Menu
Джерело: pexels.com

10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою

Моцарела — м'який розсільний сир, який чудово поєднується з різними продуктами і буде доречний на будь-якому застіллі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Моцарела — м'який розсільний сир, який чудово поєднується з різними продуктами і буде доречний на будь-якому застіллі. Хто хоча б раз в житті куштував справжню моцарелу в розсолі, той погодиться, що це дуже смачно! У цій статті ми підібрали 10 ідей, що можна приготувати з моцарелою.

Моцарела — родом з Італії, і сьогодні моцарела популярна у всьому світі. Звичайно ж, моцарела широко використовується в італійській кухні, але не тільки. З моцарелою можна приготувати багато смакоти, і в цій статті ми розповімо, якої саме.

mozzarella maxi 125g

1. Просте італійське меню

Якщо ви чекаєте гостей, а часу на підготовку зовсім немає, можна швидко накрити вишуканий стіл — не гірший, ніж в Італії. Для цього знадобляться чорні та зелені оливки, трохи салямі та шинки, помідори, огірки і, звичайно ж, моцарела в розсолі. Більше читайте в статті Як накрити вишуканий стіл за 5 хвилин 5 + 1 ідея для смачної вечері.

Що приготувати з моцарелою

2. Салати з моцарелою

З моцарелою, звичайно ж, можна приготувати багато різних салатів — від просто салату капрезе до більш складних салатів з макаронами. При цьому варто пам'ятати, що італійські салати готуються не так, як українські. Наприклад, для італійського салату овочі нарізаються великими шматками, а заправляються італійські салати оливковою олією або бальзамічним оцтом. Про це ми вже писали в статті Готуємо по-італійськи 4 салати з моцарелою.

Що приготувати з моцарелою

3. Лазанья

Якщо ви любите смачно і ситно поїсти, або якщо вам потрібно добре нагодувати велику компанію, лазанья — чудовий вибір. Лазанью можна готувати з чим завгодно: овочами, м'ясом, морепродуктами. Як правило, в лазанью додають кілька видів сиру, наприклад, моцарелу, проволоне, чеддер та інші. Про те, як готувати лазанью, читайте в статті Готуємо лазанью 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів.

4. Макарони з моцарелою

Коли немає часу готувати щось складне, можна приготувати макарони з сиром, наприклад італійський салат з макаронами і моцарелою або італійську макаронну запіканку, яка називається зіті. Готується зіті в середньому 1 годину. Більше читайте в статті Як та з чим готувати макаронно-овочеву запіканку — італійські рецепти.

Що приготувати з моцарелою

5. М'ясні страви

Для тих, хто любить м'ясо, навряд чи знайдеться щось краще, ніж запечене м'ясо з моцарелою: куряче філе з моцарелою в паніровці, запечена яловичина або ягнятина з моцарелою, м'ясний рулет зі шпинатом і моцарелою, м'ясна запіканка з моцарелою. Всі ці рецепти — в статті Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою.

mozzarella mini 125g

6. Смажені сирні кульки

Є такий смачний десерт — смажені сирні кульки з моцарелою. Для цієї страви вам знадобиться моцарела в розсолі (сирні кульки), борошно, яйця та інші прості інгредієнти. Рецепт — в статті Кулінарія для сирних гурманів — 3 рецепти з моцарелою, проволоне і сиром чеддер.

Що приготувати з моцарелою

7. Яєчні та омлети

Якщо ви любите яєчню з сиром, саме час приготувати яєчню з моцарелою. Готується вона як звичайна яєчня (або омлет) з сиром, а результат перевершить всі ваші очікування. Смакота!

Що приготувати з моцарелою

8. Сирники

Швидше за все, ви не раз в житті готували сирники з кисломолочним сиром. Також, можна приготувати сирники з моцарелою. Про те, як це зробити, читайте в статті 5 рецептів смачних сирників, щоб здивувати всю сім'ю.

9. Закуска для фуршету

Якщо ви плануєте накрити стіл для фуршету, навряд чи ви зможете обійтися без моцарели. Сирні кульки з моцарели ідеально підходять для сирної закуски — їх дуже зручно наколювати на дерев'яні шпажки.

Що приготувати з моцарелою

10. Піца

Звичайно ж, з італійською моцарелою готують італійську піцу. Піцу з моцарелою і салямі, піцу з моцарелою і грибами, піцу з моцарелою і шинкою, та багато інших. Смакота!

Що приготувати з моцарелою

А що готуєте з моцарелою Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття