Menu
Готуємо просто — як приготувати смачне картопляне пюре

Готуємо просто — як приготувати смачне картопляне пюре

Існує безліч видів смачного гарніру, і один з них — картопляне пюре. Картопляне пюре можна подавати як доповнення до м'ясних або рибних страв, а також з овочевим салатом.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У картопляного пюре, як і у будь-якої іншої страви, є свої секрети — про них ми й розповімо у цій статті.

Класичне картопляне пюре — інгредієнти

Щоб приготувати картопляне пюре, знадобиться приблизно півгодини часу, звичайни посуд (каструля і картоплем'ялка), а також найпростіші інгредієнти:

    • Картопля — її потрібно очистити від шкірки, нарізати та залити холодною водою з розрахунку в середньому 1,5 літра води на 1 кг овочів. Щоб пюре вийшло смачним, варто брати картоплю крохмалистих сортів — зі світлою шкіркою та білим м'якушем.
картопля
    • Згідно з класичним рецептом, для картопляного пюре знадобиться гаряче молоко — в середньому, 100 мл молока на 1 кілограм картоплі.
молоко
    • Також, щоб приготувати картопляне пюре, вам знадобиться вершкове масло — 50–100 грамів на 1 кілограм картоплі (можна більше або менше — кому як подобається).
масло
    • Сіль за смаком — 1–2 чайних ложки на 1 кілограм картоплі. Сіль краще додавати в воду після того як закипить вода, але не пізніше ніж за 5 хвилин до готовності картоплі.
    • Крім того, в картопляне пюре можна додавати такі необов'язкові інгредієнти:
    • Збитий яєчний білок — якщо додати його в гаряче пюре, воно вийде більш легким.
    • Сире куряче яйце — щоб вийшло кремоподібне пюре. Як тільки додасте сире яйце в пюре, його відразу ж потрібно добре вимішати, щоб білок не встиг згорнутися.
    • У воду з картоплею можна додавати лавровий лист, гвоздику, інші прянощі.
    • Подрібнену зелень, часник або підсмажену цибулю — можна додати у готове пюре.
    • Шкварки — якщо вам подобається картопляне пюре зі шкварками.
    • Тертий твердий сир — його потрібно додавати в гаряче пюре, щоб сир розплавився.
пирятин

Як приготувати класичне картопляне пюре — покроковий рецепт

    • 1 кілограм крохмалистої картоплі
    • Півсклянки гарячого молока жирністю 3,2%
    • 1–2 чайних ложки солі
    • Вершкове масло — за смаком
    • Картоплю добре промийте, зніміть шкірку, наріжте невеликими шматками. Складіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою, накрийте кришкою та поставте на вогонь. Коли вода закипить, посоліть та варіть картоплю 15–20 хвилин. Коли картопля буде готова, злийте воду, додайте в каструлю молоко та вершкове масло. Ретельно розімніть картоплю картоплем'ялкою — щоб не було грудочок. Картопляне пюре готове!
    • Пам'ятайте, що картопляне пюре найкраще подавати на стіл гарячим — отже, готувати його потрібно безпосередньо перед застіллям.
пюре

З чим подавати картопляне пюре — 5 ідей

Картопляне пюре можна подавати з безліччю страв — м'ясних, рибних, овочевих. Пропонуємо вам 5 ідей — з чим можна подавати картопляне пюре:

1. Яловича печінка

Смажена яловича печінка з цибулею та сметаною — страва, яка прекрасно поєднується з картопляним пюре. Про те, як приготувати яловичу печінку, читайте в статті Чим корисна яловича печінка та як її готувати — найкращі рецепти зі сметаною

Яловича печінка

2. Гриби в сметані

Свіжі печериці, цибуля, рослинна олія, сметана, зелень — ось і всі інгредієнти необхідні для того, щоб приготувати смачні гриби в сметані. Рецепти — у статті Готуємо гриби в сметані — 5 рецептів

 Гриби в сметані

3. Тушкована капуста

Приготувати тушковану капусту (білокачанну або червону) — дуже просто і займає зовсім небагато часу. Рецепти — в статтях Що приготувати з червоною капустою — тільки прості рецепти та Як приготувати тушковану капусту зі сметаною — чотири рецепти

Тушкована капуста

4. Овочевий салат

З картопляним пюре добре поєднується звичайний овочевий салат, наприклад, салат з пекінською капустою, куркою та сиром чеддер. Про те, як його приготувати — в статті Чим корисна пекінська капуста і що з нею приготувати — найкращі рецепти

Овочевий салат

5. М'ясні страви

Куряче філе з сиром в паніровці, запечена яловичина з моцарелою, м'ясний рулет зі шпинатом та сиром, м'ясна запіканка з фаршем та сиром — ось лише кілька ідей, як можна приготувати смачне м'ясо. Рецепти — в статті Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

М'ясні страви

А як готуєте картопляне пюре ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття