Menu
Паска на сметані

Паска на сметані

 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Інгредієнти:

 

Приготування:

  1. Сухофрукти та цукати залити кип'ятком хвилін на 15, потім воду відцідити і залити до верху вибраним міцним алкоголем. Залишити настоюватися.
  2. Молоко та 40 грамів борошна помістити у невеликий сотейник, добре вимішати і поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння і варити до загустіння. Зняти з вогню та остудити.
  3. Сметану, дріжджі та половину цукру помістити у глибоку миску чи чашу планетарного міксера та вимішати до повного розчинення дріжджів. Додати решту борошна, цукру, жовтки та заварене з молоком борошно.
  4. Добре вимісити тісто (увага, воно липке і так має бути), Місити 8−10 хвилин руками або ж 4−5 хвилин у планетарному міксері на середніх обертах. Продовжуючи вимішувати тісто, додати частинами м'яке вершкове масло, вмішуючи його в тісто.
  5. Миску з тістом накрити кришкою або злегка вологим кухонним рушником і залишити тісто ферментувати, доки не виросте вдвічі, приблизно на 1,5 години. Далі тісто обім'яти, сухофрукти з цукатами відцідити і додати до тіста, добре вимісити все разом і викласти тісто на присипану борошном робочу поверхню.
  6. Розділити тісто на 2 частини, відповідно до розміру форм. Паперові форми нічим не змащувати, а сталеві змастити тонким шаром вершкового масла і посипати борошном. Залишити форми з тістом для підростання, прикривши їх злегка вологим рушником, тісто повинно підійти доверху.
  7. За пів години до випікання, духовку розігріти до 170°C з конвекцією та нижнім підігрівом. Змастити поверхню пасок яйцем і поставити до розігрітої духовки. Пекти, доки зубочистка, встромлена всередину, виходитиме сухою, а паски підрум'янятимуться. Дістати паски з духовки і залишити як є на 5 хвилин. Далі обережно дістати паски з форм і залишити до повного вистигання. Покрити паску вибраною глазур'ю і прикрасити на власний розсуд.

Смачного!

 

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття