Menu
Джерело: pexels.com

10 смачних страв, які неможливо уявити без сметани

У цій статті ми підібрали 10 страв зі сметаною, які сподобаються будь-якій господині і прикрасять будь-яке застілля.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Напевно, мало хто сперечатиметься, що сметана — це смачно і корисно. Тим більше, що в українській кухні сметана — саме той продукт, без якого ніяк не обійтися.

У цій статті ми підібрали 10 страв зі сметаною, які сподобаються будь-якій господині і прикрасять будь-яке застілля.

1. Звичайно ж, український борщ зі сметаною

Навряд чи знайдеться українська господиня, яка хоча б раз у житті не готувала традиційний український червоний борщ, і навряд чи знайдеться українець, який би не любив червоний борщ. І, думаємо, всі погодяться, що червоний борщ складно уявити без доброї ложки смачної сметани.

Страви зі сметаною

2. Гриби в сметані

Грибний сезон закінчується, тому саме час готувати гриби! А яка грибнастрава може бути краща на смак, ніж тушковані гриби в сметані? Читайте Готуємо гриби в сметані — 5 смачних рецептів.

Страви зі сметаною

3. Яловича печінка в сметані

Якщо ви дбаєте про своє здоров'я, то, швидше за все, у вашому раціоні є яловича печінка. Цей продукт — прекрасне джерело амінокислот, вітаміну А та вітаміну В12, а також міді. Звичайно ж, найсмачніша яловича печінка виходить зі сметаною. Читайте в статті Чим корисна яловича печінка та як її готувати — смачні рецепти зі сметаною.

Страви зі сметаною

4. Кролятина в сметані

Кролятина — один з найкорисніших видів білого м'яса, в якому міститься багато легко засвоюваного білка та інших корисних речовин. Про те, як приготувати тушкованукролятину в сметанному соусі або м'ясо кроля з білим вином, гірчицею і сметаною, читайте в нашій статті.

Страви зі сметаною

5. Шашлик, замаринований в сметані

Існує багато способів замаринувати м'ясо для шашлику, і один з них — шашлик в сметані. У сметані або сметанному маринаді готують шашлик зі свинини —і це дуже смачно! Про те, як це зробити, читайте в статті 5 способів замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі.

Страви зі сметаною

6. Окрошка на сметані

Якщо ви любите окрошку, але ніколи не готували окрошку на сметані, то саме час це зробити. Готується окрошка на сметані не складніше, ніж окрошка на кефірі або окрошка на айрані. Більше — читайте в статті 5 способів приготувати окрошку — окрошка на кефірі, айрані, заквасці, ряжанці або сметані.

Страви зі сметаною

7. Вареники зі сметаною

Вареники зі сметаною, будь то вареники з картоплею, вареники з кисломолочним сиром або вареники з вишнями — традиційна українська страва, гідна того, щоб зайняти місце на будь-якому столі. І, звичайно ж, подаються вареники зі сметаною або турецьким йогуртом. Смакота!

Страви зі сметаною

8. Деруни зі сметаною

Якщо й існує українська страва, яка за популярністю могло б позмагатися з варениками або українським борщем, то це справжні українські деруни зі сметаною. Як готувати, читайте в статті Як і з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів.

Страви зі сметаною

9. Соуси на сметані

Сметана і турецький йогурт — продукти, якими прекрасно можна замінити майонез. А крім того, на сметані можна приготувати дуже смачні соуси і заправки для салатів: соус на сметані з приправами, часниковий соус на сметані, соус на сметані з гірчицею і багато інших. Більше — в статті Як приготувати смачну заправку для салату за 5 хвилин — рецепти на сметані і йогурті.

10. Випічка на сметані

І, звичайно ж, на сметані готують смачну випічку! Наприклад, яблучний пиріг зі сметаною, пиріг з чорницею і горіхами або персикові мафіни. Смачного!

Страви зі сметаною

А що готуєте зі сметаною Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття