Menu
Джерело: pexels.com

Як і з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів

Що може бути краще, ніж справжні українські деруни?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Що може бути краще, ніж справжні українські деруни? Правильно, справжні українські деруни зі сметаною. А що може бути краще, ніж справжні деруни зі сметаною? Правильно, деруни з кисломолочним сиром, деруни з бринзою, деруни з адигейським сиром або рисові деруни з плавленим сиром.

У цій статті ми розповімо про те, як приготувати деруни або картопляні оладки: справжні деруни зі сметаною, деруни з кисломолочним сиром, деруни з адигейським сиром, деруни з бринзою та зеленню, а також деруни з плавленим сиром. Пропонуємо влаштувати тиждень дерунів — кожен день різний вид дерунів! Адже що може бути краще, ніж гарячі деруни зі сметаною? Почнемо!

Як приготувати картопляні деруни — базовий рецепт

Швидше за все, ви не раз готували картопляні оладки (важко уявити собі українську господиню, яка б не вміла готувати деруни), але про всяк випадок нагадаємо. Отже, вам знадобляться інгредієнти:

  • 10 великих картоплин
  • Ріпчаста цибуля — 1 велика або 2 середніх
  • 1 яйце
  • 3 столових ложки сметани
  • 3 столових ложки манної крупи (в деяких рецептах замість манної крупи додається борошно)
  • 3 чайних ложки розпушувача для тіста
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Картоплю і цибулю очистіть, натріть на тертці. Додайте яйце, сметану, розпушувач, сіль і чорний перець. Добре все перемішайте та відставте на 15 хвилин. Через 15 хвилин деруни можна смажити. Подавати такі деруни потрібно обов'язково зі сметаною або турецьким йогуртом. Добре подавати деруни разом з грибами в сметані, тим більше, що зараз грибний сезон. Читайте: Готуємо гриби в сметані 5 смачних рецептів.

Як приготувати деруни

Як приготувати деруни з кисломолочним сиром — що для цього потрібно

Готуються деруни з кисломолочним сиром так само, як і звичайні деруни, просто інгредієнти трохи відрізняються. Отже, для дерунів з кисломолочним сиром вам знадобляться:

  • 10 великих картоплин
  • Ріпчаста цибуля — 1 велика або 2 середніх
  • 3 яйця
  • 200 грамів кисломолочного сиру будь-якої жирності
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • Кілька столових ложок борошна
  • Рослинна олія для смаження

Картоплю і цибулю очистіть, натріть на тертці. Додайте 2 яйця, борошно, посоліть і поперчіть, добре перемішайте. Сир перемішайте з яйцем. Сир можна перемішати з картоплею, а можна зробити млинці з сирною начинкою. Робиться це так: ложкою викладаєте на розігріту сковороду картопляний млинець, потім посередині сирну начинку, зверху ще один картопляний млинець. Деруни з сиром обсмажте з двох сторін. Подавайте на стіл зі сметаною або турецьким йогуртом, за бажанням — з часником. Смачного!

Як приготувати деруни

Як приготувати деруни з адигейським сиром — що для цього потрібно

Деруни з адигейським сиром готуються так само, як і деруни з кисломолочним сиром, просто замість кисломолочного сиру потрібно взяти адигейський. Адигейський сир в такому випадку потрібно подрібнити на тертці або виделкою. Подрібнений сир перемішайте з тертою картоплею. Смажити як зазвичай, подавати з часником і сметаною. Смачного!

Як приготувати деруни

Як приготувати картопляні деруни з бринзою та укропом — рецепт

Деруни з бринзою готуються, як і деруни з кисломолочним сиром, просто замість сиру потрібно взяти бринзу. Бринзу в такому випадку потрібно подрібнити на тертці або виделкою, зелений кріп дрібно порубати. Бринзу і кріп перемішайте з тертою картоплею. Смажити як зазвичай, подавати з часником і сметаною. Смачного!

Читайте також: Що приготувати з бринзою — смачні страви закарпатської, словацької та турецької кухні

Як приготувати деруни

Як приготувати рисові деруни з плавленим сиром — рецепт

Такі деруни ви, швидше за все, не готували ні разу. Що ж, саме час спробувати новий рецепт звичної страви. Візьміть такі інгредієнти:

  • 10 великих картоплин
  • Ріпчаста цибуля — 1 середня
  • 3 гілочки зеленої цибулі
  • 2 яйця
  • 1 чашка готового рису
  • 3 столових ложки борошна
  • 2 плавлених сирка «Дружба», «Вершковий» або «Голландський»
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • Кілька столових ложок борошна
  • Рослинна олія для смаження

Картоплю і цибулю очистіть, натріть на тертці. Зелену цибулю дрібно порубайте. Додайте яйця, борошно, рис, сіль та перець. Добре все перемішайте. Тепер ложкою викладіть на розігріту сковороду картопляний млинець, потім посередині шматочок плавленого сиру, зверху ще один картопляний млинець. Підсмажте з двох сторін. Подавати такі млинці найкраще зі сметаною. Смачного!

Як приготувати деруни

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття