Menu
Джерело: pexels.com

Готуємо гриби в сметані — 5 смачних рецептів

Один з найпростіших рецептів приготування грибів — це гриби в сметані. У цій статті розглянемо кілька рецептів їх приготування.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Гриби в сметані можна приготувати по-різному: з цибулею, часником, вином і багатьма іншими інгредієнтами. Кількість сметани залежить від рецепту (від кількох ложок до чашки). Гриби зі сметаною готуються на сковороді, в каструлі або в духовці (наприклад, в горщиках). Вони можуть стати як повноцінним стравою, так і гарніром до м'яса або соусом. Щоб гриби вийшли ніжними, варто обсмажувати їх на вершковому маслі. Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі гриби, але й заморожені (в цьому випадку заморожені гриби потрібно промити і готувати як звичайні).

Читайте також: Сметана у щоденному раціоні — скільки, кому і коли

Отже, почнемо!

Гриби зі сметаною — рецепт перший

  • 500 грамів свіжих грибів (печериці або інші)
  • 1-2 головки звичайної цибулі
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 3 столові ложки сметани
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень для прикраси (за бажанням)

Цибулю подрібніть, гриби наріжте невеликими скибочками. Візьміть сковороду, бажано з антипригарним покриттям, і підсмажте нарізану цибулю на оливковій олії, поки вона не набуде золотистого відтінку. В окремій каструлі на оливковій олії протушкуйте гриби так, щоб вони стали м'якими. Додайте в каструлю з грибами підсмажену цибулю, сметану, посоліть і поперчіть. Готову страву прикрасьте зеленню. Смачного!

Рецепт грибів у сметані

Гриби зі сметаною — рецепт другий

  • 70 грамів вершкового масла
  • 500 грамів свіжих грибів
  • 1 цибулина
  • 250 грамів сметани
  • Сіль та перець за смаком
  • 3 зубчики часнику (за бажанням)
  • Зелень (за бажанням)

Гриби та цибулю дрібно наріжте. На середньому вогні нагрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. Підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби і протушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте на сковороду сметану і протушкуйте протягом ще 5-10 хвилин. Якщо у вашому варіанті рецепту є зелень і часник, додайте ці інгредієнти в страву, перемішайте і протушкуйте 1 хвилину. Гриби можна подавати як окрему страву, гарнір, або як соус до м'яса.

Рецепт грибів у сметані

Гриби в сметані з білим вином — рецепт третій

  • 70 грамів вершкового масла
  • 500 грамів свіжих грибів
  • 1 цибулина
  • 250 грамів сметани
  • Півчашки білого вина
  • Подрібнена зелень (суха або свіжа)
  • Сіль та перець за смаком
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка борошна

На середньому вогні нагрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. На сковороду додайте подрібнену цибулю, часник та гриби. Протушкуйте 5 хвилин. Додайте вино, сіль і перець — тушкуйте, поки вино наполовину не випарується. Додайте борошно, перемішайте, тушкуйте ще 1 хвилину. Додайте сметану і зелень, знову перемішайте, тушкуйте до готовності. Смачного!

Рецепт грибів у сметані

Гриби в сметані зі смаженою картоплею — рецепт четвертий

  • 300 г свіжих грибів (наприклад, лисичок)
  • 2 столових ложки масла
  • 5 столових ложок рослинної олії
  • 4 середніх картоплини, очищених та нарізаних соломкою
  • Сіль та перець за смаком
  • Дрібно нарізана цибуля
  • 3 столові ложки сметани

Очистіть та наріжте гриби. На середньому вогні нагрійте сковороду, додайте на сковороду вершкове масло і протушкуйте гриби протягом 12 хвилин — так, щоб вони випустили сік і знову його ввібрали. Викладіть гриби в окрему тарілку і відставте в сторону.

Візьміть іншу сковороду, нагрійте її на середньому вогні, додайте 3 столові ложки рослинної олії і підсмажте картоплю, періодично перевертаючи (це займе приблизно 20 хвилин). Коли картопля буде майже готова, посоліть та поперчіть.

Поки картопля смажиться, візьміть першу сковороду і вилийте на неї олію, що залишилася. Підсмажте на сковороді цибулю — так, щоб вона набула золотисто-коричневого відтінку.

На сковороду з готовою картоплею додайте гриби, підсмажену цибулю і сметану — і добре все перемішайте. На повільному вогні протушкуйте картоплю з грибами 2-3 хвилини.

Рецепт грибів у сметані

Гриби в сметані з сиром — рецепт п'ятий

  • 500 г свіжих або заморожених грибів (заморожені гриби промити водою і готувати як звичайні)
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Дрібно нарізана цибулина, 1 шт.
  • 3 подрібнених зубчики часнику
  • Сіль та перець за смаком
  • 1 столова ложка звичайного або цільнозернового борошна
  • 3/4 чашки сметани
  • Натертий на крупній тертці сир
  • Свіжа зелень

Гриби почистити та нарізати. Нагрійте сковороду, додайте на неї вершкове масло та оливковуолію. Гриби викладіть на сковороду і протушкуйте 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Додайте цибулю і часник. Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте гриби ще 10-15 хвилин. Додайте борошно, сіль і перець, добре перемішайте. Потім додайте сметану і потримайте на вогні, але не доводячи до кипіння.

Духовку нагрійте до 170-200 градусів. Викладіть гриби в дві форми для запікання, посипте сиром, посоліть і поперчіть. Поставте в духовку на 15-20 хвилин. Перед тим як подавати на стіл, дайте страві трохи охолонути (хвилин 10). Смачного!

Рецепт грибів у сметані

Читайте також: Як приготувати фаршировані гриби з сирною начинкою — три рецепти 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття