Menu
Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату

Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату

Салат з огірками, редискою та турецьким йогуртом; салат з огірками, помідорами і сметаною; салат з морквою та плавленим сирком; салат з помідорами та моцарелою — ось лише кілька ідей, з чим можна приготувати корисний овочевий салат.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви стежите за харчуванням та дбаєте про своє здоров'я, то напевно і так знаєте, як важливо, щоб в раціоні було багато різних овочів. Тим більше, що зараз літо — коли доступно багато свіжих та корисних овочів прямо з грядки: огірки, редиска, помідори та багато інших.

Більше про те, чим корисні овочі, читайте в статті Здорове харчування — 7 овочів, які варто додати в раціон

У цій статті, пропонуємо вам кілька ідей — 7 простих та смачних салатів, які можна приготувати зі свіжими овочами вже зараз!

Салат зі свіжими огірками та редискою

Коли, як не на початку літа, готувати салат зі свіжими огірками, редискою та зеленню? Всі ці овочі доступні вже в кінці весни та на початку літа, а приготування такого салату займає зовсім небагато часу. Досить нарізати кружечками огірки та редиску, подрібнити зелень, посолити, заправити сметаною або турецьким йогуртом — і смачний салат готовий!

салат

Якщо ви любите страви з редискою, також читайте Чим корисна редиска і що з нею приготувати — 5 простих ідей

Салат з огірками та помідорами

Якщо й існує салат, який може змагатися за популярністю з попереднім, то це салат з огірками та помідорами. Він дуже просто готується, прекрасно поєднується з різними стравами та дуже корисний для здоров'я. Крім огірків та помідорів, в такий салат можна додати кріп, петрушку, зелену цибулю, червону цибулю або кілька листочків м'яти.
Заправити салат з огірками та помідорами можна оливковою олією і червоним винним оцтом, а можна — сметаною або турецьким йогуртом. Смачного!

салат

Більше — читайте в статті Що приготувати з огірків та помідорів — швидко, смачно, корисно

Італійський салат Капрезе

Якщо говорити про помідори, то не можна не згадати італійський салат Капрезе — для його приготування знадобиться кілька помідорів та кілька кульок моцарели, а також свіжий базилік, оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль та перець. Про те, як готувати італійський салат Капрезе, читайте в статті Готуємо по-італійськи — 4 рецепти салатів з моцарелою

салат

Читайте також: 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою

моцарелла

Салати з пекінською капустою

Багато смачних салатів можна приготувати з пекінською капустою: наприклад, салат з помідором, пекінською капустою та моцарелою; салат з пекінською капустою, яблуком і сметаною; салат з пекінською капустою, селерою, курячим м'ясом та сиром чеддер.

капуста

Більше — читайте в статті Чим корисна пекінська капуста та що з нею приготувати — найкращі рецепти

Салат з морквою та плавленим сирком

Щоб приготувати такий салат, вам знадобиться свіжа морква, плавлений сирок (наприклад, сирок «Дружба» або сирок «Голландський» торгової марки «Пирятин»), зубчик часнику, сіль, чорний перець і заправка для салату. Моркву і плавлений сирок натріть на великій тертці, часник подрібніть, посоліть і поперчіть, заправте салат та добре перемішайте. Смачного!

пирятин голландський

Якщо ви любите страви з морквою, читайте також Морква — чим вона корисна та що з нею приготувати

Дуже корисний салат з червоною капустою

Щоб приготувати такий салат, вам знадобиться червона капуста, морква, зелена цибуля, яблуко, сіль та перець, йогурт без добавок (класичний або турецький) і трошки лимонного соку. Приготування цього салату займе не більше 10 хвилин, а результат перевершить всі ваші очікування — і смачно, і корисно!

салат

Рецепт — в статті Що приготувати з червоною капустою — тільки прості рецепти

Салати з селерою

Якщо ви стежите за харчуванням, то в вашому раціоні вже, швидше за все, є селера. Якщо ні, саме час це виправити. Салат з селерою, фініками, мигдальними горіхами і сиром чеддер; салат з селерою, горіхами, журавлиною і зеленим горошком — ось лише кілька ідей, який салат можна приготувати з селерою. Більше — читайте в статті Чим корисна селера та що з нею приготувати — супи, салати, смузі

салат

Чим краще заправляти салат

Існує багато соусів і заправок для салатів: оливкова та інша рослинна олія, сметана і соуси на сметані, класичний йогурт і заправки на кефірі, соус на молоці та сирні соуси. Також, для заправки добре підійде йогурт «Турецький» — він відрізняється невисоким рівнем жирності (10%) і стане прекрасним замінником майонезу.

йогурт

А чим заправляєте салати ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття