Menu
Джерело: pexels.com

Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

Хочете приготувати м'ясо так, щоб здивувати і порадувати близьких та гостей? Інакше кажучи, продемонструвати свій кулінарний талант і поласувати смачними стравами? Адже що може бути краще, ніж нові та оригінальні рецепти ... Ризикнемо?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Хочете приготувати м'ясо так, щоб здивувати і порадувати близьких та гостей? Інакше кажучи, продемонструвати свій кулінарний талант і поласувати смачними стравами? Адже що може бути краще, ніж нові та оригінальні рецепти ... Ризикнемо?

Моцарела — це м'який італійський сир, який по праву вважається одним з кращих видів сиру для приготування піци. Одна це далеко не все, для чого можна використовувати моцарелу. У цій статті ми підібрали п'ять рецептів м'ясних страв з моцарелою: курку, яловичину, баранину і м'ясні рулети.

М'ясо з моцарелою

Рецепт перший: запечене куряче філе з моцарелою в паніровці

  • 4 курячих філе
  • 1/4 чашки вершкового масла або маргарину для м'яса
  • 1/4 чашки вершкового масла для соусу
  • Сіль та перець за смаком
  • 4 скибочки сиру моцарела
  • 1 збите яйце
  • 2 чашки звичайного борошна для панірування
  • 1 чашка хлібних крихт
  • 2 чайні ложки подрібненого часнику
  • 1 чашка сухого білого вина

Духовку нагрійте до 175 градусів. Форму для запікання змастіть маслом.

Куряче філе розмістіть між двома шарами парафінованого паперу та відбийте. Візьміть першу порцію вершкового масла або маргарину і змастіть м'ясо, посоліть і поперчіть.

На кожне філе покладіть зверху шматочок моцарели, згорніть і закріпіть дерев'яною зубочисткою. М'ясні рулети вмочіть спочатку в борошно, потім в яйце, потім в хлібні крихти. Викладіть м'ясо в форму для запікання.

Щоб зробити соус, розтопіть другу порцію вершкового масла і додайте в нього подрібнений часник. Влийте в масло вино і прокип'ятіть на маленькому вогні. Готовий соус вилийте на м'ясо. М'ясо запікайте в духовці від 30 до 45 хвилин.

М'ясо з моцарелою

Рецепт другий: запечена телятина з моцарелою

  • 1 кг телячого м'яса без кісток
  • 1 чашка борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • Половина чайної ложки меленого білого перцю
  • Чверть чашки оливкової олії
  • 500 грамів подрібненого на тертці сиру моцарела
  • Півчашки хересу
  • Півчашки вершкового масла (для соусу)
  • 3 столові ложки борошна (для соусу)
  • 3 столові ложки хересу (для соусу)
  • Сіль та перець за смаком

Духовку нагрійте до 175 градусів.

У невеликій тарілці змішайте 1 чашку борошна, сіль та білий перець. Візьміть велику сковороду, додайте в неї оливкову олію і нагрійте на середньому вогні. М'ясні медальйони виваляйте в борошняній суміші, залишки струсіть. На сковороді підсмажте м'ясо по 1 хвилині на кожну сторону—так, щоб воно лише трохи підрум'янилося. М'ясо викладіть в форму для запікання, зверху додайте тертий сир.

В сковороді, на якій смажилося м'ясо, на слабкому вогні розтопіть вершкове масло і додайте херес. В окремій тарілці змішайте 3 столові ложки борошна і 3 столові ложки хересу. Збиту суміш вилийте на сковороду і тушкуйте, поки соус не загусне. Коли соус буде готовий, посоліть і поперчіть за смаком. Вилийте соус на м'ясо.

М'ясо запікайте в духовці від 20 до 30 хвилин. Страву можна подавати на стіл! Смачного!

М'ясо з моцарелою

Рецепт третій: нога ягняти з моцарелою

  • 2 чашки сухих хлібних крихт
  • Півчашки подрібненого на тертці сиру моцарела
  • 2 чайні ложки подрібненого листя м'яти (можна замінити орегано або тім'яном)
  • Півчашки соусу чілі
  • 1 нога ягняти, промита і очищена від кісток
  • Сіль та перець за смаком

Духовку нагрійте до 160 градусів.

Хлібні крихти, сир, м'яту і соус чілі добре перемішайте. М'ясо посоліть і поперчіть, після чого посипте хлібними крихтами, залишивши з одного боку 2,5 см. Починаючи з цього кінця, скрутіть м'ясо в рулет.

Скріпіть рулет кулінарною ниткою. Покладіть м'ясо на деко або в сотейник і поставте в духовку на 1,5 години. Запікайте до стану готовності. Коли рулет буде готовий, залиште його остигати на 10 хвилин, після чого можна нарізати. М'ясо ягняти добре подавати на стіл з додатковим соусом, картоплею або овочами.

М'ясо з моцарелою

Рецепт четвертий: м'ясний рулет зі шпинатом і моцарелою

  • 700 грамів яловичого фаршу
  • 300 грамів шпинату (необхідно розморозити в друшляку, щоб стекла рідина)
  • Півтори чашки хлібних сухариків з приправами
  • 2 чашки подрібненого на тертці сиру моцарела
  • 2 збитих яйця

Духовку нагрійте до 175 градусів. Ємність для запікання м'ясного паштету змастіть маслом. Всі інгредієнти добре перемішайте і викладіть в ємність для запікання паштету. Запікайте протягом 1 години. Коли рулет буде готовий, посипте тертим сиром.

Рецепт п'ятий: м'ясна запіканка з моцарелою

  • 700 грамів м'ясного фаршу, краще яловичого
  • Півчашки хлібних крихт
  • 1 збите яйце
  • 1 столова ложка сухої гірчиці
  • 1 чайна ложка солі
  • Трохи меленого чорного перцю
  • 200 грамів сиру моцарела, нарізаного скибочками
  • 3/4 чашки кетчупу
  • 3/4 чашки води
  • 1 столова ложка вустерського кисло-солодкого соусу
  • М'ясо з моцарелою

Духовку нагрійте до 190 градусів. У великій ємності добре перемішайте фарш, сухарі, яйця, гірчицю, сіль та перець. Візьміть парафінований папір і на папері викладіть м'ясний фарш у формі прямокутника. Зверху викладіть шматочки сиру. Скрутіть м'ясо в рулет і покладіть його на форму для запікання. В окремій тарілці змішайте кетчуп, воду і соус. Вилийте на рулет. Запікайте в духовці приблизно годину. Смачного!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття