулю очистіть, подрібніть та підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин). Поки цибуля смажиться, дрібно наріжте капусту та наріжте тоненькими скибочками яблуко. Додайте на сковороду капусту, яблуко, оцет, воду, сіль та перець, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте капусту на середньому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
Читайте також: Цвітна капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати
Сосиски з червонокачанною капустою — рецепт
- 0,5 кг червонокачанної капусти
- 0,5 кг сосисок
- 1 велике яблуко
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1 столова ложка винного оцту
- 1 невелика цибулина
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Півсклянки води
Капусту дрібно наріжте, цибулю подрібніть, яблуко наріжте кубиками, сосиски наріжте кружечками. Капусту і яблуко складіть в каструльку. Додайте воду і лимонний сік, посоліть і поставте на вогонь. Протушкуйте капусту на невеликому вогні приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Тим часом підсмажте цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору. Підсмажену цибулю, оцет і сосиски додайте в каструлю з капустою, перемішайте і тушкуйте ще 20–30 хвилин.
Смачного!
За матеріалами allrecipes.com, budgetbytes.com, weightwatchers.com, cooked.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття