Menu
Джерело: pexels.com

Що приготувати на Яблучний Спас — найкращі рецепти яблучних пирогів

Як ви знаєте, Яблучний Спас або Другий Спас святкується 19 серпня. У цей день освячуються яблука першого врожаю, люди пригощають одне одного яблуками, печуть пироги і готують різні страви з яблуками.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Як ви знаєте, Яблучний Спас або Другий Спас святкується 19 серпня. У цей день освячуються яблука першого врожаю, люди пригощають одне одного яблуками, печуть пироги і готують різні страви з яблуками.

Раніше вважалося, що до Яблучного Спаса їсти яблука не слід, а ось на Яблучний Спас їсти яблука якраз можна, і навіть потрібно. Господині в цей день готують з яблуками смачну випічку. Пропонуємо вам не відступати від традицій і приготувати в цей день щось просте і смачне з яблуками, наприклад яблучний пиріг.

Спеціально до дня Яблучного Спаса ми підібрали кілька рецептів пирогів з яблуками. Швидко, просто, смачно!

Як приготувати смачний яблучний пиріг зі сметаною

  • 1 готовий корж для пирога з краями
  • 1 склянка сметани
  • 1 яйце
  • 3/4 склянки цукру
  • 2 столових ложки + 1/3 склянки борошна
  • 4 яблука, очищених від шкірки і серцевини
  • Дрібка солі
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 0,5 склянки коричневого цукру
  • Чверть чашки вершкового масла

Сметану перемішайте з яйцем. Додайте 2 столових ложки борошна, сіль, цукор і ваніль, добре перемішайте. Додайте нарізані яблука. Поставте в розігріту духовку на 20 хвилин. Тим часом добре перемішайте вершкове масло, коричневий цукор і третину склянки борошна. Перемішайте все так, щоб вийшли невеликі грудочки або борошняні крихти. Дістаньте пиріг, посипте крихтами і поставте в духовку ще на 20 хвилин. Готовий пиріг охолодіть і можете подавати на стіл. Смачного!

Читайте також: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку

Що приготувати на яблучний спас

Як швидко приготувати закритий яблучний пиріг

  • 2 склянки борошна
  • 7 середніх яблук, очищених від шкірки і серцевини
  • 1 склянка цукру
  • 1 столова ложка меленої кориці
  • Чверть чайної ложки меленого мускатного горіха
  • 2/3 чашки вершкового масла
  • 1 столова ложка подрібненої лимонної цедри
  • Дрібка солі
  • Крижана вода — кілька столових ложок

У великій глибокій тарілці перемішайте борошно, вершкове масло і сіль за допомогою ножа для рубки тіста або вилки. Додайте кілька ложок холодної води і добре вимішайте тісто (так, щоб воно не прилипало до країв миски). Яблука наріжте скибочками, посипте цукром, борошном (2 столових ложки борошна), лимонною цедрою, корицею і мускатним горіхом. Тісто розділіть на дві частини, першу частину розкачайте і викладіть на дно форми для запікання. Зверху викладіть яблука і трохи вершкового масла (2 столові ложки). Потім викладіть другий шар тіста і зробіть у ньому кілька прорізів, щоб виходила пара. Запікайте пиріг в духовці приблизно 50 хвилин або до готовності. Смачного!

Читайте також: Що приготувати з персиками — найкращі рецепти смачних десертів

Що приготувати на яблучний спас

Найпростіший яблучний пиріг, який ви будь-коли готували

  • 5 яблук, очищених від шкірки і серцевини
  • 1,3 склянки цукру
  • 3 чайних ложки кориці
  • 3/4 чашки вершкового масла
  • 1 яйце

Форму для пирога на три чверті заповніть нарізаними яблуками. Перемішайте третину склянки цукру і корицю, посипте цією сумішшю яблука. У невеликій каструльці розтопіть вершкове масло, додайте в нього 1 склянку цукру і борошно, добре перемішайте. Розподіліть тісто рівномірно по яблуках. Пиріг запікайте в духовці приблизно 40 хвилин або до готовності. Коли пиріг буде готовий, добре охолодіть. Можна подавати з ванільним морозивом. Смачного!

Читайте також: Всесвітній День морозива — як приготувати морозиво в домашніх умовах

Що приготувати на яблучний спас

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття