Menu
Сезон гарбуза — як приготувати гарбузові млинці, оладки та панкейки

Сезон гарбуза — як приготувати гарбузові млинці, оладки та панкейки

Гарбузові панкейки з прянощами, гарбузові оладки з кисломолочним сиром, тонкі гарбузові млинці — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний гарбузовий десерт.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Гарбуз — простий та корисний продукт, доступний з кінця літа до ранньої весни. З м'якушем гарбуза готують багато різних страв: пироги та мафіни, бельгійські вафлі та чізкейки, гарбузові супи та каші на молоці, гарбузові смузі та інші десерти. Крім того, з гарбузовим м'якушем можна приготувати млинці, оладки та панкейки — розповідаємо, як це зробити.

Як приготувати тонкі гарбузові млинці — рецепт

Тонкі млинці можна приготувати на молоці, на ряжанці, на кефірі, на класичному йогурті та на сметані. Крім того, можна приготувати гарбузові млинці. Щоб це зробити, вам знадобляться інгредієнти:

  • 200 грамів м'якушу гарбуза
  • 2 яйця
  • 500 мл молока
  • 3 столові ложки цукру
  • 2 чайні ложки ванільного цукру
  • Дрібка солі
  • 1 склянка борошна з чвертю
  • Рослинна олія для смаження

молоко

М'якуш гарбуза натріть на дрібній тертці. Яйця збийте з цукром, ванільним цукром та дрібкою солі. Додайте до яєчної суміші молоко, перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Додайте подрібнений гарбуз, добре перемішайте. Підсмажте млинці на сковороді з рослинною олією. Подавайте з медом, йогуртом, сметаною або ряжанкою «З печі». Смачного!

ряжанка з печі

Читайте також: Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів

Як приготувати гарбузово-сирні оладки — рецепт

Гарбуз — корисний продукт, в якому містяться вітаміни, мікроелементи, клітковина. У гарбузі — небагато калорій, крім того він добре засвоюється. У свою чергу, кисломолочний сир — прекрасне джерело кальцію, фосфору та інших корисних речовин. Сирні оладки з м'якушем гарбуза — це не тільки дуже смачно, але й корисно.
Сирні оладки можна приготувати по-різному: на молоці, на кефірі, з вівсяними пластівцями, з манкою та з яблучною начинкою. Пропонуємо вам рецепт сирних оладків з м'якушем гарбуза на кефірі. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 400–500 грам м'якушу гарбуза
  • 300 грамів кисломолочного сиру
  • 1 склянка борошна
  • Півсклянки кефіру
  • 1 яйце
  • Сіль, цукор — за смаком
  • Рослинна олія для смаження

сир домашній

М'якуш гарбуза натріть на великій тертці. Борошно просійте. З'єднайте подрібнений гарбуз з кисломолочним сиром, перемішайте. Додайте яйце, цукор, сіль — перемішайте. Додайте кефір, перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Підсмажте оладки на сковороді з рослинною олією. Подавайте зі сметаною або турецьким йогуртом. Смачного!

накритий стіл

Читайте також: 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир

Як приготувати гарбузові панкейки — рецепт

Панкейки — це смачна страва, популярна в США та Канаді. За складом панкейки схожі на тонкі млинці (також готуються на молоці), а за виглядом — на оладки (по товщині та пишності). У панкейки можна додавати різну начинку: ягоди, подрібнені горіхи, шоколадну крихту, м'якуш банана або м'якуш гарбуза. Щоб приготувати гарбузові панкейки, вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 склянка борошна з чвертю
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 2 столові ложки коричневого цукру
  • 1 склянка молока
  • Півчашки гарбузового пюре
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • Дрібка солі
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1 чайна ложка ваніліну
  • По дрібці меленого мускатного горіха, меленого імбиру та часникового порошку

молоко

В одній мисці перемішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, сіль, корицю, імбир, мускатний горіх та часниковий порошок. В іншій мисці перемішайте гарбузове пюре, молоко, яйце, рослинну олію та ванілін.
(Про те, як приготувати гарбузове пюре, ми писали в статті Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці).
З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, перемішайте й відставте тісто на 5 хвилин. На сковороду додайте трішки олії та підсмажте панкейки (на один панкейк — приблизно третина чашки тіста). Смажити панкейки потрібно в середньому дві хвилини на одній стороні або до золотистої скоринки. Подавати готові панкейки можна з медом, солодким сиропом, йогуртом, сметаною або ряжанкою. Смачного!

панкейк

За матеріалами moi-povar.ru, vkusno-i-prosto.ru, browneyedbaker.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття