Menu
Млинці, оладки, панкейки — 7 ідей, що приготувати на цих вихідних

Млинці, оладки, панкейки — 7 ідей, що приготувати на цих вихідних

Тонкі млинці на молоці та налисники з сиром, пишні оладки на ряжанці та гарбузові панкейки, бананові та сирні оладки — у цій статті ми зробили добірку, що можна приготувати на вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Приготувати тонкі млинці, пишні оладки або класичні панкейки — не так складно, як може здатися на перший погляд, й інгредієнти для цих смачних страв знайдуться на кожній кухні. У цій статті ми підібрали 7 ідей — млинці, оладки та панкейки, які можна приготувати вже на цих вихідних.

Тонкі млинці на молоці

Млинці з фруктами та ягодами, млинці з медом або варенням, млинці зі сметаною або турецьким йогуртом — тонкі млинці можна подавати з чим завгодно. До того ж, готується ця смачна страва досить просто: вам знадобиться борошно, молоко, яйця, сіль, цукор, рослинна олія для смаження та вершкове масло, щоб змастити готові млинці. Тісто для млинців потрібно замісити й відставити на 15 хвилин, після чого млинці можна смажити.

молоко

Зазвичай, тонкі млинці готують на молоці, хоча можна приготувати їх і на кефірі, ряжанці, питному йогурті або сметані.

Тонкі млинці на молоці

Рецепти — в статті Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів

Налисники з сиром та сухофруктами

Якщо є трохи часу, можна порадувати себе та близьких справжніми налисниками з сирною начинкою. Після того як підсмажите тонкі млинці на молоці, потрібно приготувати солодку начинку з кисломолочним сиром та сухофруктами (можна також додати в начинку трохи горіхів), загорнути начинку в млинці (трубочкою або конвертиком), після чого підсмажити налисники на сковороді або поставити в духовку.

Налисники з сиром та сухофруктами

Подають налисники з густою сметаною, наприклад сметаною «З печі», ряжанкою або турецьким йогуртом.

сметана

Більше — в статті Як приготувати налисники з сиром — покрокова інструкція

Пишні оладки на ряжанці

Найчастіше, пишні оладки готують на кефірі з содою, хоча можна приготувати пишні оладки і на молоці з дріжджами або на ряжанці. Щоб приготувати оладки на ряжанці, знадобиться не так багато інгредієнтів: борошно, ряжанка, курячі яйця, сіль, цукор, сода та розпушувач. Тісто для оладків потрібно замісити й відставити на 20 хвилин, після чого оладки можна смажити. Подавайте з варенням, ряжанкою «З печі» або зі сметаною. Смачного!

Пишні оладки на ряжанці

Рецепт — в статті Як приготувати пишні оладки — оладки на кефірі, ряжанці, молоці або сметані

Сирні оладки з яблуками

Для тих, хто любить кисломолочний сир, без сумніву, сподобаються домашні сирні оладки — їх також готують на молоці, на кефірі, з яблуками та іншою начинкою. На ці вихідні пропонуємо вам приготувати сирні оладки з яблуками — цей корисний десерт сподобається як дорослим, так і дітям.

Щоб приготувати сирні оладки, вам знадобиться кисломолочний сир, яйця, манна крупа, борошно, цукор, сода, сіль, яблуко, ванілін. Подавайте з медом, яблучним варенням або зі сметаною. Смачного!

Сирні оладки з яблуками

Рецепт — в статті Для тих, хто любить кисломолочний сир — як приготувати смачні сирні оладки

Бананові оладки

Смачні оладки виходять і з банановим м'якушем, і готуються вони не складніше, ніж будь-які інші оладки. Щоб приготувати смачний банановий десерт, вам знадобиться борошно, кефір, м'якуш дуже стиглого банана, цукор, сода, рослинна олія для смаження.

Бананові оладки

Рецепт — у статті Меню для ласунів — як приготувати млинці з фруктовою начинкою

Панкейки

Панкейки — це смачна страва, популярна в США та Канаді. За складом панкейки схожі на тонкі млинці (також готуються на молоці), а за товщиною та пишністю — на оладки. У тісто для панкейків, як правило, додається розтоплене вершкове масло — саме воно надає панкейкам особливого смаку.

масло

Щоб приготувати панкейки за класичним рецептом, знадобиться борошно, молоко, яйце, вершкове масло, цукор, ванілін, розпушувач. Подавати панкейки можна з різними добавками: кленовим або шоколадним сиропом, ягодами, фруктами, медом, йогуртом або ряжанкою.

Панкейки

Більше — в статті Панкейки — чим вони відрізняються від млинців та оладок і як їх приготувати

Гарбузові панкейки

Осінь та зима — слушний час, щоб готувати смачні страви з м'якушем гарбуза: гарбузові супи та макарони з гарбузом, гарбузовий кіш та гарбузовий манник, шарлотку з яблуками й м'якушем гарбуза, гарбузові мафіни та гарбузові панкейки.

Гарбузові панкейки

Останні готуються дуже просто: вам знадобиться готове гарбузове пюре, молоко, яйце, борошно, цукор, сіль, розпушувач, кориця, мелений імбир та ванілін. (Про те, як приготувати гарбузове пюре, читайте в статті Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці.) Подавайте з йогуртом, ряжанкою або сметаною. Смачного!

сметана

Рецепт — в статті Сезон гарбуза — як приготувати гарбузові млинці, оладки та панкейки

А що готуєте на вихідних Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття