Menu
Джерело: pexels.com

Морква — чим вона корисна та що з нею приготувати

Моркву можна і навіть потрібно вживати сиру — вона містить багато корисних речовин. А крім того, з морквою можна приготувати багато смачних і корисних для здоров'я страв.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Звичайна морква — це простий, доступний за ціною і дуже корисний продукт. Моркву можна і навіть потрібно вживати сиру — вона містить багато корисних речовин. А крім того, з морквою можна приготувати багато смачних і корисних для здоров'я страв.

Морква — користь та властивості

Напевно, кожен знає, що морква корисна для зору, завдяки вмісту каротину. В організмі людини каротин перетворюється на вітамін А, необхідний для хорошого зору.

Про те, в яких ще продуктах міститься багато вітаміну А, читайте в статті 10 продуктів для гарного зору та красивої шкіри.

Крім того, в моркві містяться вітаміни групи В, вітамін РР, вітамін С, вітамін Е та вітамін К, а також магній і залізо.

Калорійність моркви дуже низька — всього 41 калорія в 100 грамах моркви. Тому, якщо ви ще не почали готувати моркв'яні супи і моркв'яні запіканки, то саме час починати.

Що приготувати з морквою

З морквою можна приготувати дуже смачні супи, морквяні запіканки і, звичайно ж, морквяний смузі. Розповідаємо, як це зробити.

Як приготувати суп з морквою і сиром чеддер — рецепт

Приготувати такий суп — досить просто. Для цього вам знадобиться зовсім небагато часу і такі інгредієнти:

  • 500 мл гарячого курячого бульйону
  • 3 столових ложки вершкового масла
  • 2 столових ложки борошна
  • 1 велика морквина
  • 3 гілочки зеленої цибулі
  • 3 гілочки петрушки або кропу
  • Півчашки подрібненого твердого сиру (краще чеддеру, але можна й будь-якого іншого)
  • 100 грамів копченої шинки
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • Що приготувати з морквою

Моркву очистіть і наріжте кубиками або подрібніть на тертці. Зелень подрібніть. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і добре перемішайте. Додайте на сковороду моркву, цибулю і шинку — тушкуйте, помішуючи, приблизно 3 хвилини. Тепер додайте на сковороду курячий бульйон і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, додайте в суп подрібнений сир і петрушку, протушкуйте до готовності. В результаті, у вас вийде дві порції супу. Смачного!

Читайте також: Сирні супи 4 покрокових рецепти з різних країн світу

Що приготувати з морквою

Здорова їжа — як приготувати сирну запіканку з морквою

Цю запіканку можна давати навіть маленьким дітям і людям, які страждають захворюваннями травного тракту. Готується дуже просто, а ще в ній багато корисних речовин. Отже, вам знадобляться інгредієнти:

  • 600 г моркви
  • 400 г нежирного кисломолочного сиру
  • 2 великих яйця
  • 6 столових ложки сметани
  • 3 столових ложки вершкового масла
  • 1 стакан молока
  • 3 столових ложки манки
  • Цукор та сіль — за смаком
  • Що приготувати з морквою

Моркву очистіть і наріжте невеликими кубиками або натріть на тертці. Складіть моркву в каструлю, залийте молоком, додайте трішки цукру і вершкове масло. Доведіть до кипіння і тушкуйте на маленькому вогні 15 хвилин.

Тим часом розділіть яєчні білки і жовтки. Жовтки збийте з цукром. Білки теж збийте вінчиком, додаючи трохи цукру або цукрової пудри (щоб білки вийшли більш пишними, додайте трохи лимонної кислоти на кінчику ножа). Сир перемішайте спочатку з жовтками, потім додайте сметану.

Коли морква буде досить м'яка, зніміть каструлю з вогню, трохиохолодіть і подрібніть моркву блендером. Знову поставте каструлю з морквою на вогонь, додайте манку і потримайте каструлю на маленькому вогні ще 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню. З'єднайте моркву з сиром і сметаною, потім акуратно вкладіть білки.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть морквяно-сирну суміш в форму. Запікайте страву в духовці 30-40 хвилин або до готовності. Коли запіканка буде готова, залиште її ще на півгодини в духовці.

Подавати таку запіканку можна зі згущеним молоком, сметаною або турецьким йогуртом. Смачного!

Що приготувати з морквою

Як приготувати бананово-моркв'яний смузі — просто і корисно

  • 2 середніх морквини
  • М'якоть 1 стиглого банана
  • 1 склянка фруктового соку (яблучного, апельсинового, іншого)
  • 1 склянка кефіру, кисломолочної закваски або турецького йогурту

Цей смузі готується дуже просто. Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смузі готовий! Смачного!

Що приготувати з морквою

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття